• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta : Latvijas vēstniece, Austrālijas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.1995., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34842

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta : Latvijas vēstniece (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.04.1995., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta : Latvijas vēstniece, Austrālijas vēstnieks

Vakar, 25.aprīlī, Saeimas namā Valsts prezidents Guntis Ulmanis pasniedza akreditācijas rakstu Sandrai Kalnietei, ieceļot viņu par Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci mūsu valsts pārstāvniecībā ANO Ženēvā (1. attēlā).

Guntis Ulmanis apsveica vēstnieci ar iecelšanu amatā, novēlēja veiksmi, uzņēmību un enerģiju tā darba un tās misijas veikšanai, ko vēstniece ir uzņēmusies. Valsts prezidents norādīja, ka saņemot šo augsto diplomātisko rangu, vēstniece uzņemas daudz lielākas saistības, daudz lielāku atbildību un daudz lielāku darba apjomu. Valsts prezidents atzinīgi novērtēja paveikto cilvēktiesību jomā, piebilstot, ka grūtākais ir jau aiz muguras, bet priekšā ir darbs, lai paveikto nostiprinātu. Valsts prezidents aicināja Latvijas misiju Ženēvā turpmāk pievērst lielāku uzmanību atbruņošanās, ekoloģijas un pasaules tirdzniecības attīstības jautājumiem.

Pēc akreditācijas ceremonijas sarunā ar Valsts prezidentu vēstniece izteica gandarījumu par viņai piešķirto godu. Ar šī titula piešķiršanu jūtami paplašināsies viņas darba iespējas. Guntis Ulmanis intersējās par Ženēvā notiekošo darbu un pašreizējām aktualitātēm. Kā pastāstīja vēstniece, šobrīd aktuāls ir darbs, gatavojot starptautisko konferenci par bēgļu jautājumiem. Paredzēts, ka šī konference skars Ziemeļeiropas un Centrāleiropas valstis. Latvija šobrīd esot vienīgā no Baltijas valstīm, kas aktīvi piedalās darbā, kas saistīts ar šo konferenci. To daudzējādā ziņā nosaka pēdējo mēnešu notikumi Latvijā. Sandra Kalniete minēja, ka ir bijis sāpīgi skatīties pasaules ziņu raidījumos sižetus par to, kā Latvija izturas pret bēgļiem. Viņa piebilda, ka mūsu tautai nevajadzētu aizmirst to ciešanu ceļu, ko mēs paši esam izgājuši.

Tālākajā sarunā tika apspriesta arī Vispasaules Tirdzniecības organizācijas un citu Ženēvā esošo starptautisko organizāciju darbība. Valsts prezidents interesējās par Latvijas zāles atjaunošanas gaitu Ženēvas Tautu pilī.

Sandra Kalniete, Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas pārstāvniecībā ANO Ženēvā, dzimusi 1952.gada nogalē Krievijā, Tomskas apgabalā, kur viņas vecāki bija izsūtīti staļiniešu represijās. Viņa ir profesionāla mākslas zinātniece, beigusi Latvijas Mākslas Akadēmiju, Mākslas vēstures un teorijas nodaļu. Sandra Kalniete pirms diplomātiskā darba strādājusi dažādos darbos, arī Rīgas kinostudijā, izdevniecībā "Liesma" un Latvijas Mākslinieku savienībā. Tautas atmodas laikā Sandra Kalniete bija viena no aktīvākajām Tautas frontes organizētājām. Tūlīt pēc Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas izveidošanas Sandra Kalniete sāka strādāt tajā: bija Protokola nodaļas vadītāja, ministra vietniece, mūsu valsts vēstniecības Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē pirmā sekretāre, pilnvarotā lietvede mūsu valsts pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO Ženēvā. Sandra Kalniete pārvalda trīs svešvalodas (angļu, franču un krievu). Viņai ir pieaudzis dēls.

Pēc akreditācijas raksta saņemšanas un garākas sarunas ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani Sandra Kalniete Saeimas namā atbildēja uz žurnālistu jautājumiem, ko pārsvarā uzdeva "LV" pārstāvis:

— Kas ar jauno-ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka-statusu mainīsies jūsu darba ikdienā Ženēvā?

— Šis augstais pilnvarojums dod man jaunas iespējas. Bet tās nav manas personīgās iespējas, tās ir iespējas manai valstij. Jo tagad es varu Latviju pārstāvēt ar pavisam citu savas valsts un Valsts prezidenta uzticības pakāpi.

 

Turpinājums 7.lpp.

 

Bet aizvakar, 24. aprīlī, pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa atvadu vizīte ieradās Austrālijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Džons Berdžess (2.attēlā)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!