• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā - Lielbritānijas Galvenais kontrolieris. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1995., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34809

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Talsu rajonā

Vēl šajā numurā

21.04.1995., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimā — Lielbritānijas Galvenais kontrolieris

Ceturtdien, 20.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs tikās ar Lielbritānijas Apvienotās Karalistes Galveno kontrolieri Džonu Bornu.

A.Gorbunovs sarunu iesāka ar domu, ka Latvija vēl nevar lepoties ar lieliem panākumiem dzīves kvalitātes uzlabošanā, un atzina, ka laikā, kad sabruka vecā sistēma un jaunā vēl neveidojās, bija arī dažas haosa iezīmes, jo pasaulē nav pieredzes pārejai no sociālisma sistēmas uz tirgus ekonomiku. Viņš atzīmēja, ka tieši tāpēc šobrīd var pozitīvi vērtēt to darbu, ko nepilna gada laikā ir veikusi Valsts kontrole. A.Gorbunovs uzsvēra, ka sabiedrība pozitīvi uztver to, ka atklāti tiek ziņots par nelikumībām, kā arī tās tiek atklāti izskatītas.

Dž.Borns savukārt augstu novērtēja sadarbību starp Latvijas un Lielbritānijas valsts kontrolieriem, atzīmējot, ka abām valstīm ir līdzīgas problēmas un tas palīdz attīstīt sadarbību. Viņš teica, ka Latvijai kā jaunai valstij ir savas priekšrocības attīstībā salīdzinājumā ar Lielbritāniju, kur valsts institūcijām ir sena vēsture un grūti ieviest ko jaunu.

A.Gorbunovs tikšanās laikā informēja Dž. Bornu par aktuālākajiem jautājumiem Latvijā, kas saistīti ar gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, un uzsvēra, ka radikālu pārmaiņu Latvijas iekšpolitikā un ārpolitikā arī pēc vēlēšanām nebūs, jo tās politiskās partijas, kuras pretendē uz varu, politiskajā ziņā ir centriski orientētas.

Saeimas priekšsēdētājs, atbildot uz viesa jautājumu par Latvijas ekonomiskās attīstības galvenajām vadlīnijām, atzina, ka ražošanas lejupslīde ir ieilgusi, bet, ieviešot jaunas ražošanas tehnoloģijas un saņemot investīcijas, lielāka uzmanība ir jāveltī iespējai piedalīties Krievijas tirgū.

Sarunā piedalījās arī LR Valsts kontrolieris Raitis Černajs. Viņš uzsvēra, ka sadarbība ar Lielbritāniju ir devusi iespēju izvairīties no kļūdām, kā arī palīdzējusi izstrādāt Valsts kontroles reglamentu, kas tiek apspriests, lai iesniegtu kā likumprojektu izskatīšanai Saeimā.

 

Ģirts Pūle, Saeimas ziņu dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!