• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ir pavasaris. Arī literatūrā un mākslā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.1995., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34650

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Naturalizācijas pirmais posms - veiksmīgs

Vēl šajā numurā

12.04.1995., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ir pavasaris. Arī literatūrā un mākslā

Valsts prezidents — dzejnieces gadskārtā

Dzejniecei un tulkotājai Ludmilai Azarovai vakar, 11. aprīlī, bija nozīmīga dzīves jubileja — 60 gadi. Daudzo apsveicēju vidū viesos bija ieradies arī Valsts prezidents Guntis Ulmanis ar saviem padomniekiem.

Prezidents augstu novērtēja jubilāres devumu latviešu kultūrā un sirsnīgi sveica viņu ar pavasarīgu ziedu pušķi un Izabellas Krolles darinātu svečturi "Gaisma". Pārrunājot Latvijas pazīstamākās krievu dzejnieces šodienas gaitas, klātesošie uzzināja, ka viņa ķērusies pie senilgota darba — atdzejo senlaiku odu Rīgai. Pirms 400 gadiem heksametrā sarakstītā oda prasa no atdzejotājas daudz zināšanu un pacietības. Šis darbs padomijas gados gulējis reto un būtībā aizliegto grāmatu plauktos un tikai tagad ir kļuvis pieejams arī tulkotgribētājiem.

Pie lielā jubilejas kliņģera Ojāra Vācieša muzeja telpās viesi ik brīdi juta Ludmilas Azarovas dzīvesbiedra Ojāra Vācieša klātesamību. Sarunās ar muzeja darbiniecēm tika pārspriestas dzejnieka memoriālās mājas tālākveidošanas ieceres. Paredzēta vairāku telpu pārbūve un apkārtnes labiekārtošana. Muzeja ļaudis uzteica Zemgales priekšpilsētas valdi par atsaucību un palīdzību.

Skat. arī 5.lpp.

 

 

 

Vakar, 11. aprīlī, Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā Valsts prezidents Guntis Ulmanis piedalījās izcilā latvju mākslinieka gleznotāja un vitrāžista Jēkaba Bīnes (1895–1955) 100. dzimšanas dienai veltītajā piemiņas pēcpusdienā. Tur klāt bija Jēkaba Bīnes meita, dēls un audzēkņi.

Valsts prezidenta Kanceleja

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!