• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kopsavilkums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.1995., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34616

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas nota Krievijai

Vēl šajā numurā

11.04.1995., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

5. un 6. aprīļa sēde

Kopsavilkums

 

Saeima 3.lasījumā pieņēma likumprojektus:

– "Grozījumi likumā "Par tiesu varu"". (z.s.dok.nr.276) Balsojums: 62 par, 1 pret, 2 atturas.

– "Grozījumi likumā "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām"". (z.s.dok.nr.103, nr.309) Balsojums: 58 par, 4 pret, 6 atturas.

 

Saeima 2.lasījumā kā steidzamus pieņēma likumprojektus:

– "Grozījums Saeimas Kārtības rullī". (z.s.dok.nr.227,nr.347) Balsojums par steidzamību: 51 par, 0 pret, 5 atturas. Balsojums par 1. lasījumu: 54 par, 2 pret, 14 atturas. Balsojums par 2.lasījumu: 57 par, 1 pret, 10 atturas.

– "Grozījums likumā "Par svētku un atceres dienām"". (z.s.dok.nr.374) Balsojums: 49 par, 11 pret, 11 atturas.

 

Saeima 2.lasījumā pieņēma likumprojektus:

– "Grozījumi Izglītības likumā". (z.s.dok.nr.213) Balsojums: 63 par, 2 pret, 0 atturas.

– "Grozījumi likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli"". (z.s.dok.nr.320,nr.320a) Balsojums: 65 par, 3 pret, 5 atturas.

– "Par pilsētu, rajonu, pagastu vēlēšanu komisijām". (z.s. dok.nr.137,nr.349) Balsojums: 61 par, 2 pret, 2 atturas.

 

Saeima 1.lasījumā pieņēma likumprojektu:

– "Par grozījumiem un papildinājumiem likumā "Par valsts pensijām"". (z.s.dok.nr.25, nr.285) Balsojums: 42 par, 28 pret, 10 atturas.

 

Saeima izskatīja patstāvīgo priekšlikumu:

– lēmuma projekts "Par aicinājuma pieņemšanu sakarā ar karu Čečenijā". (z.s.dok.nr.373) Balsojums: 51 par, 0 pret, 7 atturas.

 

Saeima komisijām nodeva likumprojektu:

– "Grozījums likumā "Par dzīvojamo telpu īri"". (z.s.dok.nr.382, nr.382a) Nodots Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

 

Jautājumi un atbildes:

– deputāti noklausījās LR Ministru prezidenta M.Gaiļa atbildi uz Saeimas deputātu A.Kiršteina, I.Kreituses, M.Ā.Kalniņa, V.Puriņas un J.Sinkas jautājumu par valsts akciju sabiedrības "LATVENERGO" darbību, izmantojot līdzekļus politisko partiju finansēšanai. (z.s.dok.nr.330, nr.330a)

– deputāti saņēma LR Ministru prezidenta M.Gaiļa rakstisku atbildi uz Saeimas deputātu A.Kiršteina, A.Lamberga, V.P.Karnupa, P.Tabūna un E.Berklava jautājumu par krievu valodas kā valsts valodas juridiskā statusa piešķiršanu Daugavpils pilsētā. (z.s.dok.nr.331, nr.331a)

– deputāti saņēma LR iekšlietu ministra J.Ādamsona rakstisku atbildi uz Saeimas deputātu O.Grīga, L.Kamaldiņa, A.Līgotņa, M.Bekasova, A.Pētersona, A.Grota, G.Bērziņa, Z.Tomiņa, J.Kokina un A.Krastiņa jautājumu par ieslodzījuma vietu medicīnas darbinieku atalgojumu. (z.s.dok.nr.333, nr.333a)

– deputāti saņēma LR aizsardzības ministra rakstisku atbildi uz deputātu A.Grota, O.Grīga, M.Ā.Kalniņa, U.Lakševica un G.Bērziņa jautājumiem par artilērijas un mīnmetēju divizioniem un par plānoto "Chevrolet Blazer" iepirkumu no ASV bruņoto spēku krājumiem. (z.s.dok.nr.334, nr.334a)

– deputāti saņēma LR labklājības ministra A.Bērziņa un cilvēktiesību valsts ministra J.Ā.Tupeša rakstisku atbildi uz deputātu A.Prēdeles, A.Rugātes, O.Brūvera, U.Lakševica un A.Grota jautājumiem par psihiatrijas (medicīnas) sociālās aprūpes stāvokli Latvijā. (z.s.dok.nr.368)

– Saeima noklausījās un nodeva LR tieslietu ministram R.Apsītim deputātu A.Amerika, J.Urbanoviča, J.Jurkāna, I.Bukovska un L.Staša jautājumus par Notariāta likumu. (z.s.dok.nr.372)

– Saeima noklausījās un nodeva veselības aizsardzības valsts ministram P.Apinim deputātu J.Kušneres, L.Laviņas, D.Stalta, A.Bartaševiča un A.Prēdeles jautājumu par likuma "Par miruša cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā" darbību. (z.s.dok.nr.391)

– Saeima noklausījās un nodeva Ministru prezidentam M.Gailim un tieslietu ministram R.Apsītim Latvijas Zemnieku savienības frakcijas jautājumu par situāciju Latvijas Valsts vēstures arhīvā, Valsts zemes dienestā, Zemesgrāmatu reģistrā un ar to saistītām problēmām zemes reformas gaitā. (z.s.dok.nr.393)

– Saeima noklausījās un nodeva tieslietu ministram R.Apsītim deputātu O.Kostandas, J.Zīgerista, J.Kušneres, A.Saulīša un A.Pētersona jautājumu par Tieslietu ministrijas plāniem sakarā ar SIA "Lursoft" turpmāko pakļautību un par Tieslietu ministrijas kadru politiku. (z.s.dok.nr.400)

 

Saeima izskatīja lēmuma projektus

par amatpersonu iecelšanu un atbrīvošanu no amata:

– "Par neuzticības izteikšanu enerģētikas valsts ministram Jurim Ozoliņam". Balsojums: 27 par, 26 pret, 10 atturas.

– "Par Talsu rajona tiesas tiesneses Z.Deisones pirmstermiņa atbrīvošanu no amata". (z.s.dok.nr.371) Balsojums: 54 par, 5 pret, 7 atturas.

 

Saeima noklausījās deputātu pieprasījumus:

– Latvijas Zemnieku savienības frakcijas steidzamu pieprasījumu Ministru prezidentam M.Gailim un finansu ministram A.Piebalgam par to, kādi pasākumi tiek veikti, lai radītu iespējas lauksaimniekiem kredītu formā saņemt nepieciešamos līdzekļus lauku darbu veikšanai; deputāti noraidīja pieprasījuma steidzamību (33 par, 26 pret, 12 atturas) un nodeva to izskatīšanai Pieprasījumu komisijai. (z.s.dok.nr.390)

 

Saeima noklausījās atbildes uz pieprasījumiem:

– LR Ministru prezidenta M.Gaiļa atbildi uz Saeimas pieprasījumu par valsts akciju sabiedrību "LATVENERGO". (z.s.dok.nr.364, nr.364a, nr.364b, nr.364c, nr.364d)

– LR satiksmes ministra A.Gūtmaņa un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra J.Iesalnieka atbildi uz Saeimas deputātu M.Ā.Kalniņa, P.Putniņa, J.Kokina, G.Bērziņa, Z.Tomiņa, V.Novakšānova, A.Grota, A.Kiršteina, V.Puriņas un V.P.Karnupa pieprasījumu par Vaiņodes lidlauku. Saeima pieņēma lēmumu uzdot Ministru kabinetam precizēt 1995.gada 3.janvāra rīkojumu nr.4, nosakot, ka Vaiņodes lidlauka dzelzsbetona plāksnes nododamas Vaiņodes pagasta un Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā. (z.s.dok.nr.299, nr.299a, nr.299b, nr.299c, nr.299d, nr.299e, nr.299f) Balsojums: 43 par, 10 pret, 11 atturas.

Irīna Korņiļjeva, Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!