• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas nota Krievijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.1995., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas pagastu, pilsētu un rajonu pašvaldībām, gaidot 8.maiju

Vēl šajā numurā

11.04.1995., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas nota Krievijai

Vakar, 10.aprīlī, Ārlietu ministrijas 2.politiskā departamenta direktors Einārs Semanis tikās ar Krievijas Federācijas vēstniecības padomnieku Valēriju Ņesteruškinu. Tikšanās laikā Krievijas pusei tika iesniegta LR Ārlietu ministrijas nota, kurā skarta problēma, kas saistīta ar bēgļu nelegālo tranzītu caur Latviju no Tuvajiem Austrumiem uz Rietumeiropu. Šajā sakarā LR Ārlietu ministrija piedāvā Krievijas pusei jau vistuvākajā laikā uzsākt pirmo sarunu raundu, lai atrisinātu jautājumu par bēgļu grupu, kas atrodas Latvijas teritorijā, kā arī, lai sagatavotu vienošanās projektu par nelegālo imigrantu jautājumu noregulēšanu.

Latvijas puse informēja, ka atbilstošu dokumentu izstrādei un pārrunām ar Krievijas puses pārstāvjiem Latvijas puse ir izveidojusi delegāciju, kuru vadīs ĀM valsts sekretāra vietnieks A.Sjanīts.

Ņemot vērā šīs problēmas humāno raksturu un no tās izrietošo nepieciešamību spert attiecīgus soļus pašreizējās situācijas atrisināšanā, tika izteikta cerība uz drīzu pozitīvu atbildi no Krievijas puses. Latvijas puses priekšlikums ir sarīkot pirmo tikšanos jau aprīlī Rīgā.

V.Ņesteruškins atzinīgi novērtēja Latvijas puses piedāvājumu un izteica apņemšanos informēt par Krievijas darbību šīs problēmas turpmākajā risinājumā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!