• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - pasaules baptistu vadītājs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.1995., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs - Lietuvas neatkarības pasludināšanas gadadienā Viļņā

Vēl šajā numurā

14.03.1995., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja – pasaules baptistu vadītājs

Vakar, 13.martā, pie Saeimas priekšsēdētāja Anatolija Gorbunova vizītē bija ieradies Vispasaules Baptistu savienības prezidents doktors Knuds Vumpelmans. Viņu pavadīja bīskaps Jānis Eisāns un mācītājs Jānis Tervits no Liepājas.

Knuds Vumpelmans pirmo reizi Latvijā ir bijis 1983.gadā, tāpēc viņš ar prieku atzīmēja tās pārmaiņas, kas pa šo laiku notikušas Latvijas dzīvē. K.Vumpelmans uzsvēra Latvijas Republikas Saeimas lomu demokrātijas nostiprināšanā, kā arī atzinīgi novērtēja faktu, ka Baptistu draudžu savienībai ir atdoti tai piederošie īpašumi, kas nelikumīgi tika atsavināti 1940.gadā.

Novērtējot baznīcas lomu, Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs atzīmēja baptistu draudžu nopelnus cilvēcības un cilvēktiesību veicināšanā. Tikšanās laikā tika pārrunāti Baptistu draudžu savienības jautājumi pasaules kontekstā. Sarunas dalībnieki pakavējās arī pie Latvijas baptistu draudžu darba tautas morālo vērtību atjaunošanā.

"Mēs esam par samierināšanos un tās labā darbojamies daudzās vietās pasaulē, ar īpašiem panākumiem Dienvidāfrikā," atzina Knuds Vumpelmans. "Diemžēl Eiropā un citur pasaulē vēl joprojām nenorimst starptautiskie konflikti. Tāpēc man ir prieks, ka Latvijas Baptistu draudžu savienībā ir gan latvieši, gan citu tautību cilvēki." Velkot paralēles ar dažādu sabiedrības slāņu politisko pārstāvniecību Saeimā, Anatolijs Gorbunovs atzīmēja, ka dialoga uzturēšana starp dažādu uzskatu cilvēkiem dod iespēju mazināt spriedzi un pieņemt lēmumus, saskaņojot visdažādākos viedokļus.

Ināra Pomere,

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!