• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Lietuvas Prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.1995., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētāja - pasaules baptistu vadītājs

Vēl šajā numurā

14.03.1995., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Lietuvas Prezidenta

Sestdien, 11. martā, tiekoties ar Lietuvas Republikas Prezidentu Aļģirdu Brazausku, oficiālo vizīti sāka Latvijas Republikas Saeimas delegācija Saeimas priekšsēdētāja Anatolija Gorbunova vadībā. Sveicot Latvijas parlamentāriešus Lietuvas Seima namā valsts neatkarības atjaunošanas 5. gadadienā, A.Brazausks atgādināja, ka Latvijas un Lietuvas politiskie centieni ir bijuši vienoti kopš PSRS Tautu deputātu kongresa laika, kas iesākās Baltijas valstu ceļš neatkarības virzienā.

Iepazīstinot ar Latvijas parlamenta deputātiem, kas pārstāvēja sešas Saeimas frakcijas, Saeimas priekšsēdētājs raksturoja Latvijas iekšpolitiku un uzsvēra, ka Latvijā joprojām svarīga loma ir opozīcijai, kas zināmā mērā ir stabilitātes garants, jo pie varas ir parlamentārā mazākuma valdība.

Tikšanās laikā sarunas lielākā daļa tika veltīta zemes reformai Lietuvā un Latvijā. Domu apmaiņa izvērsās par līdzīgo un atšķirīgo abu valstu likumdošanā, īpaši pakavējoties pie zemes privatizācijas, pirkšanas un pārdošanas, kā arī īpašumtiesību jautājumiem. Atbildot uz jautājumu par politisko stāvokli Lietuvā, Aļģirds Brazausks vispirms akcentēja ārpolitikā paveikto. Parakstot līgumu ar Poliju, līgumu par valsts robežu ar Baltkrieviju, kā arī pērn, risinot sarunas ar Krieviju par tranzītu, Lietuvas diplomātija ir darbojusies veiksmīgi, atzina Aļģirds Brazausks. Savukārt, runājot par Lietuvas iekšpolitiku, prezidents bija lakonisks: "Kaut gan vairākas reizes opozīcija ir mēģinājusi gāzt valdību, ir nomainījušies ministri, tomēr divarpus gadu darbs ir pierādījis, ka Lietuvas parlaments strādā saskaņoti."

Pēc tikšanās ar Lietuvas Republikas Prezidentu Aļģirdu Brazausku Latvijas parlamenta delegācija piedalījās Lietuvas Seima svinīgajā sēdē, kurā runu teica arī Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs.

I.Pomere,

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!