• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministra Jāņa Ādamsona viedoklis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1995., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kampaņa pret iekšlietu ministru Jāni Ādamsonu

Vēl šajā numurā

04.03.1995., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministra Jāņa Ādamsona viedoklis

Ceturtdien, 2. martā, laikrakstos "Diena" un "Labrīt" publicēts aģentūras "R & I" apmaksāts reklāmas materiāls ar nosaukumu "A/s "Latvijas Industriālā banka" paziņojums". IeM preses centrs lūdza par šo materiālu savas domas izteikt iekšlietu ministru Jāni Ādamsonu. Lūk viņa viedoklis:

"Vispirms par formu. Diemžēl Iekšlietu ministrijas budžetā nav paredzēti līdzekļi, lai par lielu naudu apmaksātu propagandiskus reklāmas paziņojumus. Mums vispirms jādomā par to, lai Latvijas Valsts policijā katrā iecirknī būtu vismaz viens kompjūters, lai patruļdienestiem būtu rācijas un ceļu policijai būtu tādas mašīnas, ar kurām bez šaušanas var aizturēt tos likumpārkāpējus, kuri brauc lepnos limuzīnos. Bet, runājot par šo kārtējo "Lainbankas" paziņojumu, man ar nožēlu jāsecina, ka kungi, kas to rakstījuši, jauc divas lietas — politiku un konkrētu amatpersonu atbildību par rīcību, kurā saskatāmas kriminālnozieguma pazīmes.

Skaidrs, ka juridisku novērtējumu apsūdzēto V.Dambiņa un V.Vīganta un citu personu darbībām dos tiesa tad, kad pirmstiesas izmeklēšana konkrētajā krimināllietā būs pabeigta. Tāpēc arī man nav tiesību ietekmēt izmeklētājus, lai viņi izpaustu tos faktus un epizodes, kas šajās un citās krimināllietās tiek nostiprinātas ar konkrētiem pierādījumiem un liecībām.

Un vēl — ir jāsecina, ka cilvēkos šobrīd zūd ticība politikai un politiķiem tieši tāpēc, ka noziegumam, kuru izdara viena vai otra "augstu stāvoša" amatpersona, ļoti reti seko pelnīts sods. Šis "Lainbankas" paziņojums nepārprotami liecina par to, ka daudziem Latvijā gribas, lai es vairs nebūtu iekšlietu ministrs, un tiem izmeklētājiem un policistiem, kuriem gluži vienkārši ļauju godīgi un profesionāli pildīt savus pienākumus, tiktu uzlikti iemaukti. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc šobrīd nestājos nevienā politiskajā partijā, kaut gan pilnībā atbalstu Māri Gaili un viņa vadīto kabinetu. Uzskatu to par labu komandu. Esmu arī pārliecināts, ka "Dienas", "Labrīt" un citu laikrakstu lasītāji pieteikami labi prot analizēt pašreizējo situāciju, lai atšķirtu labo no ļaunā, patiesību no viltus un meliem."

IeM preses centrs,

2. martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!