• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Francijas Nacionālās asamblejas ratifikācijas raksts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.1995., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas Federācijas armijas izvešanu un Skrundas radiolokācijas staciju

Vēl šajā numurā

28.02.1995., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Francijas Nacionālās asamblejas ratifikācijas raksts

Vakar, 27.februārī, Francijas Republikas vēstniecības padomnieks Filips Senjorēns (Philippe Seigneurin) iesniedza LR Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniekam Atim Sjanītim ratifikācijas rakstu, kurš apliecina, ka Francijas Republikas Nacionālā asambleja ir apstiprinājusi "Saprašanās, draudzības un sadarbības līgumu starp Latvijas Republiku un Francijas Republiku". Līdz ar to līgums oficiāli stāsies spēkā ar 26.martu.

Līgumā augsti novērtētas ciešās saites, kas abām tautām veidojušās gadu gaitā un īpaši pēc Latvijas Republikas dibināšanas. Abas valstis apņemas dot savu ieguldījumu Latvijas un Francijas tautu tuvināšanā vienotā Eiropā, veidojot aktīvu sadarbību visās jomās, pamatojoties uz brīvības un demokrātijas principiem. Līguma ietvaros Francija apņemas veicināt attiecību attīstību un padziļināšanos starp Latvijas Republiku un Eiropas Savienību, kā arī citām Eiropas institūcijām.

Līgumā paredzētas abu valstu valdību pārstāvju regulāras tikšanās un konsultācijas īpaši tādos jautājumos, kas skar Eiropas drošību un sadarbību, kā arī aktuālos divpusējos jautājumos.

Paredzēta abu valstu Ārlietu un Aizsardzības ministriju sadarbība, īpašs uzsvars likts uz ekonomiskās un kultūras sadarbības attīstīšanu starp abām valstīm.

ĀM preses centrs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!