• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - par Triju Zvaigžņu ordeni - konsultācijas ar Saeimas frakcijām - par Vienības braucienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.1995., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - pirms Kopenhāgenas konferences

Vēl šajā numurā

28.02.1995., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta

— par Triju Zvaigžņu ordeni

Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanas noteikumi paredz augstā apbalvojuma pasniegšanu arī 4.maijā — Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pieņemšanas dienā.

Piektdien Valsts prezidents Guntis Ulmanis šai sakarā apspriedās ar Ordeņa domes locekļiem, bet pirmdien tikās ar ordeņu izgatavotāju metālmākslinieku Jāni Mikānu. Kā zināms, 18.novembrī, kad pirmo reizi notika apbalvošana ar atjaunoto ordeni, tika piešķirta tikai ceturtā un piektā ordeņa šķira. Tagad aktuāls kļuvis jautājums arī par pirmo trīs šķiru ordeņu izgatavošanu.

 

— konsultācijas ar Saeimas frakcijām

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 27.februārī sācis konsultācijas ar Saeimas frakcijām par iespējamiem Satversmes aizsardzības biroja direktora kandidātiem. Vakar viņš tikās ar frakcijas "Tēvzemei un Brīvībai" pārstāvjiem Māri Grīnblatu un Jāni Straumi. Sarunas gaitā notika domu apmaiņa par iespējamām kandidatūrām Satversmes aizsardzības biroja direktora amatam un par kandidatūru izskatīšanas kārtību Saeimā.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar priekšvēlēšanu situāciju valstī. Frakcijas "Tēvzemei un brīvībai" pārstāvji iepazīstināja prezidentu ar pārdomām par savas partijas vietu un lomu šajā procesā.

— par Vienības braucienu

Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa aicināts, vakar, 27.februārī, pie viņa ieradās Latvijas Riteņbraukšanas federācijas viceprezidents Ernests Pūce, lai pārrunātu Valsts prezidenta ierosmi atjaunot pirmskara gados populāro Vienības riteņbraucienu. Trīsdesmitajos gados tika sarīkoti četri šādi braucieni, un katrs no tiem pulcināja krietni vairāk par tūkstoti dalībnieku. Vienības braucienos varēja piedalīties ikviens. Arī tagad paredzēts aicināt gan velosporta veterānus, gan aktīvos sportistus, gan ikdienas riteņbraucējus un skolu jauniešus. Organizācijas komiteju iecerēts sasaukt jau nākamajā nedēļā, bet piekto Vienības braucienu sarīkot šī gada septembra sākumā — tāpat, kā tas noticis pirms Otrā pasaules kara.

VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!