• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - Krievijas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.1995., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - par Triju Zvaigžņu ordeni - konsultācijas ar Saeimas frakcijām - par Vienības braucienu

Vēl šajā numurā

28.02.1995., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja — Krievijas vēstnieks

Vakar, 27.februārī, pēc Krievijas vēstnieka ierosinājuma, Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Raņņihu (apakšējā attēlā pa kreisi), kurš iesniedza Saeimas priekšsēdētājam "Krievijas Federācijas padomes Federālās sapulces aicinājumu Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas parlamentam sakarā ar Lielā Tēvijas kara (1941.—1945.) piecdesmitgades svinību atzīmēšanu."

Šī gada aprīlī un maijā Krievijas Federācijā notiks pasākumi, kas saistīti ar Uzvaras 50.gadadienas atzīmēšanu. Līdz ar to Krievijas Federācijas padomes Federālā sapulce aicina Latvijas Saeimu izskatīt iespējas no 1.aprīļa līdz 1.jūnijam uz laiku ieviest bezvīzu režīmu iebraukšanai un izbraukšanai no Latvijas tiem pilsoņiem, kas ir Lielā Tēvijas kara dalībnieki vai kritušo karavīru piederīgie, informēja Krievijas Federācijas vēstnieks A.Raņņihs. Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs apsolīja iepazīstināt ar aicinājumu visas Saeimas frakcijas un deputātus un uzsvēra, ka iecere atcerēties kaujās kritušos un apmeklēt piemiņas vietas ir cilvēciski saprotama un atbalstāma arī no strapvalstu viedokļa. "Tikai valdībām ir jāvienojas par procedūru, lai šis bezvīzu iebraukšanas un izbraukšanas process būtu kontrolējams", uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs.

Tikšanās laikā Aleksandrs Raņņihs pieminēja jau sen plānoto, bet vēl nenotikušo Krievijas Federācijas Valsts domes ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vladimira Lukina vizīti Latvijā. A.Gorbunovs šajā sakarā pieminēja Somijas Parlamenta priekšsēdētāju R.Osukainenu, kas, neskatoties uz to, ka pēc mēneša Somijā būs vēlēšanas, tomēr atbrauca uz Latviju, tādējādi stiprinot parlamentārās attiecības abu valstu starpā.

Sarunas laikā Krievijas Federācijas vēstnieks A.Raņņihs un Saeimas priekšsēdētājs A.Gorbunovs pārrunāja abu valstu svarīgākos iekšpolitikas jautājumus, īpaši pakavējoties pie likumdošanas darba Saeimā. Tika apspriests 6.Saeimas vēlēšanu likums, likums par nepilsoņu statusu, kas tiek gatavots 3.lasījumam, kā arī likumprojekts par Satversmes tiesu. Sarunas noslēgumā tika skarts jautājums par atvaļinātajiem Krievijas virsniekiem. Aleksandrs Raņņihs atzina, ka atvaļināto virsnieku problēma ir smags jautājums, taču abu valdību uzsāktais dialogs dod cerību, ka tuvākajā laikā tas tiks atrisināts.

Ināra Pomere,

Saeimas ziņu dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!