• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts nozīmes datu pārraides tīkla izveidošanu Latvijas Republikas valsts iestādēm un uzņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1995., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33912

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu Zigurdu Tomiņu

Vēl šajā numurā

14.02.1995., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kancelejas Informātikas departamenta vēstule

1995.gada 9.februārī ("LV" redakcijā 13.februārī)

Par valsts nozīmes datu pārraides tīkla izveidošanu Latvijas Republikas valsts iestādēm un uzņēmumiem

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru prezidenta 1995.gada 3.februāra rīkojumu nr.43 ("Latvijas Vēstnesis", 1995.gada 10.februārī, nr.22) par valsts nozīmes datu pārraides tīkla izveidošanu lūdzu ministrijām un to struktūrvienībām sniegt projekta izstrādei nepieciešamo informāciju līdz 1995.gada 20.februārim Valsts kancelejas Informātikas departamentam.

No Jūsu iesniegto materiālu kvalitātes būs atkarīga projekta izstrāde. Lai izstrādātu minimālās prasības valsts nozīmes datu pārraides tīkla projekta sagatavošanai, lūdzu Jūs iespējami ātrāk un precīzāk sagatavot atbildes.

Darba grupas vadītājs U.Cīrulis

 

Aptaujas lapa

1. Kurām valsts nozīmes datu bāzēm (reģistriem) nepieciešama pieeja no Jūsu iestādes datorsistēmām caur Valsts nozīmes datu pārraides tīklu (VNDPT)?

2. Kuras citas iestādes varētu būt ieinteresētas iegūt informāciju no Jūsu iestādes datu bāzēm, pieslēdzoties tām caur VNDPT?

3. Kādu datu pārraides ātrumu Jūs uzskatāt par lietderīgu (no Jūsu iestādes lokālā tīkla līdz VNDPT pieslēguma punktam, no Jūsu attālinātām autonomām darba vietām līdz VNDPT pieslēguma punktiem)?

4. Kuru globālo tīklu pakalpojumus Jūs jau izmantojat vai plānojat izmantot (I nternet , S print , Reuter, Fidonet, Relcom, LATNET , X.25 , citi)?

5. Kādus VNDPT pakalpojumus Jūs plānotu izmantot (elektronisko pastu, WWW, on–line tranzakciju apstrādi, EDI, citus).

6. Kādi lokālie tīkli ir Jūsu iestādē, kādi tīkla vai datu apmaiņas protokoli tiek pielietoti ( TCP/IP, Novel IPX/SPX, NETBIOS, X.400, X.500, citi), kādi ir attīstības plāni šajā virzienā.

7. Jūsu esošo un plānojamo lokālo tīklu un autonomo datorizēto darba vietu ģeogrāfiskās adreses, to orientējošais skaits katrā ģeogr. vietā (Rīgā, pilsētās, rajonos).

8. Vai Jūsu datori ir pieslēgti vietējām iestāžu telefonu centrālēm (PABX vai ATC tipa). Vai plānojat to darīt nakotnē?

9. Vai Jūsu iestāde būtu gatava piedalīties šī kopīgā tīkla realizācijā, ieguldot daļu no savas iestādes līdzekļiem? Ja jā, cik liels varētu būt Jūsu iestādes ieguldījums (Ls).

10. Citi Jūsu priekšlikumi finansiālu avotu iegūšanai VNDPT realizēšanai īsā laikā.

11. Kādas Jums padotās iestādes (struktūrvienības) datorizācijas jautājumus risina patstāvīgi? Lūdzu sniegt struktūrvienību nosaukumus, kontaktpersonu uzvārdus un vārdus, tālruņa numurus.

12. Ar kurām valsts pārvaldes institūcijām, iestādēm un uzņēmumiem Jūs (ieskaitot rajonus) esat vai būtu ieinteresēti veikt datorizētu datu apmaiņu?

13. Vai plānojat realizēt pārraidāmo datu aizsardzību paši savās sistēmās, vai uzskatāt, ka tas būtu jānodrošina valsts nozīmes datu pārraides tīklam.

14. Vai Jums būs nepieciešams jau tuvākajā nākotnē izmantot attēlu un skaņas pārraidi (multimedia).

15. Jūsu priekšlikumi par VNDPT pārraudzības institūcijas juridisko statusu, kura nodarbosies ar valsts nozīmes datu pārraides tīkla uzturēšanu un attīstību.

16. Citi priekšlikumi valsts nozīmes datu pārraides tīkla realizācijai.

17. Citas, Jūsuprāt, būtiskas piezīmes, kas nav atspoguļotas šajos jautājumos.

 

Iestādes atbildīgā persona

Tālrunis paraksts

 

Iekšlietu ministra padomnieks informātikas jautājumos,

darba grupas loceklis G.Ernestsons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!