• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu Zigurdu Tomiņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1995., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas Ministru padome - Igaunijas, Latvijas, Lietuvas ministru prezidenti pie viena galda

Vēl šajā numurā

14.02.1995., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu Zigurdu Tomiņu

Šis paziņojums ir vienīgais, ko varu darīt tuva cilvēka aizstāvībai, viņam atrodoties citā valstī bez reālas palīdzības.

Ir nopietns pamats uzskatīt, ka Latvijas Republikas Ārlietu ministrija ir maldinājusi ASV varas iestādes par Saeimas deputāta Zigurda Tomiņa statusu viņa atrašanās laikā ASV. Z.Tomiņš no š.g. 4. februāra atrodas ASV Saeimas Prezidija apstiprinātā oficiālā komandējumā kā Saeimas deputāts, un tas nevar tikt kvalificēts kā privātbrauciens.

Tomēr jāsecina, ka LR Ārlietu ministrija atbilstoši šim statusam nav veikusi darbības, lai nodrošinātu un aizstāvētu LR pilsoņa un Saeimas deputāta Z.Tomiņa tiesības. Vēl līdz pat šim brīdim ASV tiesību sargājošās iestādes nav uzaicinājušas Z.Tomiņu liecības sniegšanai ar tulka palīdzību sakarā ar notikušo incidentu. Prasības pieteikumu vai liecību par uzbrukumu Saeimas deputātam Z.Tomiņam komandējuma laikā ASV viņa dzīves vietā viesnīcā nav veikusi vai nodrošinājusi arī LR vēstniecība ASV. Diemžēl LR valdība neskaidru motīvu vadīta ir norobežojusies no savu funkciju veikšanas, atstājot Z.Tomiņu citā valstī bez reālas palīdzības tiesību un goda aizstāvībai.

Līdz ar to uz nepārbaudītu vai vienpusēju ziņu pamata Latvijā ir uzsākta politiska vajāšanas kampaņa, kura skārusi ne tikai Saeimas deputātu un LZS intereses, bet arī atstājusi smagu iespaidu uz Z.Tomiņa ģimeni, tuviniekiem un vēlētājiem.

Es ticu, ka laiks pierādīs patiesību.

 

Ticībā Jums,

Z.Tomiņa sieva Inese ar ģimeni

1995. gada 13. februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!