• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ārlietu ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.1995., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33873

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - komercbanku prezidents

Vēl šajā numurā

08.02.1995., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ārlietu ministra

Vakar, 7. februārī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Ekvadoras ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ernanu Guarderasu (Ernan Guarderas).

Viņš ir pirmais Ekvadoras vēstnieks Latvijā. Vēstnieka rezidences vieta būs Stokholmā. Jāatzīmē, ka Ekvadora bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Latvijas neatkarību.

Tikšanās laikā abas puses atzina ekonomiskās sadarbības nepieciešamību starp Ekvadoru un Latviju, īpaši ņemot vērā Latvijas ģeogrāfisko stāvokli un augošo attiecību apjomu ar Eiropas Savienību. Gan ārlietu ministrs, gan vēstnieks uzsvēra tūrisma attīstības iespējas starp abām valstīm. Sarunā tika izvērtēta pastāvošā sadarbība starp abām valstīm starptautisko organizāciju ietvaros, īpaši akcentējot kooperāciju ANO ietvaros.

Sarunas laikā tika apskatīta arī pašreizējā situācija robežpunktā starp Ekvadoru un Peru. Abas puses bija vienisprātis, ka šādi konflikti jārisina sarunu ceļā.

Pēc tikšanās ar ārlietu ministru Ekvadoras vēstnieks devās uz Saeimu, kur notika akreditācijas ceremonija, kuras laikā Ernans Guarderass iesniedza akreditācijas vēstuli Valsts prezidentam Guntim Ulmanim.

 

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!