• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas un Latvijas vienošanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.1998., Nr. 373 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.12.1998., Nr. 373

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas un Latvijas vienošanos

Vācijas un Latvijas Satiksmes ministriju kopīgā komisija Rīgā notikušajā sanāksmē vienojusies par esošo savstarpējas saprašanās tendenču saglabāšanu jautājumos par kravu un pasažieru pārvadājumu ar autotransportu nodrošināšanu starp abām valstīm. Konstatēta importa un eksporta, kā arī kravu apjoma palielināšanās tendence, līdz ar to pārvadājumu veikšanai nepieciešamo licenču skaits kopumā netiks samazināts. Jāatzīmē, ka vācieši, rūpējoties par ekoloģiju, drošību uz ceļiem un apkārtējās vides tīrību, par diviem tūkstošiem samazinājuši licenču skaitu pārvadājumiem ar parastām automašīnām, iepriekšējo 17 000 vietā atstājot 15 000. Tajā pašā laikā palielināts licenču skaits tā sauktajiem zaļajiem un drošajiem automobiļiem.

Sanāksmes protokolā iekļauta konstatācija, ka pasažieru pārvadājumu tirgus starp abām valstīm ir pietiekami noslogots, esošās firmas var turpināt darbību izveidotajos maršrutos, taču jaunu firmu piesaiste pagaidām atzīta par nelietderīgu. Bet arī pasažieru pārvadājumu jomā vācu kolēģi noteikuši vairākus ierobežojumus: autobusam pirmo reizi jābūt reģistrētam ne agrāk kā 1990.gada 1.decembrī un tam jābūt apgādātam ar ātruma ierobežotāju.

Satiksmes ministrijas

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!