• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošie noteikumi Nr. 23 "Kārtība, kādā Cēsu novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem un Cēsu novada izglītības iestāžu personāla braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2022., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/op/2022/129.30

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 24

Par līdzfinansējuma samaksas kārtību izglītības iestādēs, kuras darbojas Cēsu novada teritorijā un īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas

Vēl šajā numurā

07.07.2022., Nr. 129

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Cēsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23

Pieņemts: 16.06.2022.

OP numurs: 2022/129.30

2022/129.30
RĪKI

Cēsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 23

Cēsīs 2022. gada 16. jūnijā

Kārtība, kādā Cēsu novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem un Cēsu novada izglītības iestāžu personāla braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu

APSTIPRINĀTI
ar Cēsu novada domes 16.06.2022. lēmumu Nr. 341

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 
43. panta trešo daļu un Sabiedriskā transporta  
pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu 

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka kārtību un apmēru, kādā Cēsu novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) sedz sabiedriskā transporta izdevumus vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem (turpmāk tekstā – izglītojamie), kuri iegūst izglītību Cēsu novada izglītības iestādēs un kārtību, kādā braukšanas maksas atvieglojumus saņem Cēsu novada izglītības iestāžu personāls.

II. Personas, kurām tiesības uz braukšanas izdevumu atlīdzināšanu

2. Noteikumos minētie braukšanas maksas atvieglojumi ir spēkā, ja izglītojamajam ir derīga sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēja izsniegta elektroniskā abonementa karte lietošanai maršrutā, kas apliecina personai piešķirtās tiesības maršrutā saņemt braukšanas maksas atvieglojumus. 

3. Izglītības iestāde iesniedz sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējam apkopoto informāciju par tām personām, kurām, saskaņā ar šiem noteikumiem, nepieciešami maršruta braukšanas maksas atvieglojumi, t.sk., noteikts atvieglojumu saņemšanas termiņš, un braukšanas maršrutā noteikts iekāpšanas/izkāpšanas pieturu vietu nosaukums un braucienu skaits dienā. Sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs izgatavo elektronisko abonementa karti, bet izsniegšanu nodrošina tā izglītības iestāde, kura pieprasījusi personai braukšanas maksas atvieglojumu.

4. Braukšanas izdevumi izglītojamiem tiek segti par laika periodu no 1. septembra līdz 31. maijam. Izlaiduma klasēm – līdz pēdējam eksāmenam izglītības iestādē. 

5. Vispārējās pamatizglītības iestādēs (1.–9. klase) izglītojamiem ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā par braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīves vietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ, ja izmanto sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus pilsētas un reģionālās nozīmes maršrutos.

6. Vispārējās vidējās izglītības iestādēs (10.–12. klase) izglītojamajiem ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ, ja izmanto sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus pilsētas un reģionālās nozīmes maršrutos.

7. Profesionālās ievirzes izglītības iestādēs izglītojamiem ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīves vietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ, ja izmanto sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus pilsētas un reģionālās nozīmes maršrutos.

8. Personālam, kurš veic pedagoģisko darbu Cēsu novada izglītības iestādē, nodrošinot iestādes darbības nepārtrauktību, 100 % apmērā no biļetes cenas braucieniem darba dienās 10 mēnešus gadā.

9. Personālam, kurš veic saimniecisko darbu Cēsu novada izglītības iestādē, tādējādi nodrošinot iestādes darbības nepārtrauktību, 100 % apmērā no biļetes cenas braucieniem darba dienās 11 mēnešus gadā.

10. Pašvaldība nesedz transporta izdevumus:

10.1. izglītojamo pārvadājumiem brīvdienās, svētku dienās, Izglītojamo brīvdienās, kā arī dienās, kad mācības izglītības iestādē nenotiek;

10.2. izglītojamiem, kuri pamatizglītības pakalpojumus saņem ārpus, Cēsu novada administratīvās teritorijas;

10.3. par dienām, kad Izglītojamais nav apmeklējis Izglītības iestādi; 

10.4. izglītojamiem maršrutos, kuros nodrošināts bezmaksas transports, līdz izglītības iestādei un atpakaļ. 

11. Noteikumos minētie braukšanas maksas atvieglojumi ir spēkā, ja pasažierim ir derīga elektroniskā abonementa karte lietošanai maršrutā, ko izsniedz izglītības iestāde, kas apliecina personai piešķirtās tiesības maršrutā saņemt braukšanas maksas atvieglojumus.

III. Noslēguma jautājumi

12. Persona zaudē tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus maršrutā, ja neturpina mācības Cēsu novada administratīvajā teritorijā esošā valsts vai pašvaldības izglītības iestādē vai neturpina darba tiesiskās attiecības Cēsu novada administratīvajā teritorijā esošā valsts vai pašvaldības izglītības iestādē.

13. Sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs nodrošina precīzu uzskaiti par braukšanas  maksas atvieglojumu saņēmējiem maršrutā un iesniedz pašvaldībai ikmēneša atskaiti par  iepriekšējā mēnesī faktiski izmantotajiem braukšanas maksas atvieglojumiem maršrutā, kas  ir par pamatu norēķinam. 

14. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos atzīt par spēku zaudējušiem: 

14.1. Ar Cēsu novada domes 2016. gada 22. septembra ar lēmumu Nr. 250 apstiprinātos saistošos noteikumus Nr. 18 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā"; 

14.2.  Ar Cēsu novada domes 2021. gada 9. septembra  lēmumu Nr. 211  "Kārtība, kādā Cēsu novada Pārgaujas apvienības pārvalde sedz braukšanas izdevumus vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs izglītojamiem, kuri deklarēti Cēsu novada Pārgaujas apvienības teritorijā" apstiprināšanu;  

14.3. Līgatnes novada domes 2016. gada 24. novembra lēmums (protokols Nr. 3, 17. §) saistošie noteikumi Nr. 16/5 "Par izglītojamo braukšanas maksas atvieglojumiem Līgatnes novadā".  

15. Saistošie noteikumi stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. panta sestajā daļā noteiktajā kārtībā, bet ne ātrāk kā ar 2022. gada 1. augustu. 

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošo noteikumu Nr. 23 "Kārtība, kādā Cēsu novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem un Cēsu novada izglītības iestāžu personāla braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu" 
paskaidrojuma raksts 

Paskaidrojuma raksta sadaļas  Norādāmā informācija 
1. Projekta nepieciešamības pamatojums    Saistošie noteikumi "Kārtība, kādā Cēsu novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem un Cēsu novada izglītības iestāžu personāla braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu" (turpmāk – saistošie noteikumi) nosaka kārtību, kādā pašvaldības vai valsts dibināto un Cēsu novada administratīvajā teritorijā esošo izglītības iestāžu izglītojamie (un viņus pavadošās personas), lai iegūtu izglītību Cēsu novada administratīvajā teritorijā esošā pirmsskolas, pamata vai vispārējās, profesionālajā vai profesionālās ievirzes izglītības iestādē, var saņemt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskā transporta maršrutā Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 6. punkts noteic, ka Cēsu novada pašvaldība ir  attiecīgajā novadā iekļauto pašvaldību institūciju, finanšu, mantas, tiesību un saistību pārņēmēja.  Ņemot vērā notikušās izmaiņas, izvērtējot  novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus, nepieciešams pieņemt jaunus novada saistošos noteikumus.  
2. Īss projekta satura izklāsts   Braukšanas maksas atvieglojumi tiks piešķirti nevis uz visu maršrutu, bet katrai personai atsevišķi, ņemot vērā viņu dzīves vietu un izglītības iestādi.

Norēķini tiks veikti nevis par piešķirtajiem braukšanas maksas atvieglojumiem, bet par faktiski izmantotajiem braucieniem, ievērojot piešķirtos braukšanas maksas atvieglojuma nosacījumus. Ievērojot atšķirīgos attālumus starp dzīves vietu un izglītības iestādi pilsētas un pagasta teritorijā, pašvaldība, pieņemot šos noteikumus: 1) turpinās nodrošināt izglītības pakalpojumu pieejamību izglītojamajiem Cēsu novada administratīvajā teritorijā 2) veicinās vecākus izvēlēties un atbalstīs vecāku izvēli izglītojamiem iegūt izglītību izglītības iestādēs ārpus Cēsu pilsētas.  

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu    Paredzētie braukšanas maksas atvieglojumi palielinās pašvaldības izdevumus. Noteikumu realizēšanai naudas līdzekļi tiek plānoti pašvaldības attiecīgā gada budžeta ietvaros.

Saistošo noteikumu īstenošanas finansiālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu 2022/2023. mācību gadā izglītojamo braukšanas izdevumu kompensācijā tiks izlietoti 650 000 EUR.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā   Noteikumi nodrošina iespēju izglītojamajiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Cēsu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, apmeklēt izglītības iestādi pēc brīvas izvēles. Sekmē izglītības kvalitāti un paplašina katra obligātā izglītības vecuma bērna un jaunieša individuālās iespējas atbilstoši interesēm apgūt interešu izglītību.  
5. Informācija par administratīvajām procedūrām   Atbilstoši Cēsu novada pašvaldības funkcijām un administratīvajām procedūrām.  
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām   Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.    

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!