• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošie noteikumi Nr. 24 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību izglītības iestādēs, kuras darbojas Cēsu novada teritorijā un īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2022., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/op/2022/129.31

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 12

Saistošie noteikumi par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanu Jēkabpils novadā

Vēl šajā numurā

07.07.2022., Nr. 129

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Cēsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 24

Pieņemts: 16.06.2022.

OP numurs: 2022/129.31

2022/129.31
RĪKI

Cēsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 24

Cēsīs 2022. gada 16. jūnijā

Par līdzfinansējuma samaksas kārtību izglītības iestādēs, kuras darbojas Cēsu novada teritorijā un īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas

APSTIPRINĀTI
ar Cēsu novada domes 16.06.2022. lēmumu Nr. 342

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā tiek noteikta līdzfinansējuma samaksas kārtība par izglītības ieguvi Izglītības iestādēs, kuras darbojas Cēsu novada administratīvajā teritorijā un īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas (turpmāk – Izglītības iestāde).

2. Līdzfinansējuma samaksas kārtība attiecas uz Izglītības iestāžu izglītojamo (turpmāk – Audzēkņu) vecāku, aizbildņa vai personu, kas viņu aizstāj, (turpmāk – Likumiskie pārstāvji) daļējām iemaksām Līdzfinansējumam par profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas apguvi, kuras tiek apgūtas Cēsu novada administratīvajā teritorijā esošajās telpās atbilstoši Izglītības iestādes nolikumam.

3. Cēsu novada dome apstiprina Izglītības programmas īstenošanas izmaksas un nosaka Līdzfinansējuma apmēru.

II. Līdzfinansējuma noteikšanas kārtība

4. Līdzfinansējumu maksā par:

4.1. 9 (deviņiem) kalendārajiem mēnešiem gadā profesionāls ievirzes izglītības programmās, kuras tiek īstenotas Cēsu pilsētas Mākslas skolā, Jaunpiebalgas Mūzikas un mākslas skolā, Līgatnes Mūzikas un mākslas skolā, Nītaures mūzikas un mākslas pamatskolā, Dzērbenes vispārizglītojošajā un mūzikas pamatskolā, Vecpiebalgas vidusskolā, Cēsu Bērnu un jauniešu centrā.

4.2. 10 (desmit) kalendārajiem mēnešiem gadā izglītības programmās, kuras tiek īstenotas Cēsu pilsētas Sporta skolā. 

5. No Līdzfinansējuma maksas par profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas apguvi, pamatojoties uz Audzēkņa Likumiskā pārstāvja iesniegumu attiecīgajā mācību gadā, atbrīvo, ja:

5.1. Audzēknis ir persona ar invaliditāti;

5.2. Bērnam nodibināta aizbildnība;

5.3. Audzēknis ir no ģimenes, kurai piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss;

5.4. Audzēknis iekļauts Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku un kandidātu sarakstā;

5.5. Murjāņu sporta ģimnāzijas (turpmāk – Ģimnāzija) Audzēkņi, kuri Ģimnāzijā iegūst vispārējo izglītību un paralēli Cēsu pilsētas Sporta skolā apgūst profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu;

5.6. Audzēkņi, kuri uz laika periodu līdz 3 gadiem mācās un trenējas ārpus Latvijas, startē Cēsu pilsētas Sporta skolas sacensību kalendārajā plānā iekļautajās sacensībās un izpildījuši rezultativitātes kritērijus.

6. Ģimenei, kurā kopā dzīvo trīs un vairāki bērni, pamatojoties uz Audzēkņa Likumiskā pārstāvja iesnieguma pamata, līdzfinansējuma maksa tiek samazināta par 50 % katram bērnam.

7. Atvieglojumu apmērs 25 %, ja skolā divi vienas ģimenes bērni

8. Ja Audzēknis attaisnoti (ārsta izziņa) nav apmeklējis nodarbības, un kavējuma periods ir ilgāks par 2 (divām) kalendārām nedēļām, tad par kavēto laika periodu Līdzfinansējums nav jāmaksā.

III. Līdzfinansējuma iemaksas kārtība

9. Līdzfinansējumu maksā, pamatojoties uz elektroniski sagatavoto rēķinu par iepriekšējo mēnesi, veicot naudas pārskaitījumu uz rēķinā norādīto Cēsu novada pašvaldības norēķina kontu vai veicot samaksu kādā no Cēsu novada Klientu apkalpošanas centriem skaidrā naudā līdz mēneša pēdējam datumam.

10. Noteikumu ievērošanas un Līdzfinansējuma iemaksas izpildes kontroli organizē un nodrošina izglītības iestādes direktors.

IV. Noslēguma jautājumi

11. Ar šo Noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē:

11.1. Cēsu novada domes 2018. gada 8. marta saistošie noteikumi Nr. 6 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību izglītības iestādēs, kuras darbojas Cēsu novada teritorijā un īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas";

11.2. Jaunpiebalgas novada domes 2018. gada 14. maija lēmums Nr. 80 "Par mācību maksas un apmeklējuma maksas apmēru Jaunpiebalgas mūzikas un mākslas skolā";

11.3. Līgatnes novada domes 2012. gada 26. janvāra lēmums Nr. (1., 17. §) saistošie noteikumi Nr. 14/16 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Līgatnes mūzikas un mākslas skolā".

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošo noteikumu Nr. 24 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību izglītības iestādēs, kuras darbojas Cēsu novada teritorijā un īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši Izglītības likuma 12. panta (2¹) punktam pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs. Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 6. punkts noteic, ka Cēsu novada pašvaldība ir attiecīgajā novadā iekļauto pašvaldību institūciju, finanšu, mantas, tiesību un saistību pārņēmēja. Ņemot vērā notikušās izmaiņas, izvērtējot novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus, nepieciešams pieņemt jaunus novada saistošos noteikumus.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu profesionālās ievirzes izglītības procesu un tā materiāli tehnisko bāzi, kā arī veicināt profesionālās ievirzes mūzikas, mākslas, sporta un interešu izglītības pieejamību. Pieņemot saistošos noteikumus, tiks noteikta vienota kārtība un prasības visās Cēsu novada pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Izglītības iestādes plāno budžeta ieņēmumus atbilstoši faktiskajai situācijai, tādēļ tas neietekmēs pašvaldības budžeta izdevumus.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās izglītības iestāde. Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs izglītības iestādes funkcijas un uzdevumus. Likumiskajiem pārstāvjiem jāvēršas ar iesniegumu pie izglītības iestādes vadītāja.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas ar izglītības iestāžu vadītājiem. Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc noteikumu publicēšanas pašvaldības mājaslapā www.cesis.lv. Sabiedrības pārstāvju izteiktos priekšlikumus vai iebildumus paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas. Saistošie noteikumi pēc to apstiprināšanas un paskaidrojuma raksts tiks ievietoti Cēsu novada pašvaldības mājaslapā: www.cesis.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!