• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils novada domes 2022. gada 26. maija saistošie noteikumi Nr. 30 "Saistošie noteikumi par reklāmas un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Jēkabpils novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2022., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/op/2022/129.34

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/16

Par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanu Kuldīgas novadā

Vēl šajā numurā

07.07.2022., Nr. 129

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 30

Pieņemts: 26.05.2022.

OP numurs: 2022/129.34

2022/129.34
RĪKI

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 30

Jēkabpils novadā 2022. gada 26. maijā

Saistošie noteikumi par reklāmas un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Jēkabpils novadā

APSTIPRINĀTS
ar Jēkabpils novada domes
26.05.2022. lēmumu Nr. 472 (prot. Nr. 11, 75. §)

PRECIZĒTS
ar Jēkabpils novada domes
30.06.2022. lēmumu Nr. 590 (prot. Nr. 13, 106. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas
7. punktu, Reklāmas likuma 7. panta trešo daļu, Priekšvēlēšanu aģitācijas
likuma 22. pantu, Ministru kabineta 2012. gada 30. oktobra
noteikumu Nr. 732 "Kārtība, kādā saņemama atļauja reklāmas
izvietošanai publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu"
45. punktu, Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480
"Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt nodevas" 16.1 punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka reklāmas un citu informatīvo materiālu izvietošanas, ekspluatācijas, grafiskā dizaina maiņas saskaņošanas kārtību, demontāžas kārtību, atļaujas izsniegšanu par reklāmas izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, pašvaldības nodevas apmēru par reklāmas izvietošanu, maksāšanas kārtību un atbrīvojumus, kā arī atbildību par šo noteikumu neievērošanu Jēkabpils novadā.

2. Tiesības izvietot reklāmu vai reklāmas objektu, kā arī priekšvēlēšanu aģitāciju materiālus Jēkabpils novadā ir visām fiziskām un juridiskām personām (turpmāk – reklāmas devējs) šo noteikumu noteiktajā kārtībā, kuriem vides dizaina speciālists ir saskaņojis reklāmas projektu un izdevis izvietošanas atļauju.

3. Jēkabpils novadā aizliegta patvaļīga reklāmas vai reklāmas objektu un priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana.

II. Reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas pamatprincipi

4. Izvietojot reklāmu vai reklāmas objektu, jānodrošina Jēkabpils novadam raksturīgās arhitektūras un vides saglabāšana.

5. Reklāmu vai reklāmas objektu atļauts izvietot tikai uz sakoptas ēkas fasādes.

6. Izvietojot reklāmu vai reklāmas objektu bez piesaistes zemei:

6.1. jārespektē fasādes dalījums ar logiem, durvīm, dzegām, karnīzēm;

6.2. reklāma nedrīkst aizsegt arhitektoniskas detaļas (logus, karnīzes, fasādes dekorus u.c.);

6.3. stiprinājuma veids nedrīkst bojāt nesošās konstrukcijas;

6.4. maksimāli pieļaujamais reklāmas izvirzījums no būvlaides ir 1,3 m, ja reklāmas ārējās malas attālums līdz brauktuvei nav mazāks par 0,7 m un netiek aizsegta ielas perspektīve;

6.5. perpendikulāri fasādei izvietotas reklāmas apakšējā mala neatkarīgi no tās platuma nedrīkst atrasties zemāk par 2,2 m no zemes. Brīvajam ietves platumam jāsaglabājas ne mazāk par 1,5 m;

6.6. paralēli fasādei izvietotas reklāmas apakšējā mala nedrīkst atrasties zemāk par 1 m no zemes. Brīvā zona sastāda 30 % no fasādes laukuma (atstājot brīvo zonu no fasādes malām, pamatiem);

6.7. fasādēs nedrīkst būt redzami reklāmas konstrukcijas elektroapgādes pieslēguma kabeļi.

7. Izvietojot reklāmas objektus ar vai bez piesaistes zemei, tie nedrīkst aizsegt skatu uz vides panorāmu, valsts aizsargājamiem kultūras pieminekļiem, baznīcām un ielu perspektīvi.

8. Projektējot reklāmu vai reklāmas objektu viena skata perspektīvā, jābūt vizuāli saskanīgām. Tās izkārto līnijā paralēli brauktuvei.

9. Minimālais attālums starp diviem stacionāri izvietotiem reklāmas objektiem ar piesaisti zemei vai bloķētām reklāmas stendu grupām ir 30 m.

10. Projektējot stacionāru reklāmu objektu uz gājēju ietves, tas nedrīkst apgrūtināt gājēju plūsmu. To izvietojot jāievēro vismaz 0,7 m attālums no brauktuves, gājēju plūsmai atstājot vismaz 1,5 m, veicot plūsmas aprēķinu, atbilstoši spēkā esošajiem normatīviem.

11. Projektējot stacionāru reklāmas objektu ielu sarkanajās līnijās, ja to pieļauj esošās apakšzemes inženierkomunikācijas, atdalošajā zaļajā zonā starp brauktuvi un gājēju ietvi, jāievēro vismaz 0,7 m attālums līdz brauktuvei un gājēju ietvei, neradot traucējumus gājējiem, velosipēdu vadītājiem vai citiem satiksmes dalībniekiem.

12. Aizliegti reklāmas objekti ar betona pamatiem, kuru izmēri plānā ir lielāki par 0,7 x 0,5 m un ieguldīšanas dziļums vairāk par 1 m, izvietošana ielu sarkanajās līnijās.

13. Aizliegta mehāniski vai korozijas bojātas, notraipītas, krāsojuma detaļu vai izgaismojuma defektus saturošas reklāmas eksponēšana.

14. Aizliegts uzstādīt reklāmu vai reklāmas objektu uz ūdens, arī izmantojot dažādus peldlīdzekļus (pontonus, plostus, kuģus, laivas u.tml.) un dažādus reklāmas izvietošanas palīglīdzekļus.

15. Aizliegts izvietot reklāmu un reklāmas objektu uz apgaismes, elektropiegādes un citiem Reklāmas izvietošanai speciāli neparedzētiem stabiem.

16. Aizliegts izvietot reklāmu un reklāmas objektu uz tiltiem pār Daugavu (uz to konstrukcijām, balstiem, apgaismes stabiem, kā arī uz tiem projektēt speciālas konstrukcijas lielformāta reklāmas laukumu uzstādīšanai) posmos, kas projicējas pret ūdeni.

17. Aizliegta reklāmas vai reklāmas objekta izvietošana uz žogiem un sētām valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa Nr. 7432 "Jēkabpils vēsturiskais centrs" teritorijā. Pārējā novada teritorijā izvietot reklāmu vai reklāmas objektu uz žogiem un sētām atļauts ne ilgāk par vienu kalendāro mēnesi. Aizliegums par izvietošanu neattiecas uz būvobjektiem.

18. Reklāmas vai reklāmas objekta izvietošana valsts aizsargājama kultūras pieminekļa teritorijā pieļaujama tā, lai izvietojums un veids netraucē valsts aizsargājama kultūras pieminekļa vizuālo uztveri, nepārveido saglabājamā kultūras pieminekļa substanci un neizjauc kultūrvēsturiskās vides tēlu, kā arī vērtību kopuma radīto noskaņu. Reklāma nedrīkst dominēt pār apkārtējo apbūvi, kolorītu un izgaismojumu.

19. Reklāmas vai reklāmas objekta izvietošana valsts aizsargājama kultūras pieminekļa aizsardzības zonā pieļaujama tā, lai izvietojums un veids netraucē valsts aizsargājama kultūras pieminekļa vizuālo uztveri un nemazina tā kultūrvēsturisko vērtību.

20. Uz valsts aizsargājama kultūras pieminekļa aizliegtas izkārtnes ar gaismas un skaņas efektu (izņēmums ir telpiskie gaismas burti).

21. Slietņus var izvietot pie komersanta saimnieciskās darbības veikšanas vietas tikai tā darba laikā. Slietņa augstums nedrīkst pārsniegt 1,2 m. Slietni izvieto vienā līnijā pie ēku fasādēm, gājēju plūsmai atstājot 75 % no ietves platuma, bet ne mazāk kā 1,5 m. Ja uz ietves ir izveidots gājēju un velosipēdistu ceļš, jāparedz vismaz 2,25 m plata brīva zona.

22. Piekrišanu par reklāmas vai reklāmas objektu, tostarp priekšvēlēšanas aģitācijas materiālu izvietošanu uz pašvaldībai piederoša nekustamā īpašuma dod vides dizaina speciālists.

23. No jauna projektējamos parkos reklāmas objektu vietas jāparedz parku projektā, saistībā ar parku plānojuma struktūru un atrašanos vidē.

24. Uz afišu stabiem un stendiem atļauts izvietot afišas, plakātus, paziņojumus par pasākumiem, lekcijām, izstādēm, koncertiem u.tml. ar norādītu pasākuma norises laiku un vietu, kā arī priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus ne lielākus par A1 izmēru.

III. Reklāmas vai reklāmas objektu projektu izskatīšanas un saskaņošanas kārtība

25. Persona, kura vēlas izvietot reklāmu vai reklāmas objektu, mainīt saskaņoto reklāmas vai reklāmas objekta grafisko dizainu, iesniedz vides dizaina speciālistam saskaņošanai reklāmas vai reklāmas objekta projektu un normatīvajos aktos noteiktos dokumentus.

26. Vides dizaina speciālists ir tiesīgs pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas atļauju, ja reklāmas izvietošana neatbilst konkrētās vides zonas apbūves raksturam un mērogam, ēkas arhitektoniskajam risinājumam, pielietotie materiāli neatbilst fasādes apdares materiāliem, reklāmas vai reklāmas objekta projektā nav ievērotas šajos noteikumos un citos normatīvajos aktos ietvertās prasības vai arī nav iesniegti normatīvajos aktos noteiktie dokumenti.

IV. Reklāmas vai reklāmas objektu ekspluatācijas un demontāžas kārtība

27. Reklāmas devējs ir tiesīgs izvietot reklāmu vai reklāmas objektu tikai pēc pašvaldības atļaujas saņemšanas, atļaujā noteikto nosacījumu izpildes, nodevas samaksas, un uz atļaujā noteikto termiņu.

28. Reklāmas devējs ir atbildīgs par reklāmas objektu konstrukciju drošību un elektroinstalācijas pieslēguma atbilstību pastāvošajām normām, tās uzturēšanu tehniski un vizuāli labā stāvoklī.

29. Reklāmas devējam pēc reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas termiņa beigām pašam jāveic reklāmas vai reklāmas objekta demontāžu 5 dienu laikā, sakārtojot reklāmas izvietošanas vietu (fasādes krāsojumu, labiekārtojumu, veicot pamatu demontāžu utt.).

30. Par reklāmas vai reklāmas objekta demontāžu personai 5 dienu laikā rakstiski jāpaziņo vides dizaina speciālistam, informāciju sūtot uz elektroniskā pasta adresi pasts@jekabpils.lv.

31. Vides dizaina speciālists izskata jautājumu par reklāmas vai reklāmas objekta demontāžu, kas veicama sekojošos gadījumos:

31.1. ja reklāma vai reklāmas objekts netiek uzturēts labā tehniskā un vizuālā stāvoklī;

31.2. ja beidzies reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas atļaujas termiņš un nav izpildīta šo noteikumu 30. punktā noteiktā prasība;

31.3. ja reklāma vai reklāmas objekts tiek ekspluatēts bez reklāmas izvietošanas atļaujas;

31.4. ja reklāma vai reklāmas objekts uzstādīts bez saskaņota projekta vai neatbilstoši saskaņotajam projektam;

31.5. ja izvietota reklāma vai reklāmas objekts un izsniegtās atļaujas noteiktajā termiņā nav novērsti norādītie trūkumi;

31.6. ja izkārtne atrodas komercdarbības vietā, kurā komersants komercdarbību ir izbeidzis;

31.7. ja par reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanu noteiktā termiņā nav samaksāta nodeva.

32. Ja reklāmas devējs neveic reklāmas vai reklāmas objekta demontāžu, pašvaldība veic darbības reklāmas demontāžai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

33. Vides dizaina speciālists nosūta reklāmas devējam brīdinājumu par nepieciešamību demontēt reklāmu vai reklāmas objektu.

34. Ja viena mēneša laikā no brīdinājuma nosūtīšanas reklāma vai reklāmas objekts netiek demontēts, tad vides dizaina speciālists ir tiesīgs veikt pasākumus reklāmas vai reklāmas objekta demontāžai.

35. Reklāmas devējam jāapmaksā reklāmas vai reklāmas objekta demontāžas un uzglabāšanas izdevumi.

36. Demontētie reklāmas objekti tiek uzglabāti 1 mēnesi un pēc tam tiek likvidēti.

V. Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana

37. Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanai piemērojami šo noteikumu noteiktie reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanas pamatprincipi, ekspluatācijas un demontāžas kārtības noteikumi, un paredzēta atbilstoša administratīvā atbildība.

38. Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus izvieto pēc nodevas ieskaitīšanas pašvaldības budžetā.

VI. Nodevas apmērs, samaksas kārtība un personas, kuras atbrīvojamas no nodevas samaksas

39. Nodevas apmērs par reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanu Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā:

39.1. reklāmai vai reklāmas objektam (plakātiem, baneriem, stendiem, telpiskiem objektiem, gaismas reklāmai), ja tas tiek izvietots:

39.1.1. uz gadu – 10,00 euro/m2;

39.1.2. uz mēnesi – 1,50 euro/m2;

39.1.3. uz dienu – 0,20 euro/m2;

39.2. mobilai reklāmai – 10,00 euro/dienā.

39.3. afišu (ne lielāku par A1 izmēru) komplekta izvietošana uz pašvaldībai piederošiem afišu stabiem un stendiem vienam pasākumam – 30,00 euro.

39.4. vienas afišas (ne lielākas par A1 izmēru) izvietošana uz pašvaldībai piederošiem afišu stabiem un stendiem vienam pasākumam – 0,20 euro/dienā;

39.5. speciālu konstrukciju (teltis, skatuves u.tml.) izvietošana reklāmas vajadzībām vienai dienai – 50,00 euro, katra nākamā diena – 30,00 euro.

40. Nodeva par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā tiek noteikta atbilstoši šo noteikumu 39.punktā noteiktajam nodevas apmēram.

41. Nodeva jāiemaksā pašvaldības norēķinu kontā.

42. Nodevu samaksā pirms atļaujas saņemšanas. Nodevas netiek atgrieztas.

43. Patvaļīga reklāmas vai reklāmas objekta izvietošana un naudas soda nomaksa par patvaļīgu izvietošanu neatbrīvo no nodevas samaksas.

44. Konstatējot faktu par patvaļīgu reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanu, tiek sastādīts akts, un no akta sastādīšanas dienas līdz šī objekta demontāžai patvaļīgi izvietotās reklāmas devējam jāveic nodevas maksājums.

45. Nodevas maksātājam, kurš infrastruktūras uzturēšanai nodrošina mazo arhitektonisko formu (soliņu, apgaismes iekārtu, stacionāro vides reklāmu, skulptūru, atkritumu urnu u.tml.) izgatavošanu, izvietošanu, apkopi, uzturēšanu un bezmaksas lietošanu publiskām vajadzībām un to izveidošana pirms tam normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir saskaņota ar pašvaldību, tiek noteikta nodeva 50 % apmērā no šo noteikumu 39. punktā noteiktās nodevas apmēra.

46. No nodevas par reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, papildus normatīvajos aktos noteiktajiem atbrīvojumiem ir atbrīvojamas šādas personas:

46.1. fiziskas un juridiskas personas par reklāmu vai reklāmas objektu, kurai nav komerciāls raksturs;

46.2. fiziskas un juridiskas personas, ja, izvietojot reklāmu sabiedriskā transporta pieturvietās, tiek nodrošināta to apkope, uzturēšana un citas darbības novada infrastruktūras uzturēšanai un sakopšanai, un nomas tiesības iegūtas atklātā izsolē vai konkursā;

46.3. izglītības iestādes.

VII. Administratīvā atbildība par saistošo noteikumu neievērošanu

47. Par šo noteikumu 2., 3. punktā, II nodaļā, 27., 28., 29., 30. punktā minētajiem pārkāpumiem fiziskajām un juridiskajām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz sešdesmit naudas soda vienībām.

48. Administratīvā pārkāpuma procesu par šo noteikumu 2., 3. punktā, II nodaļā, 27., 28., 29., 30. punktā minētajiem pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Jēkabpils novada pašvaldības policija. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Jēkabpils novada domes Administratīvā komisija.

VIII. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

49. Vides dizaina speciālists izdoto administratīvo aktu vai faktisko rīcību persona normatīvajos aktos noteiktā kārtībā var apstrīdēt Jēkabpils novada domē.

50. Jēkabpils novada domes izdoto administratīvo aktu persona normatīvajos aktos noteiktā kārtībā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

IX. Noslēguma jautājumi

51. Ja reklāmas projekts ir saskaņots un izdota reklāmas izvietošanas atļauja līdz 2018. gada 31. decembrim, reklāmas devējam ir pienākums līdz 2023. gada 31. decembrim saņemt jaunu atļauju reklāmas izvietošanai.

52. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanos atzīt par spēku zaudējušiem:

52.1. Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 14. marta saistošos noteikumus Nr. 11 "Saistošie noteikumi par reklāmas un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Jēkabpils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 80. nr., 225. nr.; 2014, 61. nr.; 2015, 235. nr.; 2018, 88. nr.; 2019, 253. nr.);

52.2. Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 29. augusta saistošos noteikumus Nr. 37 "Saistošie noteikumi par nodevām Jēkabpils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 225. nr.; 2014, 46. nr.; 2015, 69. nr., 89. nr., 106. nr., 229. nr., 2016, 70. nr., 2017, 45. nr., 2018, 213. nr., 2020, 68. nr.);

52.3. Salas novada domes 2018. gada 29. marta saistošos noteikumus Nr. 2018/2 "Par reklāmas izvietošanu Salas novadā";

52.4. Salas novada domes 2009. gada 30. decembra saistošos noteikumus Nr. 13 "Par Salas novada pašvaldības nodevām";

52.5. Salas novada domes 2018. gada 29. marta saistošos noteikumus Nr. 2018/3 "Par pašvaldības nodevu par reklāmas vai reklāmas objekta un priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Salas novadā";

52.6. Krustpils novada domes 2010. gada 18. augusta saistošos noteikumus Nr. 2010/22 "Par pašvaldības nodevu par reklāmas, afišu un sludinājumu izvietošanu Krustpils novadā";

52.7. Krustpils novada domes 2010. gada 18. augusta saistošos noteikumus Nr. 2010/23 "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvu materiālu saskaņošanas un izvietošanas kārtību Krustpils novadā";

52.8. Jēkabpils novada domes 2009. gada 15. oktobra saistošos noteikumus Nr. 14 "Par Jēkabpils novada pašvaldības nodevām";

52.9. Aknīstes novada domes 2011. gada 26. janvāra saistošos noteikumus Nr. 1 "Par Aknīstes novada pašvaldības nodevām";

52.10. Viesītes novada domes 2011. gada 5. maija saistošos noteikumus Nr. 7 "Par Viesītes novada pašvaldības nodevām".

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Jēkabpils novada domes 26.05.2022. saistošo noteikumu Nr. 30 "Saistošie noteikumi par reklāmas un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Jēkabpils novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumi nepieciešami, ievērojot likuma "Par pašvaldībām" 14. panta pirmās daļas 3. punktu, 21. panta pirmās daļas 15. un 27. punktu, 43. panta pirmās daļas 7. punktu, Reklāmas likuma 7. panta trešo daļu, Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 22.1 panta otro daļu, likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12. panta pirmās daļas 7. punktu, ceturto daļu, Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas" 3. punktu, 12. punktu, 16.4. apakšpunktu, 16.1 punktu, Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, Ministru kabineta 2012. gada 30. oktobra noteikumu Nr. 732 "Kārtība, kādā saņemama atļauja reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu" 28. un 45. punktu.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Jēkabpils novada pašvaldībā izvieto reklāmu, reklāmas objektus, priekšvēlēšanas aģitācijas materiālus un citu informatīvos materiālus, izvietošanas ierobežojumus, afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību, kādā veicama reklāmas izvietošanas uzraudzība un kontrole un pašvaldības nodevas par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publiskām vietām Jēkabpils novada teritorijā, apmērus, maksāšanas kārtību, personu kategorijas, kas atbrīvojamas no nodevas samaksas.

Tiek noteikts, ka, ja reklāmas projekts ir saskaņots un izdota reklāmas izvietošanas atļauja līdz 2018. gada 31. decembrim, reklāmas devējam ir pienākums līdz 2023.gada 31. decembrim saņemt jaunu atļauju reklāmas izvietošanai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Netiek plānota ietekme uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Plānota pozitīva ietekme uz uzņēmējdarbības vidi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Personas var griezties saistošo noteikumu piemērošanā Jēkabpils novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notikušas ar uzņēmējiem.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!