• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gulbenes novada domes 2022. gada 30. jūnija saistošie noteikumi Nr. 13 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2022., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/op/2022/127.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

05.07.2022., Nr. 127

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Gulbenes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13

Pieņemts: 30.06.2022.

OP numurs: 2022/127.8

2022/127.8
RĪKI

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 13

Gulbenē 2022. gada 30. jūnijā (prot. Nr. 12, 95. p.)

Grozījumi Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

1. Izdarīt Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1.1. papildināt saistošos noteikumus ar 5.49.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.49.6. Ģimenes atbalsta centrs "Saule".";

1.2. izteikt 7.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.2. Attīstības un iepirkumu nodaļas;";

1.3. svītrot 7.4. apakšpunktu;

1.4. svītrot 14.7. apakšpunktā vārdus "pašvaldības iestāžu vadītājiem";

1.5. svītrot 48.2. apakšpunktā vārdus "pakļautībā esošo iestāžu vadītājiem".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. jūlijā.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs A. Caunītis

 

Gulbenes novada domes 2022. gada 30. jūnija saistošo noteikumu Nr. 13 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Nolūkā veikt izmaiņas iestādes "Gulbenes novada pašvaldības administrācija" institucionālajā struktūrā, Gulbenes novada dome 2022. gada 26. maijā pieņēma lēmumu Nr. GND/2022/530 "Par iestādes "Gulbenes novada pašvaldības administrācija" iekšējo reorganizāciju", apvienojot Attīstības un projektu nodaļu ar Iepirkumu nodaļu, rezultātā ar 2022. gada 1. jūliju izveidojot Attīstības un iepirkumu nodaļu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija 2022. gada 27. aprīļa atzinumā Nr. 1-18/3120 izteica aicinājumu tuvākajā laikā grozīt 2013. gada 31. oktobra saistošo noteikumu Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums" (turpmāk – Nolikums) 14.7. apakšpunktu, svītrojot vārdus "pašvaldību iestāžu vadītājiem", norādot, ka domes priekšsēdētāja pienākumi noteikti likuma "Par pašvaldībām" 62. pantā. Vienlaikus pašvaldības institūciju vadītāji neatrodas domes priekšsēdētāja pārraudzībā. Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 68. pantam pēc domes priekšsēdētāja priekšlikuma dome ieceļ izpilddirektoru, kurš pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā ir atbildīgs par pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību darbu. Likuma "Par pašvaldībām" 69. pantā uzskaitītie pienākumi, kas jāveic pašvaldības izpilddirektoram, norāda uz to, ka izpilddirektora amats ir saistīts ar administrēšanas (kontrolēt, pārvaldīt, vadīt) funkciju, kas savukārt liecina par to, ka izpilddirektoram jāparedz tādas pilnvaras, lai pašvaldības politiskais orgāns – dome – un nepolitiskā administrācija iespēju robežās tiktu viena no otras nodalītas (lai pašvaldības domi kā politisku orgānu nošķirtu no pašvaldības administrācijas kā profesionālas institūcijas). Ievērojot minēto, papildus nepieciešams aktualizēt Nolikuma 48.2. apakšpunktu, svītrojot vārdus "pakļautībā esošo iestāžu vadītājiem", tādejādi precizējot domes priekšsēdētāja tiesības parakstīt darba līgumus atbilstoši ministrijas paustajam viedoklim.

No 2016. gada 1. marta Gulbenes novada pašvaldība kā sadarbības partneris Vidzemes plānošanas reģionam ir iesaistījusies Eiropas Sociālā fonda projekta "Deinstitucionalizācijas (DI) pasākumu īstenošana Vidzemes reģionā" īstenošanā un noslēdza sadarbības līgumu Nr. GND/99.4/16/188 par projekta "Vidzeme iekļauj" īstenošanu. Projekta ietvaros tika realizēta deinstitucionalizācijas plāna izstrādāšana un noteikti infrastruktūras attīstības risinājumi jauniem sociālajiem pakalpojumiem Gulbenes novadā. Gulbenes novada pašvaldība 2020. gada 10. janvārī ir noslēgusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta Nr. 9.3.1.1/19/I/041 "Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai Gulbenes novadā" realizēšanu. Projekta īstenošanas rezultātā veikts ieguldījums objektā, izveidojot ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu, kas ir pakalpojuma forma, kura paredz bērna aprūpes organizēšanu mazās grupās, atbilstoši bērna individuālajām vajadzībām un bērna labākajām interesēm, kas veicina ģimenisku sajūtu un individuālu pieeju ar vienu vai vairākiem aprūpes speciālistiem, kas pilda vecāku funkcijas. Bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem būs iespēja augt un dzīvot pēc iespējas ģimeniskai videi pietuvinātos apstākļos. Šobrīd infrastruktūras objekts ir nodots ekspluatācijā. Šajā objektā tiks organizēts un nodrošināts jauns sociālais pakalpojums – ģimeniskai videi pietuvināts pakalpojums bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, adrese: Stāķu iela 11, Stāķi, Gulbenes novads, LV-4417. Minētā pakalpojuma sniegšanai Gulbenes novada sociālajam dienests izveidos jaunu struktūrvienību: "Ģimenes atbalsta centrs "Saule"". Ņemot vērā minēto, attiecīgi nepieciešams precizēt Nolikuma 5.49. apakšpunktu, norādot jaunizveidoto struktūrvienību.

Ņemot vērā minēto, sagatavots saistošo noteikumu projekts "Grozījumi Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums"" (turpmāk – Projekts).

2. Īss projekta satura izklāsts Projekts paredz precizēt Nolikumu, paredzot jaunu struktūrvienību – Attīstības un iepirkumu nodaļu, kas izveidota, apvienojot Attīstības un projektu nodaļu ar Iepirkumu nodaļu.

Papildus Nolikumā precizēta domes priekšsēdētāja kompetence, paredzot tam tiesības dot saistošus rīkojumus pašvaldības administrācijas darbiniekiem, kā arī paredzot tiesības parakstīt darba līgumus tikai ar pašvaldības izpilddirektoru.

Vienlaikus Nolikums ir papildināts, norādot jauno Gulbenes novada sociālā dienesta struktūrvienību – "Ģimenes atbalsta centrs "Saule"".

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ietekme uz pašvaldības budžetu nav būtiska.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts publicēts pašvaldības mājaslapā internetā www.gulbene.lv.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs A. Caunītis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!