• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2022. gada 25. maija saistošie noteikumi Nr. 39 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2022., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/op/2022/127.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 13

Grozījumi Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums"

Vēl šajā numurā

05.07.2022., Nr. 127

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 39

Pieņemts: 25.05.2022.

OP numurs: 2022/127.7

2022/127.7
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 39

Tukumā 2022. gada 25. maijā (prot. Nr. 9, 2. §)

Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai

APSTIPRINĀTI
ar Tukuma novada domes
25.05.2022. lēmumu
(prot. Nr. 9, 2. §)

Precizēti ar Tukuma novada domes
29.06.2022. lēmumu
(prot. Nr. 10, 5. §)

Izdoti saskaņā ar
Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta sesto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka Tukuma novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai.

2. Saistošajos noteikumos lietotie termini:

2.1. pieslēgums – ārējo ūdensvada un kanalizācijas tīkla un būvju kopums no ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas līdz pievienojuma vietai pakalpojuma lietotāja īpašumā esošai ārējās ūdensapgādes un / vai ārējās kanalizācijas sistēmai vai ēkas fasādei;

2.2. pretendents – nekustamā īpašuma īpašnieks vai tā pilnvarota persona.

3. Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt nekustamo īpašumu pieslēgšanu centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai.

II. Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas nosacījumi

4. Pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai (turpmāk – Pašvaldības līdzfinansējums) ir tiesīgi saņemt fiziskas un juridiskas personas, kuras ir nekustamā īpašuma īpašnieki vai to pilnvarotas personas, kā arī dzīvokļu īpašnieku kopības.

5. Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts šādu izmaksu segšanai (turpmāk – Atbalstāmās izmaksas):

5.1. projektēšanas izmaksas;

5.2. ūdensvada un/vai kanalizācijas pieslēguma izbūves izmaksas;

5.3. būvuzraudzības izmaksas;

5.4. izpildmērījuma izstrādes izmaksas – ierīkotā inženiertīkla izpildmērījuma plāna izstrāde un reģistrācija topogrāfiskās informācijas datubāzē.

6. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir, ja ir izpildītas šādas prasības:

6.1. pretendenta nekustamais īpašums atrodas Tukuma novada administratīvajā teritorijā;

6.2. pretendenta īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu, kura pieslēguma būvniecībai pieprasīts Pašvaldības līdzfinansējums, ir nostiprinātas zemesgrāmatā;

6.3. pretendentam nav parādu par sniegtajiem sabiedriskajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem vai ir noslēgta vienošanās par parāda atmaksu un atbilstoši maksājuma grafikam tā tiek pildīta;

7. Ja viena nekustamā īpašuma sastāvā ir vairākas būves (dzīvojamā māja, saimniecības ēka, pirtis u.tml.), Pašvaldība līdzfinansē pieslēguma izbūvi līdz vienai ēkai – dzīvojamās mājas esošai ārējās ūdensapgādes un /vai ārējās kanalizācijas sistēmai vai ēkas fasādei.

8. Pie ūdensvada pievada un/vai kanalizācijas izvada, kas izbūvēts kopīpašumā esošā daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kādai no kopīpašumā esošām domājamām daļām ar Pašvaldības līdzfinansējuma atbalstu, ir tiesības pieslēgties arī pārējiem kopīpašumā esošo domājamo daļu īpašniekiem saskaņā ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem.

9. Pašvaldības līdzfinansējums netiek piešķirts, ja pretendents līdz pieteikuma iesniegšanas brīdim ir pats par saviem līdzekļiem izbūvējis ārējo ūdensvada un kanalizācijas pievadu līdz centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai.

III. Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs

10. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir pieslēguma izbūvei kārtējā kalendārajā gadā Pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

11. Pašvaldības budžetā paredzēto līdzekļu apjomā Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir šādā apmērā:

11.1. zemes vienībai, viendzīvokļa mājām vai nedzīvojamām ēkām/būvēm 60 % no Atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 2000,00 EUR (divi tūkstoši euro);

11.2. daudzdzīvokļu mājām (mājām, kurās ir divi un vairāk dzīvokļu) 60 % no Atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 3000,00 EUR (trīs tūkstoši euro);

11.3. zemes vienībai, viendzīvokļa mājām, nedzīvojamām ēkām/būvēm, viendzīvokļa mājām vai dzīvokļiem 80 % no Atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 3000,00 EUR (trīs tūkstoši euro), ja nekustamā īpašuma īpašnieks ir Tukuma novadā dzīvesvietu deklarējusi:

11.3.1. trūcīga persona,

11.3.2. maznodrošināta persona,

11.3.3. persona, kuras apgādībā ir trīs vai vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem, un vismaz trīs bērnu deklarētā dzīvesvieta ir Tukuma novadā,

11.3.4. persona ar 1. vai 2. grupas invaliditāti, vai pretendenta mājsaimniecībā ir persona ar šajā punktā minēto invaliditāti;

11.3.5. politiski represēta persona,

11.3.6. Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks,

11.3.7. pensijas vecuma persona, kurai nav Civillikumā noteikto apgādnieku.

IV. Pieteikuma iesniegšanas kārtība

12. Ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs pretendentam sniedz ziņas par Tukuma novada administratīvajā teritorijā esošajām centralizētajām ūdensapgādes un centralizētajām kanalizācijas sistēmām, pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanas kārtību, konsultē par pieslēguma izbūves kārtību atbilstīgi normatīvajiem aktiem būvniecības jomā.

13. Lai pieteiktos Pašvaldības līdzfinansējumam, pretendentam vispirms no ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja ir jāsaņem tehniskie noteikumi un principiālā pieslēguma shēma.

14. Pretendentam, lai saņemtu Pašvaldības līdzfinansējumu, jāaizpilda pieteikums (saistošo noteikumu 1. vai 2. pielikums) un jāiesniedz tas Pašvaldībā.

V. Pieteikuma izskatīšana un lēmuma pieņemšanas kārtība

15. Ja nekustamais īpašums atrodas Tukuma pilsētā, pretendenta pieteikumu atbilstīgi saistošo noteikumu prasībām izvērtē Pašvaldības Komunālā nodaļa. Ja nekustamais īpašums atrodas Tukuma novada pagastu teritorijās vai Kandavas un pagastu apvienības teritorijā, pretendenta pieteikumu izskata attiecīgā pagasta pārvalde/Kandavas un pagastu apvienība (turpmāk – Pagasta pārvalde/Apvienība).

16. Lai izvērtētu pretendenta pieteikuma atbilstību saistošo noteikumu prasībām, Pašvaldības Komunālā nodaļa vai Pagasta pārvalde/Apvienība ir tiesīga iegūt informāciju, izmantojot Pašvaldībai pieejamās datu bāzes, kā arī pieprasīt un saņemt informāciju no Tukuma novada Īpašumu nodaļas un Pašvaldības iestādēm – Tukuma novada sociālā dienesta, Tukuma novada būvvaldes.

17. Pieteikumu izskatīšana notiek to reģistrācijas secībā.

18. Katram pretendentam piešķiramo Pašvaldības līdzfinansējuma daļu nosaka, pamatojoties uz Atbalstāmo izmaksu aprēķina, nepārsniedzot saistošajos noteikumos noteiktos līdzfinansējuma apjomus.

19. Ja pretendenta pieteikums vai nekustamais īpašums, par kuru pieprasīts Pašvaldības līdzfinansējums, neatbilst saistošo noteikumu prasībām vai pretendents Komunālās nodaļas vai Pagasta pārvaldes/Apvienības norādītajos termiņos nenovērš trūkumus pieteikumā un tam pievienotajos dokumentos, Komunālā nodaļa vai Pagasta pārvalde/Apvienība tiesīga atteikt izskatīt pieteikumu, par to rakstveidā paziņojot pretendentam.

20. Ja pretendents, pieteikums un nekustamais īpašums, par kuru pieprasīts Pašvaldības līdzfinansējums, atbilst saistošo noteikumu prasībām, Komunālā nodaļa vai Pagasta pārvalde/Apvienība sagatavo lēmuma projektu par Pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai izskatīšanai Tautsaimniecības un teritoriālās attīstības komitejai.

21. Lēmumu par Pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai (turpmāk – Lēmums) pieņem Tukuma novada dome.

22. Pēc pozitīva Lēmuma pieņemšanas Pašvaldība par to rakstiski paziņo pretendentam un uzaicina pretendentu noslēgt līgumu par Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanas kārtību (turpmāk – Līgums). Pretendentam Līgums jānoslēdz ne vēlāk kā 20 (divdesmit) dienu laikā no uzaicinājuma paziņojuma saņemšanas.

VI. Pieslēguma izbūves darbu veikšana un Pašvaldības līdzfinansējuma izmaksa

23. Pieslēguma izbūvi organizē ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs vai pretendents pats. Pirms būvdarbu uzsākšanas ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs vai pretendents, ja tas nepieciešams, Tukuma novada būvvaldē iesniedz atbilstīgi spēkā esošiem normatīvajiem aktiem izstrādātu būvniecības ieceres dokumentu. Pieslēguma izbūves būvniecības darbus drīkst uzsākt un tie jāpabeidz kārtībā, kā to nosaka spēkā esošie normatīvie akti.

24. Pieslēguma izbūves darbus jāveic saskaņā ar tehniskajiem noteikumiem, principiālo pieslēguma shēmu vai būvniecības ieceri un atbilstoši visiem būvniecību reglamentējošiem normatīvajiem aktiem, Līgumam, un tie ir pabeidzami gada laikā no Lēmuma pieņemšanas brīža. Pieslēguma izbūves darbi uzskatāmi par pabeigtiem, kad ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs ir parakstījis aktu par darbu izpildi atbilstoši izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem (turpmāk – Akts).

25. Daudzdzīvokļu ēku dzīvojamo telpu īpašnieki, kuri nepiedalās līdzfinansēšanā ēkas pieslēguma centralizētajai ūdensapgādes un centralizētajai kanalizācijas sistēmai un ēku iekšējās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas izbūvē, par pieslēgšanos norādītajām sistēmām lemj dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē saskaņā ar spēkā esošiem normatīvajiem aktiem.

26. Ja ārējās ūdensapgādes un kanalizācijas tīkla izbūves darbus saskaņā ar saistošajiem noteikumiem ir veicis pats pretendents un par to ir sastādīts Akts, Lēmumā noteiktais un piešķirtais Pašvaldības līdzfinansējums tiek izmaksāts pretendentam līdz nākamā mēneša pēdējai darba dienai. Ja faktiskais izbūvētais apjoms saskaņā ar izpildmērījumu ir mazāks par sākotnēji plānoto, tiek veikti grozījumi attiecīgajā Lēmumā.

27. Atbilstīgi saistošajiem noteikumiem izbūvētie pieslēgumi centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai ir ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja īpašums līdz piederības robežai. Piederības robežu nosaka ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs līgumā ar pakalpojumu lietotāju.

28. Pēc pieslēguma izbūves un objekta kopējā komercuzskaites mēraparāta ierīkošanas ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs slēdz līgumu ar pakalpojumu lietotāju par pakalpojumu saņemšanu un norēķinu kārtību. Pakalpojuma lietotājs drīkst lietot ūdenssaimniecības pakalpojumus tikai pēc līguma noslēgšanas ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju.

VII. Noslēguma jautājumi

29. Pieteikumi par Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, kuri ir saņemti, bet nav izskatīti līdz šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, izskatāmi saskaņā ar šiem saistošajiem noteikumiem.

30. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē:

30.1. Tukuma novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 16 "Par ūdensapgādes, kanalizācijas, lietus kanalizācijas un siltumapgādes maģistrālo vadu izbūvi Tukuma novadā pēc komersantu ierosinājuma";

30.2. Tukuma novada domes 2015. gada 29. oktobra saistošie noteikumi Nr. 22 "Par pašvaldības līdzfinansējumu īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai Tukuma novadā pēc iedzīvotāju (nekustamo īpašumu īpašnieku vai pārvaldnieku) ierosinājuma";

30.3. Engures novada domes 2012. gada 25. septembra saistošie noteikumi Nr. 14 "Par maģistrālo ūdensvadu un kanalizācijas vadu un pievadu izbūvi Engures novadā pēc pakalpojuma ņēmēja (dzīvojamo ēku īpašnieku vai apsaimniekotāju) ierosinājuma";

30.4. Kandavas novada domes 2017. gada 28. decembra saistošie noteikumi Nr. 23 "Kandavas novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība nekustamo īpašumu pieslēgšanai centralizētajiem ūdensapgādes vai kanalizācijas tīkliem".

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

1. pielikums
Tukuma novada domes 25.05.2022.
saistošajiem noteikumiem Nr. 39
"Par Tukuma novada pašvaldības
līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma
pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes
vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"

PIETEIKUMS
(daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai)

Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai

Tukuma novada pašvaldībai
Talsu iela 4, Tukums
Tukuma novads, LV-3101

Informācija par dzīvojamo māju un iesniedzēju
Pieteikumu iesniedz dzīvojamās mājas
______________________, Tukuma novads, LV-_________
dzīvokļu īpašnieku kopība/īpašnieks (i)

/adrese/ /atbilstošo pasvītrot/
Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašumu skaits  
Juridiskai personai (-ām) piederošo dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašumu skaits  
Informācija par iesniedzēju un/ vai pilnvaroto personu
Iesniedzēja vai pilnvarotās personas vārds, uzvārds (fiziskai personai) vai nosaukums (juridiskai personai)  
Personas kods (fiziskai personai) vai vienotais reģistrācijas numurs (juridiskai personai)  
Deklarētā dzīvesvieta (fiziskai personai) vai juridiskā adrese (juridiskai personai)  
Korespondences adrese  
Kontaktpersonas vārds, uzvārds, tālruņa numurs, elektroniskā pasta adrese  

Lūdzu piešķirt līdzfinansējumu ūdensapgādes un/vai kanalizācijas pieslēgumu izbūvei daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai, kas:

1) atrodas  
 

(adrese, kadastra numurs)


2) Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašumu skaits  

3) Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kadastra apzīmējums  

4) Nekustamais īpašums ir reģistrēts   novada zemesgrāmatas nodalījumā Nr.  

Līdzfinansējuma piešķiršanas kritērijs saskaņā ar saistošo noteikumu 11.2. apakšpunktu (daudzdzīvokļu mājām (mājām, kurās ir divi un vairāk dzīvokļu) 60 % no Atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 3000,00 EUR (trīs tūkstoši euro)).

Papildus informēju, ka man  

ir

/

nav

(vajadzīgo atzīmēt ar X)
  noslēgts līgums ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju par ūdensapgādes pakalpojumu sniegšanu.

Izvēlētais būvkomersants un būvdarbu izmaksas
Būvdarbu īstenošanas periods – gada laikā no Lēmuma pieņemšanas brīža.
Izmaksu aprēķins:

Iesniedzēja finansējums
(norādīt summu euro un procentos)

Pašvaldības līdzfinansējums
(norādīt summu euro un procentos)

Kopā
(norādīt summu euro)

Informācija par izvēlēto būvkomersantu
(nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, būvkomersanta reģistrācijas numurs, atbildīgā būvdarbu vadītāja vārds, uzvārds, sertifikāta vai lēmuma numurs, kontaktpersona) – ja attiecināms
 

Apliecinājums
Apliecinu, ka esmu iepazinies ar Tukuma novada domes 2022. gada ____._________ saistošajiem noteikumiem Nr.__ "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai", un gatavību piedalīties pieslēguma centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai izbūves darbos ar saviem finanšu līdzekļiem.

Apliecinu, ka manis sniegtās ziņas ir patiesas un es esmu iesniedzis/-gusi visu līguma/vienošanās noslēgšanai nepieciešamo dokumentu kopijas (pielikumā). Objekta īpašnieka(-ku), pilnvarojumu vai citu izmaiņu gadījumā ziņošu ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējam vienas nedēļas laikā.

Informējam, ka personas datu apstrādes pārzinis ir Tukuma novada pašvaldība un ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēji ___________________________. Tiesiskais pamats personas datu apstrādei – datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai un datu apstrāde ir vajadzīga līguma/vienošanās, kura līgumslēdzēja puse ir datu subjekts, izpildei vai pasākumu veikšanai pēc datu subjekta pieprasījuma pirms līguma/vienošanās noslēgšanas. Personas datu apstrādes mērķis ir Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana par nekustamā īpašuma pieslēgšanu centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai.

Pieteikumam pievienoju šādus dokumentus (vajadzīgo atzīmēt ar X):

Dokuments (kopija), kas apliecina saistošo noteikumu 4. punktā noteikto personas statusu;

Lapu skaits

Ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja tehniskie noteikumi un principiālā pieslēguma shēma (ja ir), ja šie dokumenti ir izsniegti iepriekš un ne vēlāk kā vienu gadu pirms šī pieteikuma iesniegšanas;  

Kopīpašnieku lēmums/protokols, no kura izriet, ka atbilstoši normatīvo aktu prasībām pieņemts lēmums par pieslēguma izbūves nepieciešamību un noteiktas personas pilnvarojumu iesniegt pieteikumu līdzfinansējuma saņemšanai, kā arī slēgt līgumus par pieslēguma izbūvi, to saistīto izdevumu segšanu un ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu, ja pieteikumu iesniedz dzīvokļu īpašnieku kopība;  

Pilnvara vai cits dokuments, kas apliecina iesniedzēja tiesības pārstāvēt pieteikuma iesniedzēju;  

Būvkomersanta piedāvājumu kopijas pieslēguma izbūvei;  

Citi – _________________________________________________.  

Pieteikuma iesniegšanas datums __________________
Pieteikuma iesniedzējs vai pilnvarotā persona
 
(juridiskai personai – nosaukums un paraksttiesīgās personas amats, vārds un uzvārds, fiziskai personai – vārds, uzvārds)
Personas paraksts ______________________

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

2. pielikums
Tukuma novada domes 25.05.2022.
saistošajiem noteikumiem Nr. 39
"Par Tukuma novada pašvaldības
līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma
pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes
vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"

Tukuma novada pašvaldībai
Talsu iela 4, Tukums
Tukuma novads, LV-3101

PIETEIKUMS

Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai

 

Iesniedzējs vai tā pilnvarotā persona:

 

(fiziskas personas vārds, uzvārds)

 

(personas kods/personai, kurai nav Latvijas Republikas piešķirtā personas koda – dzimšanas datums, personu apliecinoša dokumenta numurs, izdošanas datums un izdevējiestāde)

 

(deklarētās dzīvesvietas adrese)

 

(tālrunis un e-pasta adrese)

Lūdzu piešķirt līdzfinansējumu ūdensapgādes un/vai kanalizācijas pieslēgumu izbūvei man piederošam nekustamajam īpašumam, kas:

1) atrodas  
 

(adrese, kadastra numurs)


2) sastāv no zemesgabala   ha platībā ar kadastra apzīmējumu

3) un ēkas/būves ar kadastra apzīmējumu, kurai paredzēts pieslēgums:  

4) Nekustamais īpašums ir reģistrēts   novada zemesgrāmatas nodalījumā Nr.  

Līdzfinansējuma piešķiršanas kritērijs saskaņā ar saistošo noteikumu 11. punkta apakšpunktiem (vajadzīgo atzīmēt ar X):

zemes vienībai, viendzīvokļa mājām vai nedzīvojamām ēkām/būvēm 60 % no Atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 2000,00 EUR (divi tūkstoši euro)  

zemes vienībai, viendzīvokļa mājām, nedzīvojamām ēkām/būvēm, viendzīvokļa mājām vai dzīvokļiem 80 % no Atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 3000,00 EUR (trīs tūkstoši euro), ja nekustamā īpašuma īpašnieks ir Tukuma novadā dzīvesvietu deklarējusi (atzīmēt vismaz vienu no prasībām) trūcīga persona;

maznodrošināta persona;

persona, kuras apgādībā ir trīs vai vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem, un vismaz trīs bērnu deklarētā dzīvesvieta ir Tukuma novadā;

persona ar 1. vai 2. grupas invaliditāti, vai Pretendenta mājsaimniecībā ir persona ar šajā punktā minēto invaliditāti;

politiski represēta persona;

Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks;

pensijas vecuma persona, kurai nav Civillikumā noteikto apgādnieku.

Atzīmēt vienu no variantiem pieslēguma izbūves darbus veiks pats pretendents

pieslēguma izbūves darbus veiks ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs

    Līdzfinansējums izmaksājams uz šādu pretendenta bankas kontu: ____________________________________

Papildus informēju, ka man

ir

/

nav

(vajadzīgo atzīmēt ar X)
noslēgts līgums ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju par ūdensapgādes pakalpojumu sniegšanu.

Izvēlētais būvkomersants un būvdarbu izmaksas
Būvdarbu īstenošanas periods – gada laikā no Lēmuma pieņemšanas brīža.
Izmaksu aprēķins:

Iesniedzēja finansējums
(norādīt summu euro un procentos)

Pašvaldības līdzfinansējums
(norādīt summu euro un procentos)

Kopā
(norādīt summu euro)

Informācija par izvēlēto būvkomersantu
(nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, būvkomersanta reģistrācijas numurs, atbildīgā būvdarbu vadītāja vārds, uzvārds, sertifikāta vai lēmuma numurs, kontaktpersona) – ja attiecināms
 

Pieteikumam pievienoju šādus dokumentus (vajadzīgo atzīmēt ar X):

Dokuments (kopija), kas apliecina saistošo noteikumu 4. punktā noteikto personas statusu;

Lapu skaits

Ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja tehniskie noteikumi un principiālā pieslēguma shēma (ja ir), ja šie dokumenti ir izsniegti iepriekš un ne vēlāk kā vienu gadu pirms šī pieteikuma iesniegšanas;  

Kopīpašnieku lēmums/protokols, no kura izriet, ka atbilstoši normatīvo aktu prasībām pieņemts lēmums par pieslēguma izbūves nepieciešamību un noteiktas personas pilnvarojumu iesniegt pieteikumu līdzfinansējuma saņemšanai, kā arī slēgt līgumus par pieslēguma izbūvi, to saistīto izdevumu segšanu un ūdenssaimniecība pakalpojumu sniegšanu, ja pieteikumu iesniedz dzīvokļu īpašnieku kopība;  

Pilnvara vai cits dokuments, kas apliecina iesniedzēja tiesības pārstāvēt pretendentu;  

Būvkomersanta piedāvājumu kopijas pieslēguma izbūvei vai aizpildīta pieslēguma izbūves Tāme (skatīt Pieteikuma pielikumu);  

Citi – _________________________________________________.  

Apliecinu, ka esmu iepazinies ar Tukuma novada domes 2022. gada 25. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 39 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai", un gatavību piedalīties pieslēguma centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai izbūves darbos ar saviem finanšu līdzekļiem.

Apliecinu, ka manis sniegtās ziņas ir patiesas un es esmu iesniedzis/-gusi visu līguma/vienošanās noslēgšanai nepieciešamo dokumentu kopijas (pielikumā). Nekustamā īpašuma īpašnieka(-ku), pilnvarojumu vai citu izmaiņu gadījumā ziņošu ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējam vienas nedēļas laikā.

Informējam, ka personas datu apstrādes pārzinis ir Tukuma novada pašvaldība un ūdenssaimniecību pakalpojumi sniedzēji ______________________. Tiesiskais pamats personas datu apstrādei – datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai un datu apstrāde ir vajadzīga līguma/vienošanās, kura līgumslēdzēja puse ir datu subjekts, izpildei vai pasākumu veikšanai pēc datu subjekta pieprasījuma pirms līguma/vienošanās noslēgšanas. Personas datu apstrādes mērķis ir Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana par nekustamā īpašuma pieslēgšanu centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai.

Pieteikuma iesniegšanas datums __________________
 

Pieteikuma iesniedzēja paraksts

Pielikumā tāmes paraugs (Excel formātā) uz ____ lp.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Paraugs

Būvniecības izmaksu tāme

Ūdensvada un kanalizācijas pievada izbūve

Objekta adrese _______________________________

Darba nosaukums ____________________________________

Nr.
p. k.

Darba nosaukums

Mēr-
vienība

Daudzums

Vienības izmaksas

 

Darba alga

Materiāli

Mehānismu izmaksas

Kopā

Darba alga

Materiāli

Mehānismu izmaksas

Summa

       

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

1.

Ūdensvads Ū1                    

1.1.

Ūdensvada caurule De32 mm, PN10, izbūve ar tranšejas metodi

m

                 

1.2.

Servisa ventilis DN25 ar pagarinātu kātu un kapi

kpl.

                 

1.3.

Ūdens skaitītāja aka

kpl.

                 

2.

Kanalizācija K1                    

2.1.

PVC kanalizācijas caurule De160 mm izbūve tranšejā

m

                 

2.2.

Kanalizācijas skataka ar ķeta rāmi un vāku

kpl.

                 

3.

Vispārējās celtniecības darbi                    

3.1.

Būvniecības ieceres dokumentācija (paskaidrojuma raksts, novietojuma plāns)

kpl.

                 

3.2.

Izpilduzmērīšana un dokumentācija

kpl.

                 
  ŪKT DAĻAS - Ūdensvada un kanalizācijas pieslēguma izbūve KOPSAVILKUMS                    

1.

Ūdensvads Ū1                    

2.

Kanalizācija K1                    

3.

Vispārējās celtniecības darbi                    

4.

Kopā                    

Tāmi sastādīja ___________________________

Vārds, uzvārds _______________________________

Datums __________________

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 39 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"
paskaidrojuma raksts

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punkts noteic, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Ņemot vērā, ka pašreizējā Tukuma novada teritorijā spēkā ir vairāki saistošie noteikumi, kas regulē līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību nekustamo īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, nepieciešams izstrādāt vienotus saistošos noteikumus šajā jomā.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta sestā daļa noteic, ka vietējās pašvaldības dome var izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, nosakot līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts noteic kārtību, kādā piešķir līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, kā arī līdzfinansējuma saņemšanas un izlietošanas kārtību.
3. Informācija par plānotā projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldības budžetā kārtējam gadam tiek iekļauti finanšu līdzekļi līdzfinansējumam atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām.
4. Informācija par plānotā projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošajiem noteikumiem nav tieša ietekme uz uzņēmējdarbības vides attīstību.
5. Informācija par plānotā projekta administratīvajām procedūrām Tukuma novada pašvaldības Komunālā nodaļa vai pagastu pārvaldes/Kandavas un pagastu apvienība izvērtē Pretendenta iesniegto pieteikumu "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai" un sagatavo lēmuma projektu izskatīšanai Tautsaimniecības un teritoriālās attīstības komitejā.

Gala lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu pieņem Tukuma novada dome.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Tukuma novada pašvaldības informatīvajā izdevumā "Tukuma Novada Vēstis", kā arī pašvaldības tīmekļa vietnē www.tukums.lv un izlikti redzamā vietā Tukuma novada pašvaldības ēkā, pagastu pārvaldēs, Kandavas un pagastu apvienības ēkā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!