• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Krāslavas novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 2022/9 "Par Krāslavas novada pašvaldības palīdzību audžuģimenei". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2022., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/op/2022/96.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes novada domes saistošie noteikumi Nr. 47

Par pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru

Vēl šajā numurā

19.05.2022., Nr. 96

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Krāslavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2022/9

Pieņemts: 28.04.2022.

OP numurs: 2022/96.21

2022/96.21
RĪKI

Krāslavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Krāslavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2022/9

Krāslavā 2022. gada 28. aprīlī

Par Krāslavas novada pašvaldības palīdzību audžuģimenei

Apstiprināti ar Krāslavas novada pašvaldības domes
2022. gada 28. aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr. 14. §. 14.4. p.)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija
noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka:

1.1. pabalsta apmēru bērna uzturam,

1.2. pabalsta apmēru apģērba un mīkstā inventāra iegādei (turpmāk tekstā – pabalsts) un šī pabalsta izmaksas kārtību atbilstoši bērna vajadzībām,

1.3. atlīdzības apmēru audžuģimenei par audžuģimenes pienākumu veikšanu (turpmāk tekstā – atlīdzība), to piešķiršanas un izmaksas kārtību.

2. Audžuģimene šo saistošo noteikumu izpratnē ir ģimene, kurai ar bāriņtiesas lēmumu ir piešķirts audžuģimenes statuss, kurā ar Krāslavas novada Bāriņtiesas lēmumu ir ievietots bērns un ar kuru ir noslēgts līgums par bērna uzturēšanu.

3. Pabalsts un atlīdzība tiek piešķirta, neizvērtējot audžuģimenes ienākumus un materiālos resursus.

II. Pabalsta un atlīdzības apmērs

4. Pabalsts bērna uzturam tiek izmaksāts katru mēnesi par katru audžuģimenes aprūpē esošu bērnu, un tā apmērs ir 260 euro.

5. Ievietojot bērnu audžu ģimenē pirmais pabalsts apģērba un mīkstā inventāra iegādei ir 50 euro, un ar nākamo mēnesi ikmēneša pabalsts ir 15 euro par katru audžu ģimenē ievietoto bērnu.

6. Atlīdzību/Pabalstu par audžuģimenes pienākumu veikšanu uz laiku, kas ir īsāks par vienu mēnesi, aprēķina proporcionāli dienu skaitam mēnesī, kamēr bērns atrodas audžuģimenē.

III. Pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtība

7. Pabalstu un/vai atlīdzību piešķir Krāslavas novada pašvaldības iestāde "Sociālais dienests".

8. Krāslavas novada pašvaldības iestāde "Sociālais dienests" noslēdz ar audžuģimeni līgumu par bērna ievietošanu audžuģimenē, kurā nosaka piešķiramā pabalsta un/vai atlīdzības apmēru un izmaksas kārtību, pamatojoties uz Krāslavas novada pašvaldības iestādes "Sociālais dienests" lēmumu.

9. Pabalstu un atlīdzības izmaksa tiek pārtraukta, ja Krāslavas novada Bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna uzturēšanās izbeigšanu audžuģimenē.

IV. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

10. Lēmumu par pabalsta un/vai atlīdzības piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu un/vai atlīdzību persona var apstrīdēt Krāslavas novada pašvaldībā.

11. Krāslavas novada pašvaldības domes lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā.

V. Noslēguma jautājumi

12. Saistošie noteikumi stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. panta noteiktā kārtībā.

13. Ar šo Noteikumu spēku stāšanās brīdi spēku zaudē:

13.1. Aglonas novada domes 2019. gada 28. novembra saistošie noteikumi Nr. 2019_11 "Par Aglonas novada pašvaldības palīdzību bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās un audžuģimenēm"

13.2. Dagdas novada pašvaldības 2019. gada 28. novembra saistošie noteikumi Nr. 2019/9 "Par materiālo atbalstu bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas, audžuģimenēm un aizbildņiem Dagdas novadā"

13.3. Krāslavas novada pašvaldības 2018. gada 26. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 2018/6 "Par Krāslavas novada pašvaldības palīdzību audžuģimenei".

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks

 

Krāslavas novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2022/9 "Par Krāslavas novada pašvaldības palīdzību audžuģimenei"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta rakstura izklāsts Saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktā noteikts, ka pabalstu bērna uzturam un pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei audžuģimenei izmaksā no tās pašvaldības budžeta līdzekļiem, kura noslēgusi līgumu ar audžuģimeni. Pašvaldība nosaka pabalsta apmēru bērna uzturam un pabalsta apmēru apģērba un mīkstā inventāra iegādei, kā arī tā izmaksas kārtību atbilstoši bērna vajadzībām.
2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros apvienojoties Krāslavas, Dagdas un Aglonas pašvaldības trim pagastiem (Kastuļinas, Grāveru un Šķeltovas pagasti) tika izveidota jauna Krāslavas novada pašvaldība. Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu, 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus. Tika izvērtēti un apkopoti bijušo pašvaldību saistošie noteikumi un izstrādāti jaunie, ņemot vērā iedzīvotāju vajadzības un pašvaldības budžetu.
3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projekts tika izstrādāts ņemot vērā pašvaldības budžetu.
4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajam procedūrām Neietekmē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!