• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Augšdaugavas novada domes 2021. gada 29. decembra saistošie noteikumi Nr. 23 "Nolikums licencētai makšķerēšanai Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upes posmā Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2022., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/op/2022/87.34

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 10

Grozījumi Bauskas novada domes 2022. gada 3. februāra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par Bauskas novada pašvaldības budžetu 2022. gadam"

Vēl šajā numurā

06.05.2022., Nr. 87

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Augšdaugavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23

Pieņemts: 29.12.2021.

OP numurs: 2022/87.34

2022/87.34
RĪKI

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 23

Daugavpilī 2021. gada 29. decembrī (prot. Nr. 19, 5. &)

Nolikums licencētai makšķerēšanai Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upes posmā Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā

Precizēti ar Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 28. aprīļa lēmumu Nr. 626 (prot. Nr. 29, 16. &)

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 10. panta piekto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Višķu ezers (360,1 ha), Luknas ezers (409,0 ha) un Dubnas upes posms no Luknas ezera iztekas līdz Rēzeknes-Daugavpils dzelzceļa tiltam atrodas Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā.

2. Saskaņā ar Civillikuma 1102. panta I pielikumu Višķu ezers, Luknas ezers un Dubnas upe (no iztekas no Sīvera ezera līdz ietekai Daugavā) ir publiskas ūdenstilpes.

3. Licencētā makšķerēšana tiek noteikta visā Višķu un Luknas ezera platībā, kā arī Dubnas upes posmā Višķu pagasta teritorijas robežās (1. pielikums). Licencētā makšķerēšana tiek ieviesta saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumu Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība", un Vides risinājumu institūta izstrādātajiem 2018. gada Ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem Luknas ezeram, 2018. gada Ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem Višķu ezeram, kā arī tiek organizēta, ievērojot Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" noteikto regulējumu.

4. Licencēto makšķerēšanu Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upē Višķu pagasta administratīvajā teritorijā organizē Višķu pagasta pārvalde, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5481, tālrunis 65425347, mobilais tālrunis 26860311, e-pasta adrese: parvalde@viski.lv.

II. Licencētās makšķerēšanas noteikumi un kontrole

5. Licencētā makšķerēšana notiek saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi".

6. Ledus bīstamības periodā aizliegta makšķerēšana no ledus.

7. Ūdenstilpēs aizliegta vēžošana un zemūdens medības.

8. Šī nolikuma 9. punktā minētās personas var izteikt aicinājumu jebkuram makšķerniekam sakopt makšķerēšanas vietu, kurā makšķernieks fiziski atrodas.

9. Kontroli par šo noteikumu ievērošanu veic Augšdaugavas novada pašvaldības domes pilnvarotās makšķerēšanas noteikumu ievērošanas amatpersonas, kas ieguvušas Valsts Vides dienesta vides sabiedriskā inspektora statusu.

10. Visās makšķerēšanas sacensībās stingri ievērot spēkā esošo makšķerēšanu regulējošo normatīvo aktu un šī nolikuma prasības, kā arī sacensību laikā makšķerniekiem ir jābūt derīgai makšķerēšanas licencei, bet personām vecumā no 16 līdz 65 gadiem, izņemot personas ar invaliditāti, papildus licencei nepieciešama arī makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karte.

III. Makšķerēšanas licenču veidi, maksa par makšķerēšanas licencēm un nosacījumi bezmaksas makšķerēšanas licenču saņemšanai

11. Licencētā makšķerēšana Luknas ezerā, Višķu ezerā un Dubnas upē Višķu pagasta teritorijas robežās atļauta tikai iegādājoties vai saņemot kādu no šādām makšķerēšanas licencēm:

Nr.p.k. Licences veids Licenču derīguma termiņi Cena (euro)
1. Gada licence No 1. janvāra līdz 31. decembrim makšķerēšanai no krasta, laivas, ledus 11,50
2. Mēneša licence Licencē norādītajā mēnesī makšķerēšanai no krasta, laivas, ledus 4,50
3. Bezmaksas gada licence* Makšķerēšanai no krasta, laivas, ledus -
4. Vasaras-rudens sezonas licence No 1. maija līdz 31. oktobrim makšķerēšanai no krasta, laivas 7,00
5. Ziemas-pavasara sezonas licence No 1. novembra līdz 30. aprīlim makšķerēšanai no krasta, laivas, ledus 7,00
6. Vienas dienas licence Licencē norādītajā dienā no krasta, laivas, ledus 1,50

12. Gada bezmaksas licences ir tiesīgas saņemt personas ar invaliditāti un politiski represētās personas, bērni un pusaudži līdz 16 gadu vecumam un personas, kuras vecākas par 65 gadiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu vai attiecīgo juridisko statusu apliecinošu dokumentu, kā arī Luknas ezera, Višķu ezera un Dubnas upes posma Višķu pagasta teritorijā krastu zemju īpašnieki un viņu ģimenes locekļi. Gada bezmaksas licenci var saņemt Višķu pagasta pārvaldē, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads.

13. Licencētā makšķerēšana tiek iedalīta divās sezonās: vasaras-rudens sezonā no 1. maija līdz 31. oktobrim un ziemas-pavasara sezonā no 1. novembra līdz 30. aprīlim.

IV. Licences saturs un noformējums

14. Licencē (licenču paraugi 2.–7. pielikumā) tiek uzrādīts:

14.1. licences nosaukums (veids);

14.2. licences derīguma termiņš;

14.3. makšķerēšanas vieta;

14.4. licences kārtas numurs;

14.5. licences cena;

14.6. makšķernieka vārds, uzvārds;

14.7. personas kas izsniedz licenci paraksts un zīmogs (izņemot, elektroniskās licences).

15. Licences pasaknī makšķernieks parakstās par to, ka ir iepazinies ar licencētās makšķerēšanas nolikumu. Iegādājoties licences elektroniski makšķernieks, autorizējoties caur internetbanku vai ar elektronisko parakstu, piekrīt licencētās makšķerēšanas noteikumiem.

V. Makšķernieku lomu uzskaites un makšķerēšanas licenču realizācijas kārtība

16. Makšķernieks katras dienas iegūto lomu ieraksta Makšķernieku lomu uzskaites lapā pēc norādītās formas (8. pielikums) vai, ja licence iegādāta elektroniski, elektroniskā veidā mājaslapā www.manacope.lv sadaļā MAKŠĶERĒŠANA.

17. Piecu darbdienu laikā pēc licences darbības beigām, makšķerniekam papīra formā esošās Makšķernieku lomu uzskaites lapas jānodod vai jānosūta pa pastu pēc licencē norādītās adreses (Višķu pagasta pārvalde, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5481) vai, ja licence iegādāta elektroniski, piecu darbdienu laikā pēc licences darbības beigām jāreģistrē loms tīmekļvietnē www.manacope.lv.

18. Licenču izplatīšanu veic:

18.1. Višķu pagasta pārvalde, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, tālrunis 65425347, mobilais tālrunis 26860311, e-pasts parvalde@viski.lv, pirmdienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 17.30, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 16.30, piektdienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 15.30;

18.2. Augšdaugavas novada pilnvarotais makšķerēšanas noteikumu ievērošanas kontrolieris sestdienās un svētdienās, sazinoties pa mobilo tālruni 26860311;

18.3. elektroniskās licences, izņemot gada bezmaksas licences, var iegādāties Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "ZZ DATS" interneta pakalpojumu mājaslapā www.manacope.lv sadaļā MAKŠĶERĒŠANA, jebkurā diennakts laikā.

VI. No makšķerēšanas licenču realizācijas iegūto līdzekļu izlietojums

19. No licenču realizācijā iegūtās kopējās summas 20 % reizi pusgadā (līdz 10. jūlijam par pirmo pusgadu un līdz 10. janvārim par otro pusgadu) pārskaita valsts pamatbudžetā Zivju fonda dotācijas veidošanai.

20. No licenču realizācijā iegūtās kopējās summas 80 % paliek Višķu pagasta pārvaldes rīcībā, kas tiek izmantoti zivju krājumu pavairošanai, vides un zivju aizsardzības un licencētās makšķerēšanas organizēšanas nodrošināšanai.

VII. Licencētās makšķerēšanas organizētāju pienākumi

21. Izgatavot, reģistrēt, uzskaitīt un realizēt makšķerēšanas licences atbilstoši šī nolikuma un citu tiesību aktu prasībām.

22. Uzskaitīt interneta vietnē www.epakalpojumi.lv pārdotās licences hronoloģiskā secībā elektroniski par katru pusgadu un pēc katra pusgada noslēguma veikt attiecīgā pusgada elektroniski uzskaitīto licenču saraksta izdruku, nodrošinot izdrukāto licenču sarakstu uzglabāšanu kopā ar licenču uzskaites žurnālu.

23. Piedalīties makšķerēšanas noteikumu ievērošanas kontrolē.

24. Nodrošināt līdzekļu sadali atbilstoši šī nolikuma 18. un 19. punktā noteiktajām prasībām, kā arī līdzekļu izlietojumu nolikumā paredzētajiem mērķiem.

25. Līdz katra gada attiecīgajam pusgadam sekojošā mēneša piecpadsmitajam datumam iesniegt Lauku atbalsta dienestā finanšu pārskatu par realizēto licenču skaitu un ieņemtajiem līdzekļiem.

26. Sniegt informāciju Augšdaugavas novada pašvaldības bezmaksas izdevumā "Augšdaugavas Novada Vēstis" par licencētās makšķerēšanas noteikumiem un izvietot atbilstošas norādes Luknas ezera, Višķu ezera un Dubnas upes posma Višķu pagasta teritorijas robežās piekrastē.

27. Višķu ezera, Luknas ezera un Dubnas upes krastos izvietot atbilstošas norādes zīmes par licencēto makšķerēšanu.

28. Veikt makšķerēšanas lomu uzskaiti un iesniegt nepieciešamās atskaites par licencētās makšķerēšanas rezultātiem valsts zinātniskajam institūtam "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"" līdz nākamā gada 1. februārim par iepriekšējo gadu.

29. Veikt zivju krājumu pavairošanu saskaņā ar šī nolikuma 3. punktā minētajiem 2018. gada Ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem Luknas ezeram un 2018. gada Ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumiem Višķu ezeram, kā arī noteikt atbildīgo personu, kas ir ieguvusi Valsts Vides dienesta sabiedriskā vides inspektora statusu un piedalās vides un zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pasākumos.

30. Katru gadu līdz 31. decembrim iesniegt Valsts vides dienestā izskatīšanai un apstiprināšanai pārskatu par veiktajiem dabas aizsardzības un zivju resursu papildināšanas pasākumiem, kā arī informāciju par licencētās makšķerēšanas organizēšanai nepieciešamās infrastruktūras izveidošanu un uzturēšanu.

31. Licencētās makšķerēšanas organizētājs reģistrē personas, kas ir pārkāpušas nolikumā noteikto lomu uzskaites kārtību, un, sazinoties pa licencē norādīto tālruņa numuru vai elektroniskā pasta adresi, paziņo par nepieciešamību steidzami iesniegt loma pārskatu ne ilgāk kā 14 dienu laikā. Ja pēc šī termiņa lomu pārskats nav iesniegts, organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes.

32. Organizētāja nozīmētai atbildīgajai personai, kas ieguvusi Valsts vides dienesta sabiedriskā vides inspektora statusu piedalīties vides un zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pasākumos.

33. Informēt makšķerniekus par publiskām piekļuves vietām ūdenstilpēm.

34. Nodrošināt ārvalstu tūristiem angļu un krievu valodā vai, ja nepieciešamas, arī citu Latvijas kaimiņvalstu valodā informāciju par saziņas iespējām ar organizētāju, licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumiem, licenču veidiem, skaitu, to maksu, kā arī lomu uzskaiti.

VIII. Noslēguma jautājumi

35. Saistošie noteikumi stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. panta sestajā daļā noteiktajā kārtībā.

36. Šī licencētās makšķerēšanas nolikuma darbības termiņš ir līdz 2024. gada 31. decembrim.

37. Atzīt par spēku zaudējušu Daugavpils novada domes 2018. gada 29. novembra saistošos noteikumus Nr. 28 "Nolikums licencētai makšķerēšanai Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upes posmā Daugavpils novada Višķu pagasta teritorijā".

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

1. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2021. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23 (prot. Nr. 19, 5. &)

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

2. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2021. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23 (prot. Nr. 19, 5. &)

Mēneša licences paraugs

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Mēneša licence Nr.

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezerā un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzekne-Daugavpils dzelzceļa tiltam

no 20__. gada "____". ______________

līdz 20__. gada "____". _____________

Licences cena 4,50 euro

Ar licencētās makšķerēšanas nolikumu iepazinos.

(paraksts)

20 __. gada "____". _________________

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Mēneša licence Nr.

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezerā un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzekne-Daugavpils dzelzceļa tiltam

no krasta, laivas, ledus

no 20__. gada "____". ______________

līdz 20__. gada "____". _____________

Z.V.

Licences cena 4,50 euro

Licences saņēmējs
Licences izsniedzējs
(paraksts)

20__. gada "____". _________________

 

Licencētās makšķerēšanas noteikumi:

1. Licencētā makšķerēšana tiek noteikta visā Višķu ezera un Luknas ezera platībā un Dubnas upes posmā Višķu pagasta administratīvās teritorijas robežās.

2. Licencētajā makšķerēšanā jāievēro spēkā esošie makšķerēšanu regulējošie normatīvie akti un nolikuma "Licencētā makšķerēšana Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upē Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā" prasības.

3. Licencētās makšķerēšanas gads tiek sadalīts divās sezonās: vasaras – rudens sezonā no 1. maija līdz 31. oktobrim un ziemas – pavasara sezonā no 1. novembra līdz 30. aprīlim.

4. Piecu darbdienu laikā pēc licences darbības beigām, makšķerniekam papīra formā esošās Makšķernieku lomu uzskaites lapas jānodod vai jānosūta pa pastu pēc licencē norādītās adreses (Višķu pagasta pārvalde, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5481) vai, ja licence iegādāta elektroniski, jāreģistrē loms tīmekļvietnē www.manacope.lv.

Elektronisko licenci var iegādāties: www.manacope.lv.

 

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

3. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2021. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23 (prot. Nr. 19, 5. &)

Gada licences paraugs

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Gada licence Nr.

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezeros un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzeknes – Daugavpils dzelzceļa tiltam

20 __. gadā

Licences cena 11,50 euro

Ar licencētās makšķerēšanas nolikumu iepazinos.

(paraksts)

20 __. gada "____". _________________

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Gada licence Nr.

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezeros un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzeknes – Daugavpils dzelzceļa tiltam

no krasta, laivas, ledus

20__ . gadā

Z.V.

Licences cena 11,50 euro

Licences saņēmējs
Licences izsniedzējs
(paraksts)

20__. gada "____". _________________

 

Licencētās makšķerēšanas noteikumi:

1. Licencētā makšķerēšana tiek noteikta visā Višķu ezera un Luknas ezera platībā un Dubnas upes posmā Višķu pagasta administratīvās teritorijas robežās.

2. Licencētajā makšķerēšanā jāievēro spēkā esošie makšķerēšanu regulējošie normatīvie akti un nolikuma "Licencētā makšķerēšana Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upē Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā" prasības.

3. Licencētās makšķerēšanas gads tiek sadalīts divās sezonās: vasaras – rudens sezonā no 1. maija līdz 31. oktobrim un ziemas – pavasara sezonā no 1. novembra līdz 30. aprīlim.

4. Piecu darbdienu laikā pēc licences darbības beigām, makšķerniekam papīra formā esošās Makšķernieku lomu uzskaites lapas jānodod vai jānosūta pa pastu pēc licencē norādītās adreses (Višķu pagasta pārvalde, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5481) vai, ja licence iegādāta elektroniski, jāreģistrē loms tīmekļvietnē www.manacope.lv.

Elektronisko licenci var iegādāties: www.manacope.lv.

 

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

4. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2021. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23 (prot. Nr. 19, 5. &)

Vasaras-rudens sezonas licences paraugs

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Vasaras-rudens sezonas licence Nr. 

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezeros un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzeknes – Daugavpils dzelzceļa tiltam

20__. gadā

Licences cena 7,00 euro

Ar licencētās makšķerēšanas nolikumu iepazinos.

(paraksts)

20 __. gada "____". _________________

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Vasaras-rudens sezonas licence Nr. 

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezeros un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzeknes – Daugavpils dzelzceļa tiltam

no 1. maija līdz 31. oktobrim makšķerēšanai no krasta, laivas

20 __.gadā

Z.V.

Licences cena 7,00 euro

Licences saņēmējs
Licences izsniedzējs
(paraksts)

20__. gada "____". _________________

 

Licencētās makšķerēšanas noteikumi:

1. Licencētā makšķerēšana tiek noteikta visā Višķu ezera un Luknas ezera platībā un Dubnas upes posmā Višķu pagasta administratīvās teritorijas robežās.

2. Licencētajā makšķerēšanā jāievēro spēkā esošie makšķerēšanu regulējošie normatīvie akti un nolikuma "Licencētā makšķerēšana Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upē Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā" prasības.

3. Licencētās makšķerēšanas gads tiek sadalīts divās sezonās: vasaras – rudens sezonā no 1. maija līdz 31. oktobrim un ziemas – pavasara sezonā no 1. novembra līdz 30. aprīlim.

4. Piecu darbdienu laikā pēc licences darbības beigām, makšķerniekam papīra formā esošās Makšķernieku lomu uzskaites lapas jānodod vai jānosūta pa pastu pēc licencē norādītās adreses (Višķu pagasta pārvalde, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5481) vai, ja licence iegādāta elektroniski, jāreģistrē loms tīmekļvietnē www.manacope.lv.

Elektronisko licenci var iegādāties: www.manacope.lv.

 

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

5. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2021. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23 (protokols Nr. 19, 5. &)

Ziemas-pavasara sezonas licences paraugs

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Ziemas-pavasara sezonas licence Nr.

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezeros un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzeknes – Daugavpils dzelzceļa tiltam

Licences cena 7,00 euro

Ar licencētās makšķerēšanas nolikumu iepazinos.

(paraksts)

20 __. gada "____". _________________

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Ziemas-pavasara sezonas licence Nr.

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezeros un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzeknes – Daugavpils dzelzceļa tiltam

no 1. novembra līdz 30. aprīlim makšķerēšanai no krasta, laivas, ledus

Z.V.

Licences cena 7,00 euro

Licences saņēmējs
Licences izsniedzējs
(paraksts)

20__. gada "____". _________________

 

Licencētās makšķerēšanas noteikumi:

1. Licencētā makšķerēšana tiek noteikta visā Višķu ezera un Luknas ezera platībā un Dubnas upes posmā Višķu pagasta administratīvās teritorijas robežās.

2. Licencētajā makšķerēšanā jāievēro spēkā esošie makšķerēšanu regulējošie normatīvie akti un nolikuma "Licencētā makšķerēšana Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upē Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā" prasības.

3. Licencētās makšķerēšanas gads tiek sadalīts divās sezonās: vasaras – rudens sezonā no 1. maija līdz 31. oktobrim un ziemas – pavasara sezonā no 1. novembra līdz 30. aprīlim.

4. Piecu darbdienu laikā pēc licences darbības beigām, makšķerniekam papīra formā esošās Makšķernieku lomu uzskaites lapas jānodod vai jānosūta pa pastu pēc licencē norādītās adreses (Višķu pagasta pārvalde, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5481) vai, ja licence iegādāta elektroniski, jāreģistrē loms tīmekļvietnē www.manacope.lv.

Elektronisko licenci var iegādāties: www.manacope.lv.

Elektronisko licenci var iegādāties: www.epakalpojumi.lv

 

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

6. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2021. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23 (prot. Nr. 19, 5. &)

Vienas dienas licences paraugs

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Vienas dienas licence Nr.

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezeros un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzeknes – Daugavpils dzelzceļa tiltam

20__.gada "____". ___________

Licences cena 1,50 euro

Ar licencētās makšķerēšanas nolikumu iepazinos.

(paraksts)

20 __. gada "____". _________________

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Vienas dienas licence Nr.

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezeros un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzeknes – Daugavpils dzelzceļa tiltam

no krasta, laivas, ledus

20__.gada "____". _______________

Z.V.

Licences cena 1,50 euro

Licences saņēmējs
Licences izsniedzējs
(paraksts)

20__. gada "____". _________________

 

Licencētās makšķerēšanas noteikumi:

1. Licencētā makšķerēšana tiek noteikta visā Višķu ezera un Luknas ezera platībā un Dubnas upes posmā Višķu pagasta administratīvās teritorijas robežās.

2. Licencētajā makšķerēšanā jāievēro spēkā esošie makšķerēšanu regulējošie normatīvie akti un nolikuma "Licencētā makšķerēšana Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upē Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā" prasības.

3. Licencētās makšķerēšanas gads tiek sadalīts divās sezonās: vasaras – rudens sezonā no 1. maija līdz 31. oktobrim un ziemas – pavasara sezonā no 1. novembra līdz 30. aprīlim.

4. Piecu darbdienu laikā pēc licences darbības beigām, makšķerniekam papīra formā esošās Makšķernieku lomu uzskaites lapas jānodod vai jānosūta pa pastu pēc licencē norādītās adreses (Višķu pagasta pārvalde, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5481) vai, ja licence iegādāta elektroniski, jāreģistrē loms tīmekļvietnē www.manacope.lv.

Elektronisko licenci var iegādāties: www.manacope.lv.

 

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

7. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2021. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23 (prot. Nr. 19, 5. &)

Bezmaksas gada licences paraugs

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Bezmaksas gada licence Nr.

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezeros un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzeknes – Daugavpils dzelzceļa tiltam

20__. gadā

Ar licencētās makšķerēšanas nolikumu iepazinos.

(paraksts)

20 __. gada "____". _________________

Višķu pagasta pārvalde, reģ. Nr. 90000073624

Tālr. 65426838, mob. 26860311

Bezmaksas gada licence Nr.

Izdota  
  (makšķernieka vārds uzvārds)
dzīv.  
  (adrese)

Atļauts makšķerēt Višķu, Luknas ezeros un Dubnas upes posmā no Luknas ezera līdz Rēzeknes – Daugavpils dzelzceļa tiltam

no krasta, laivas, ledus

20__. gadā

Z.V.

Licences saņēmējs
Licences izsniedzējs
(paraksts)

20__. gada "____". _________________

 

Licencētās makšķerēšanas noteikumi:

1. Licencētā makšķerēšana tiek noteikta visā Višķu ezera un Luknas ezera platībā un Dubnas upes posmā Višķu pagasta administratīvās teritorijas robežās.

2. Licencētajā makšķerēšanā jāievēro spēkā esošie makšķerēšanu regulējošie normatīvie akti un nolikuma "Licencētā makšķerēšana Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upē Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā" prasības.

3. Licencētās makšķerēšanas gads tiek sadalīts divās sezonās: vasaras – rudens sezonā no 1. maija līdz 31. oktobrim un ziemas – pavasara sezonā no 1. novembra līdz 30. aprīlim.

4. Piecu darbdienu laikā pēc licences darbības beigām, makšķerniekam papīra formā esošās Makšķernieku lomu uzskaites lapas jānodod vai jānosūta pa pastu pēc licencē norādītās adreses (Višķu pagasta pārvalde, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5481) vai, ja licence iegādāta elektroniski, jāreģistrē loms tīmekļvietnē www.manacope.lv.

Elektronisko licenci var iegādāties: www.manacope.lv.

 

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

8. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2021. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23 (prot. Nr. 19, 5. &)

Makšķernieku lomu uzskaites lapa
Makšķerēšanas datums Makšķerēšanas vieta Zivju suga Skaits, gabalos Svars, kg Piezīmes

Makšķernieka vārds, uzvārds, paraksts __________________________________________________

Piecu darbdienu laikā pēc licences darbības beigām, makšķerniekam papīra formā esošās Makšķernieku lomu uzskaites lapas jānodod vai jānosūta pa pastu pēc licencē norādītās adreses (Višķu pagasta pārvalde, Skolas iela 17, Špoģi, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5481) vai, ja licence iegādāta elektroniski, jāreģistrē loms tīmekļvietnē www.manacope.lv.

Makšķernieku lomu uzskaites lapu neiesniegšana vai loma nereģistrēšana var būt par iemeslu licences iegādes atteikumam tekošajā un nākošajā gadā.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2021. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23 "Nolikums licencētai makšķerēšanai Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upes posmā Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā"

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 10. panta piekto daļu.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi nosaka licencētās makšķerēšanas kārtību, limitus, makšķerēšanas atļauju izsniegšanas kārtību un maksu, kā arī citus nosacījumus makšķerēšanai Višķu ezerā, Luknas ezerā un Dubnas upes posmā no Luknas ezera iztekas līdz Rēzekne-Daugavpils dzelzceļa tiltam Augšdaugavas novada Višķu pagasta teritorijā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav attiecināms.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli pašvaldības teritorijā

Nav attiecināms.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Nav.

6. Informācija par konsultācijām

Saistošo noteikumu projekts izskatīts Augšdaugavas novada domes tautsaimniecības komitejā. Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots Augšdaugavas novada pašvaldības interneta mājaslapā www.daugavpilsnovads.lv.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!