• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2022. gada 14. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 9 "Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2011. gada 7. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2022., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/op/2022/78.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi Nr. 2022/9

Par Aizkraukles novada pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu saglabāšanai

Vēl šajā numurā

22.04.2022., Nr. 78

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 14.04.2022.

OP numurs: 2022/78.13

2022/78.13
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 9

Liepājā 2022. gada 14. aprīlī (prot. Nr. 6, 8. §)

Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2011. gada 7. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta 2.1 daļu
un likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 13. punktu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2011. gada 7. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9 "SAISTOŠIE NOTEIKUMI PAR LĪDZFINANSĒJUMA SAMAKSAS KĀRTĪBU PAŠVALDĪBAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒS, KURAS ĪSTENO PROFESIONĀLĀS IEVIRZES UN INTEREŠU IZGLĪTĪBAS SPORTA PROGRAMMAS" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 125. nr., 2013, 252. nr., 2014, 251. nr., 2015, 244. nr., 2019, 14. nr., 2020, 13. nr., 2020, 81. nr., 2020, 206. nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 4. punktu.

2. Papildināt ar 6.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.5. audzēknis vienlaikus ir arī Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis, kurš sacensībās pārstāv Liepājas pilsētu."

3. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Ģimenei, kurā kopā dzīvo trīs vai vairāk bērni, līdzfinansējuma maksa par katru bērnu mēnesī tiek samazināta par 50 procentiem."

4. Svītrot 13. punkta pirmajā teikumā vārdus un skaitli "par 4. punktā norādīto periodu".

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2011. gada 7. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Liepājas pilsētas domes 2011. gada 7. jūlija saistošie noteikumi Nr. 9 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas" (turpmāk - Saistošie noteikumi Nr. 9) nosaka kārtību, kādā tiek iekasēta līdzfinansējuma maksa par izglītības ieguvi Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs.

Saistošajos noteikumos Nr. 9 nepieciešami grozījumi, lai precizētu atlaižu sistēmas nosacījumus un svītrotu punktus, kas zaudējuši savu aktualitāti.

Pamatojums: Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļa un likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 13. punkts.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumi saistošajos noteikumos Nr. 9 paredz:

– svītrot 4. punktu, kas nosaka, ka līdzfinansējumu maksā par 10 kalendārajiem mēnešiem gadā;

– ka no līdzfinansējuma maksas, pamatojoties uz audzēkņa likumiskā pārstāvja iesniegumu, attiecīgajā mācību gadā atbrīvo, ja audzēknis vienlaikus ir arī Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis, kurš sacensībās pārstāv Liepājas pilsētu;

– ka līdzfinansējuma maksa par katru bērnu mēnesī tiek samazināta par 50 procentiem ģimenei, kurā kopā dzīvo trīs vai vairāk bērni;

– izteikt 7. punktu jaunā redakcijā;

– svītrot 13. punkta pirmajā teikumā vārdus un skaitli "par 4. punktā norādīto periodu", jo saistošajos noteikumos Nr. 9 šis punkts tiek svītrots.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Grozījumos paredzētais tiks nodrošināts apstiprinātā pašvaldības budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzņēmējdarbības vidi lēmums neietekmē, jo saistošie noteikumi Nr. 9 attiecas uz profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmu apguvi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu grozījumi tiks nosūtīti izvērtēšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Liepājas valstspilsētas pašvaldības tīmekļa vietnē www.liepaja.lv
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav nepieciešamas.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!