• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2022. gada 12. aprīļa noteikumi Nr. 225 "Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 21. februāra noteikumos Nr. 122 "Kārtība, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur Eiropas Kopienas atļaujas, Eiropas Kopienas atļauju kopijas un autovadītāja atestātus starptautiskajiem komercpārvadājumiem ar autotransportu Eiropas Savienības teritorijā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2022., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/op/2022/75.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 226

Grozījumi Ministru kabineta 2000. gada 14. novembra noteikumos Nr. 396 "Noteikumi par īpaši aizsargājamo sugu un ierobežoti izmantojamo īpaši aizsargājamo sugu sarakstu"

Vēl šajā numurā

19.04.2022., Nr. 75

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 225

Pieņemts: 12.04.2022.

OP numurs: 2022/75.2

2022/75.2
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 225

Rīgā 2022. gada 12. aprīlī (prot. Nr. 20 14. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 21. februāra noteikumos Nr. 122 "Kārtība, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur Eiropas Kopienas atļaujas, Eiropas Kopienas atļauju kopijas un autovadītāja atestātus starptautiskajiem komercpārvadājumiem ar autotransportu Eiropas Savienības teritorijā"

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma
5.1 panta pirmās daļas 8. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2012. gada 21. februāra noteikumos Nr. 122 "Kārtība, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur Eiropas Kopienas atļaujas, Eiropas Kopienas atļauju kopijas un autovadītāja atestātus starptautiskajiem komercpārvadājumiem ar autotransportu Eiropas Savienības teritorijā" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 32. nr.; 2016, 122. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt ar 10.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.4. norādi, ka N kategorijas transportlīdzeklim vai N kategorijas transportlīdzeklim ar piekabi vai puspiekabi pilnā masa pārsniedz 2,5 tonnas, bet nepārsniedz 3,5 tonnas."

2. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Lai izsniegtu vai pagarinātu Kopienas atļaujas kopiju, kompetentā iestāde administratīvo procesu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pārliecinās par transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā esošajiem transportlīdzekļa reģistrācijas datiem un valsts tehniskās apskates datiem, kā arī par transportlīdzeklim piešķirto atļauju piedalīties ceļu satiksmē."

3. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Transportlīdzekļa vadītāja atestāta saņemšanai pārvadātājs vai pārvadātāja pilnvarotā persona iesniedz kompetentajā iestādē šādus dokumentus:
17.1. iesniegumu, kurā norāda šo noteikumu 1.1.1. apakšpunktā minētās atļaujas numuru, komersanta veidu, komersanta, zemnieka vai zvejnieka saimniecības nosaukumu, juridisko adresi, reģistrācijas numuru Uzņēmumu reģistrā vai ārvalsts komersanta filiāles reģistrācijas numuru un reģistrācijas datumu, kā arī autovadītāja vārdu un uzvārdu;
17.2. autovadītāja pases kopiju. Dokumenta kopija nav jāiesniedz, ja par to informācija ir iegūstama Fizisko personu reģistrā;
17.3. apliecinātu autovadītāja darba līguma kopiju (vai izrakstu, kurā norādītas darba līguma slēdzējas puses, darbinieka pienākumi un darba līguma darbības termiņš). Darba līgums ir noslēgts atbilstoši normatīvajiem aktiem darba tiesisko attiecību jomā, un tajā kā viens no darba pienākumiem ir minēta kravas autotransporta līdzekļa vadīšana. Ja autovadītāju uz noteiktu laiku norīko darbam pie pārvadātāja, darbaspēka nodrošināšanas pakalpojuma sniedzējs papildus iesniedz līguma kopiju, kas noslēgts starp darbaspēka nodrošināšanas pakalpojuma sniedzēju un pārvadātāju;
17.4. apliecinātu autovadītāja apliecības kopiju un vadītāja kvalifikācijas kartes kopiju vai apliecinātu profesionālā autovadītāja apliecības kopiju. Šajā apakšpunktā minēto dokumentu kopijas nav jāiesniedz, ja par tiem informācija ir iegūstama transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā."

4. Izteikt 17.1 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Vadītāja atestāta maiņai pārvadātājs vai pārvadātāja pilnvarotā persona iesniedz kompetentajā iestādē šādus dokumentus:
17.11. šo noteikumu 17.1. apakšpunktā minēto iesniegumu, ja mainījies pārvadātāja nosaukums vai juridiskā adrese;
17.12. šo noteikumu 17.1. apakšpunktā minēto iesniegumu un attiecīgu šo noteikumu 17.2., 17.3. vai 17.4. apakšpunktā ​​​ minētā dokumenta kopiju, kurā mainīti dati, ja tie nav iegūstami šo noteikumu 17.3 punktā minētajā valsts reģistrā."

5. Papildināt ar 17.2 punktu šādā redakcijā:

"17.2 Ja autovadītājs veiks komercpārvadājumus ar kravas autotransporta līdzekli, kura vadīšanai nepieciešama B kategorijas vadītāja apliecība, atestāta saņemšanai pārvadātājam vai pārvadātāja pilnvarotajai personai nav jāiesniedz kompetentajā iestādē šo noteikumu 17.4. apakšpunktā minētā vadītāja kvalifikācijas kartes kopija vai apliecināta profesionālā autovadītāja apliecības kopija."

6. Papildināt ar 17.3 punktu šādā redakcijā:

"17.3 Kompetentā iestāde pirms transportlīdzekļa vadītāja atestāta izsniegšanas pārliecinās Fizisko personu reģistrā vai Darba atļauju reģistrā, ka autovadītājam ir atļauja strādāt Latvijā, un transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā –, ka autovadītājam Latvijā izsniegta vadītāja kvalifikācijas karte vai profesionālā autovadītāja apliecība."

7. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Kompetentā iestāde septiņu dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas izsniedz transportlīdzekļa vadītāja atestātu ar tādu derīguma termiņu, kas atbilst regulas Nr. 1072/2009 5. panta 7. punktam un nepārsniedz šo noteikumu 17.2., 17.3. un 17.4. apakšpunktā minēto dokumentu un Kopienas atļaujas derīguma termiņu, kā arī termiņu, līdz kuram autovadītājam jāveic periodiskā apmācība. Izsniedzot transportlīdzekļa vadītāja atestātu, kompetentā iestāde izsniedz arī apliecinātu transportlīdzekļa vadītāja atestāta kopiju."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!