• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Augšdaugavas novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 30 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2022., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/op/2022/70.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 32

Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību

Vēl šajā numurā

08.04.2022., Nr. 70

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Augšdaugavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 30

Pieņemts: 27.01.2022.

OP numurs: 2022/70.10

2022/70.10
RĪKI

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 30

Daugavpilī 2022. gada 27. janvārī (prot. Nr. 21, 2. &)

Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā

Precizēti ar Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 31. marta lēmumu Nr. 531 (prot. Nr. 27, 6. &)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14. panta sesto daļu, Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 33. panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka mājsaimniecības vai atsevišķas personas mājsaimniecībā ienākumu slieksni, kuru nepārsniedzot mājsaimniecība vai atsevišķa persona mājsaimniecībā tiek atzīta par maznodrošinātu.

2. Mājsaimniecība vai atsevišķa persona mājsaimniecībā atzīstama par maznodrošinātu, ja tās vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 327,00 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 229,00 euro pārējām personām mājsaimniecībā.

3. Piešķiršanas kārtību nosaka un mājsaimniecības vai atsevišķas personas mājsaimniecībā ienākumu un materiālā stāvokļa atbilstību maznodrošinātās statusam novērtē Ministru kabineta 2020. gada 17. decembra noteikumu Nr. 809 "Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu" noteiktajā kārtībā.

4. Augšdaugavas novada Sociālā dienesta lēmumu par mājsaimniecības vai atsevišķas personas atbilstību maznodrošinātās statusam vai par atteikumu piešķirt maznodrošinātās statusu var apstrīdēt Augšdaugavas novada pašvaldības domē.

5. Saistošie noteikumi stājās spēkā nākošajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"

6. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē:

6.1. Daugavpils novada domes 2021. gada 28. janvāra saistošie noteikumi Nr. 67 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Daugavpils novada pašvaldībā";

6.2. Ilūkstes novada domes 2021. gada 28. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Ilūkstes novada pašvaldībā".

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 30 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi izstrādāti, lai ievērotu normatīvo aktu prasības sociālās palīdzības jomā un nodrošinātu Augšdaugavas novadā vienlīdzīgu pieeju un iespēju pretendēt uz maznodrošinātas mājsaimniecības statusu visām iedzīvotāju kategorijām.
2. Īss projekta satura izklāsts Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums nosaka, ka ar 2021. gada 1. jūliju Augšdaugavas novada pašvaldību veido Ambeļu, Biķernieku, Dubnas, Demenes, Kalkūnes, Kalupes, Līksnas, Laucesas, Maļinovas, Medumu, Nīcgales, Naujenes, Salienas, Skrudalienas, Sventes, Tabores, Vaboles, Višķu pagasti un Ilūkstes novads. Līdz ar to nepieciešams pieņemt jaunus, vienotus saistošos noteikumus "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Augšdaugavas novada pašvaldībā".
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Patreiz nav precīzi nosakāms, kādu ietekmi tas atstās uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi attiecas uz sociālo jomu. Pakalpojumu sniedz Augšdaugavas novada Sociālais dienests. Augšdaugavas novada Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Augšdaugavas novada pašvaldības domē. Augšdaugavas novada pašvaldības domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Sabiedrības līdzdalība saistošo noteikumu izstrādāšanā netika iesaistīta, jo saistošie noteikumi neierobežo sabiedrības tiesības, bet uzlabo klientu dzīves kvalitāti.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!