• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2022. gada 5. aprīļa noteikumi Nr. 211 "Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 14. augusta noteikumos Nr. 501 "Noteikumi par kārtību, kādā izmaksā kompensāciju uz militārajām mācībām iesauktajam rezerves karavīram un Latvijas pilsonim, kurš brīvprātīgi pieteicies dienestam Nacionālo bruņoto spēku rezervē, un kompensācijas apmēru"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2022., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/op/2022/69.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 212

Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 27. decembra noteikumos Nr. 1025 "Noteikumi par rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu"

Vēl šajā numurā

07.04.2022., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 211

Pieņemts: 05.04.2022.

OP numurs: 2022/69.16

2022/69.16
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 211

Rīgā 2022. gada 5. aprīlī (prot. Nr. 19 2. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 14. augusta noteikumos Nr. 501 "Noteikumi par kārtību, kādā izmaksā kompensāciju uz militārajām mācībām iesauktajam rezerves karavīram un Latvijas pilsonim, kurš brīvprātīgi pieteicies dienestam Nacionālo bruņoto spēku rezervē, un kompensācijas apmēru"

Izdoti saskaņā ar Militārā dienesta likuma 
66. panta septīto un 7.daļu un 67.1 panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2018. gada 14. augusta noteikumos Nr. 501 "Noteikumi par kārtību, kādā izmaksā kompensāciju uz militārajām mācībām iesauktajam rezerves karavīram un Latvijas pilsonim, kurš brīvprātīgi pieteicies dienestam Nacionālo bruņoto spēku rezervē, un kompensācijas apmēru" (Latvijas Vēstnesis, 2018, 162. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt tiesību akta izdošanas pamatojuma norādi šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Militārā dienesta likuma 66. panta septīto un 7.daļu un 67.1 panta ceturto daļu".

2. Papildināt ar 1.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.3. kārtību, kādā rezerves karavīram izmaksā slimības naudas kompensāciju saistībā ar militāro mācību laikā iestājušos pārejošu darbnespēju, un kompensācijas apmēru."

3. Papildināt ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

"2.1 Uz militārajām mācībām iesauktajam rezerves karavīram, kuram mācību laikā iestājusies pārejoša darbnespēja, Nacionālie bruņotie spēki izmaksā slimības naudas kompensāciju. Slimības naudas kompensāciju izmaksā 100 procentu apmērā no šo noteikumu 2. punktā minētās kompensācijas par pārejošas darbnespējas periodu, kas iestājies un iekrīt militāro mācību laikā, sākot ar:
2.11. otro darbnespējas dienu, ja izsniegta darbnespējas lapa A un rezerves karavīrs nesaņem slimības naudu no darba devēja;
2.12. pirmo darbnespējas dienu, ja izsniegta darbnespējas lapa B un rezerves karavīrs nesaņem slimības pabalstu saskaņā ar likumu "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu", un to apliecina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras lēmums."

4. Papildināt ar 2.2 punktu šādā redakcijā:

"2.2 Lai saņemtu slimības naudas kompensāciju, rezerves karavīrs:
2.21. ja ir darba tiesiskajās attiecībās, divu darbdienu laikā no darbnespējas lapas A noslēgšanas dienas iesniedz vienības komandierim pašrocīgi vai ar elektronisko parakstu parakstītu apliecinājumu, ka rezerves karavīrs nav saņēmis slimības naudu no darba devēja par darbnespējas lapas A periodu, kas iestājies un iekrīt militāro mācību laikā;
2.22. ja attiecināms, divu darbdienu laikā no dienas, kad saņemts Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras lēmums par atteikumu piešķirt slimības pabalstu, iesniedz minēto lēmumu vienības komandierim."

5. Papildināt ar 2.3 punktu šādā redakcijā:

"2.3 Šo noteikumu 2.2 punktā minēto termiņu neievērošana, nepatiesu ziņu sniegšana vai faktisko apstākļu maiņa ir pamats Nacionālo bruņoto spēku atteikumam izmaksāt slimības naudas kompensāciju."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ministru prezidenta biedrs,
aizsardzības ministrs A. Pabriks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!