• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ropažu novada domes 2022. gada 9. februāra saistošie noteikumi Nr. 5/22 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2022., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/op/2022/65.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

01.04.2022., Nr. 65

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ropažu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5/22

Pieņemts: 09.02.2022.

OP numurs: 2022/65.10

2022/65.10
RĪKI

Ropažu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Ropažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 5/22

Ulbrokā 2022. gada 9. februārī

Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību

Apstiprināti ar Ropažu novada pašvaldības domes
09.02.2022. sēdes lēmumu (prot. Nr. 28/2022, 4. §)

Precizēti ar Ropažu novada pašvaldības domes
23.03.2022. sēdes lēmumu (prot. Nr. 33/2022, 1. §)

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 17. panta trešās daļas
16. punktu, 46. panta piekto daļu un 47. panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Ropažu novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) īsteno pašvaldības kompetenci – izsniegt licences juridiskām un fiziskām personām (turpmāk – licences pieprasītājs, izņemot valsts un pašvaldības izglītības iestādes), interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu (turpmāk – izglītības programma) īstenošanai.

2. Noteikumi nosaka iesniegto izglītības programmu licencēšanas dokumentu izvērtēšanas kārtību, lēmuma par licences izsniegšanas, licences pārreģistrācijas, licences izsniegšanas atteikuma vai licences anulēšanu pieņemšanas kārtību.

3. Noteikumos noteikto izglītības programmu licencēšanu nodrošina pašvaldības domes izveidota Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija (turpmāk – Komisija).

II. Licences pieprasījuma iesniegšanas kārtība

4. Licences saņemšanai licences pieprasītājs pašvaldībā iesniedz:

4.1. rakstveida iesniegumu:

4.1.1. saskaņā ar noteikumu 1. pielikumu, ja licences pieprasītājs ir juridiska persona (licences pieprasītājam ir jābūt reģistrētam Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā un Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu maksātāju reģistrā);

4.1.2. saskaņā ar noteikumu 2. pielikumu, ja licences pieprasītājs ir fiziska persona (licences pieprasītājam ir jābūt reģistrētam Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu maksātāju reģistrā).

4.2. licencējamo izglītības programmu, kurā norāda:

4.2.1. izglītības programmas nosaukumu;

4.2.2. izglītības programmas mērķi (izvirzāms viens vai vairāki mērķi, mērķa/u formulējumā ietverot mācību, audzināšanas un personības attīstības aspektus) un uzdevumus (uzdevumi norāda, kā sasniegt mērķi/-us; katra mērķa sasniegšanai izvirza vismaz divus uzdevumus);

4.2.3. programmas īstenošanas forma (pulciņš, mākslinieciskās pašdarbības kolektīvs (koris, deju kolektīvs, deju grupa, orķestris, ansamblis u.c.), treniņgrupa, studija, darbnīca, klubs, projekts, nodarbības ar mainīgu dalībnieku sastāvu un skaitu u.c.) (neattiecas uz pieaugušo neformālās izglītības programmu);

4.2.4. izglītības programmas apjomu (stundu skaits);

4.2.5. izglītības programmas mērķauditoriju, norādot vecuma vai specializācijas grupas;

4.2.6. izglītības programmas saturu (tematiskais plāns);

4.2.7. izglītības programmas plānoto rezultātu aprakstu;

4.2.8. izglītības programmas īstenošanai nepieciešamā personāla izglītību apliecinošo dokumentu kopijas (neattiecas uz pieaugušo neformālās izglītības programmu).

4.3. dokumenta, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu (būve, telpa, zemesgabals u.c.) licencējamās izglītības programmas īstenošanai, oriģinālu vai apliecinātu kopiju;

4.4. Veselības inspekcijas atzinuma (veidlapa 208/u) kopiju par vietas un telpu atbilstību noteiktām sanitārajām prasībām licencējamajam darbības veidam, izņemot gadījumus, kad izglītības programmu īstenos izglītības iestādes telpās vai citās pašvaldībai piederošās telpās, kuras ir piemērotas iesniegtās programmas realizēšanai (iesniedz iestādes vadītāja apliecinājumu par telpu piemērotību);

4.5. izziņu no Soda reģistra saskaņā ar Bērnu tiesības aizsardzības likuma 72. panta piektajā daļā noteikto, personām, kuras īstenos interešu izglītības programmas bērniem un jauniešiem, izņemot pašvaldības dibināto izglītības iestāžu pedagoģiskos darbiniekus.

5. Noteikumu 4.2.8., 4.4. un 4.5. apakšpunktos norādītā informācija jāiesniedz tikai gadījumos, ja pašvaldība to objektīvu iemeslu dēļ nevar iegūt pati.

6. Lai saņemtu licenci, licences pieprasītājs 4. punktā minētos dokumentus iesniedz pašvaldībā klātienē vai, izmantojot oficiālo elektronisko adresi, vai elektroniskā veidā ar drošu elektronisko parakstu sūtot uz e-pasta adresi novada.dome@ropazi.lv, vai nosūta pa pastu.

III. Komisija un tās kompetence

7. Komisija darbojas saskaņā ar pašvaldības domē apstiprinātu komisijas nolikumu.

8. Komisija:

8.1. izskata iesniegtos pieprasījumus un tiem pievienotos dokumentus;

8.2. pārbauda iesniegto dokumentu atbilstību likumiem un citiem normatīvajiem aktiem;

8.3. pieņem lēmumu par:

8.3.1. licences izsniegšanu;

8.3.2. atteikumu izsniegt licenci;

8.3.3. izsniegtās licences anulēšanu;

8.3.4. licences pārreģistrāciju.

9. Komisijai ir tiesības pieprasīt papildus informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences piešķiršanai.

IV. Licences pieprasījuma izvērtēšanas un licences izsniegšanas kārtība

10. Komisija izglītības programmas licencēšanu veic ne vēlāk kā viena kalendārā mēneša laikā pēc pieteikuma un visu nepieciešamo un pieprasīto dokumentu saņemšanas.

11. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, Komisija atliek jautājuma izskatīšanu un informē par to licences pieprasītāju 5 (piecu) darba dienu laikā pēc Komisijas sēdes, kurā pieņemts lēmums par jautājuma izskatīšanu, licences pieprasītājam nosūta rakstveida paziņojumu, kurā norādīti iesniedzamie dokumenti. Pieprasītie dokumenti jāiesniedz 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā. Ja noteiktajā termiņā pieprasītie dokumenti netiek iesniegti, licences iesniegšana tiek atteikta.

12. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, ja:

12.1. iesniegtie dokumenti neatbilst spēkā esošo normatīvo aktu prasībām vai nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti;

12.2. iesniegtajos dokumentos ir sniegta nepatiesa informācija;

12.3. licencējamās izglītības programmas saturs neatbilst izglītības programmas nosaukumam un mērķim vai spēkā esošo normatīvo aktu nosacījumiem;

12.4. personāla kvalifikācija neatbilst licencējamās izglītības programmas īstenošanas prasībām.

13. Ja Komisija lēmumā norādījusi trūkumus, kuru dēļ ir atteikts izsniegt licenci, tad, pēc to novēršanas, licences pieprasītājs var atkārtoti iesniegt izglītības programmu licencēšanai.

14. Komisija pieņem lēmumu par licences izsniegšanu vai atteikumu izsniegt licenci, par pieņemto lēmumu rakstveidā informējot pieprasītāju ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā Komisijas lēmuma pieņemšanas.

15. Licenci izsniedz uz laiku līdz 3 (trīs) gadiem.

16. Licenci paraksta Komisijas priekšsēdētājs.

17. Licences derīguma termiņu skaita no dienas, kad Komisija pieņēmusi lēmumu par licences izsniegšanu.

18. Licenci izsniedz licences pieprasītājam vai tā pilnvarotajai personai pret parakstu.

19. Licences saņēmējam ir pienākums informēt pašvaldību par izmaiņām dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai, ne vēlāk kā 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā no izmaiņu izdarīšanas dienas. Ja Komisija konstatē, ka, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, licencē nepieciešams izdarīt izmaiņas, tad viena kalendārā mēneša laikā tiek pieņemts lēmums par licences pārreģistrāciju. Komisija par pieņemto lēmumu rakstveidā informē licences pieprasītāju ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā Komisijas lēmuma pieņemšanas.

20. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu par licences pārreģistrāciju, ja, pamatojoties uz izsniegtajiem dokumentiem, licencē nepieciešams izdarīt izmaiņas. Pārreģistrācijas gadījumā kopā ar citiem nepieciešamajiem dokumentiem jāiesniedz arī izsniegtās licences oriģināls.

21. Par izglītības programmas īstenošanas kvalitāti, tai skaitā par izglītības programmas īstenošanas materiāli tehnisko nodrošinājumu, atbild licences pieprasītājs.

V. Licences anulēšanas kārtība

22. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu par licences anulēšanu, ja:

22.1. licences pieprasītājs gada laikā pēc tās saņemšanas nav uzsācis īstenot licencēto izglītības programmu;

22.2. licences pieprasītājs sniedzis nepatiesu informāciju licences saņemšanai;

22.3. licences pieprasītāja darbība vai licencētās izglītības programmas īstenošana neatbilst spēkā esošo normatīvo aktu prasībām;

22.4. tiek īstenota cita, licencē neminēta programma;

22.5. licencētās izglītības programmas īstenošanā konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi;

22.6. juridiska persona tiek likvidēta.

23. Par licences anulēšanu programmas īstenotājs tiek informēts rakstveidā ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā Komisijas lēmuma pieņemšanas.

24. Licences anulēšanas gadījumā izglītības programmas īstenošanu jāpārtrauc normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

25. Ar lēmumu par licences anulēšanu pieņemšanas brīdi, izsniegtā licence zaudē spēku.

VI. Noslēguma jautājums

26. Komisijas pieņemto lēmumu var apstrīdēt pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

 

1. pielikums
Ropažu novada pašvaldības domes
2022. gada 9. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5/22
"Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas kārtību"

Ropažu novada
Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas komisijai

   
 

Juridiskās personas nosaukums

   
 

/ ieņemamais amats, vārds, uzvārds, /

PIETEIKUMS

Lūdzu izsniegt licenci interešu izglītības / pieaugušo neformālās izglītības programmai

(vajadzīgo pasvītrot):

 

/nosaukums, stundu skaits/

 
 
Juridiskās personas nosaukums  
   
Reģistrācijas numurs  
   
Organizācijas juridiskā adrese  
   
Programmas realizēšanas vieta
(iestāde, adrese)
 
   
Kontaktpersona (pilnvarotā persona)  
   
Tālruņa Nr.  
e-pasta adrese  

Sniegto ziņu patiesumu apliecinu ar parakstu.

    Paraksts:  
Datums      

 

2. pielikums
Ropažu novada pašvaldības domes
2022. gada 9. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5/22
"Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas kārtību"

Ropažu novada
Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas komisijai

   
 

/ Vārds, uzvārds, /

PIETEIKUMS

Lūdzu izsniegt licenci interešu izglītības / pieaugušo neformālās izglītības programmai

(vajadzīgo pasvītrot):

 

/nosaukums, stundu skaits/

 
 
Fiziskās personas vārds, uzvārds  
   
Personas kods  
   
Deklarētā dzīves vietas adrese  
   
Programmas realizēšanas vieta
(iestāde, adrese)
 
   
Tālruņa Nr.  
e-pasta adrese  

Sniegto ziņu patiesumu apliecinu ar parakstu.

    Paraksts:  
Datums      

 

Saistošo noteikumu Nr. 5/22 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 16. punktu, 46. panta piekto daļu un 47. panta trešo daļu, ir nepieciešams apstiprināt kārtību, kādā tiek licencētas interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmas novadā.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu mērķis ir: 1) nodrošināt normatīvajos aktos noteikto pašvaldības autonomo funkciju un uzdevumu izpildi; 2) nodrošināt pieaugušo neformālās izglītības un interešu izglītības programmas licencēšanas kārtību.

Saistošie noteikumi neattiecas uz izglītības programmām, kuras īsteno valsts un pašvaldības izglītības iestādes.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav paredzama ietekme uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi attiecas uz fiziskām un juridiskām personām, kas vēlēsies iegūt licenci interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Personu iesniegumus pieņem Ropažu novada pašvaldība.

Saistošo noteikumu izpildi kontrolē Ropažu novada pašvaldības Izglītības, jaunatnes lietu, kultūras un sporta departaments.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem.

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!