• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Vernisāžā" tagad arī modernākā diskozāle Austrumeiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.1998., Nr. 347/348 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33091

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zāļu tirdzniecība - starp konkurenci un monopolu

Vēl šajā numurā

20.11.1998., Nr. 347/348

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Vernisāžā" tagad arī modernākā diskozāle Austrumeiropā

SIA "R.P.muzikālais centrs "Vernisāža"" kārtējā dzimšanas dienā un Latvijas valsts 80. jubilejas priekšvakarā 17. novembrī durvis publikai vēra centra nu jau trešais objekts — diskozāle. Kā pastāstīja muzikālā centra konsultants maestro Raimonds Pauls, šī diskozāle būs modernākā un plašākā Austrumeiropā. Tā aprīkota ar ļoti jaudīgām un modernām gaismas un skaņu iekārtām, kas tiek automātiski kontrolētas; diskozālē ir četri bāri, plašas garderobes. R.Pauls uzsvēra, ka šī izklaides vieta no pārējām diskozālēm Rīgā atšķirsies jau ar to vien, ka šeit pastāvīgi tiks uzturēta augsta pakalpojumu un mākslinieciskā kvalitāte, kas palīdzēs izkopt, nevis notrulināt jauniešu gaumi. Šā projekta estētisko nozīmi, turpinot "Vernisāžas" aizsāktās tradīcijas, uzsvēra arī muzikālā centra prezidents Jānis Peters.

Diskozāles kopējā platība ir 1000 kvadrātmetru. Kā "Latvijas Vēstnesi" informēja "Vernisāžas" direktors saimnieciskajos jautājumos Staņislavs Čaikovskis, diskozāles tehniskais aprīkojums vien izmaksājis 2,5 miljonus latu, bet muzikālā centra būvniecības kopējās izmaksas jau pārsniegušas 8 miljonus.

Diskozāles tehnisko nodrošinājumu projektējis Eiropā pazīstams speciālists šajā jomā Manolito Antonio Stikkers, kura pēdējais projekts pirms darba Rīgā bijis milzīgas diskozāles iekārtošana Antverpenē.

"Vernisāžas" diskozāle vienlaikus var uzņemt 1500 līdz 2000 apmeklētāju. Taču R.Pauls uzskata — lai izvairītos no pārlieku lielas drūzmas, vairāk par pusotru tūkstoti viesu šeit nevajadzētu uzņemt. Diskozālē iecerēts spēlēt galvenokārt "dzīvo mūziku", uzaicinot Eiropas līmeņa mūziķus. Pašmāju mūziķu vidū R.Pauls šai vietai piemērotas kandidatūras neredzot.

Kaut arī diskozāle ir pārsteidzoša ar savu vērienīgumu, kustīgo grīdu un griestiem, skaņu un gaismas iekārtu jaudīgumu, lāzera prožektoriem, tātad arī ar augstajām kapitālieguldījumu izmaksām, biļešu cenas šeit nepārsniegšot piecus latus.

Diskozāles drošība atbilstot visām mūsdienu prasībām, arī norises diskozālē būšot pārskatāmas un kontrolējamas. Kā atzina S. Čaikovskis, pagaidām gan telpās nav iekārtota šādam cilvēku skaitam nepieciešamā ventilācija, vajadzīgi arī daži citi tehniski pilnveidojumi. Jāpiebilst, ka otrdien ap pusdienlaiku bija ļoti maz pazīmju, ka vakarā telpas varētu būt gatavas publikas uzņemšanai. Zāles atklāšana notika ar stundas nokavēšanos, un arī tad bija redzams, ka būvdarbi vēl gluži līdz galam nav pabeigti.

Domāts par to, lai diskozāle priecētu ne tikai jauniešus, bet arī vecāka gadagājuma ļaudis un bērnus, un tā darbosies sešus vakarus nedēļā līdz pat rītam.

Drīzumā "Vernisāžā" iecerēts atklāt japāņu restorānu un muzikālo teātri.

Mudīte Luksa, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!