• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kuldīgas novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/2 "Par kārtību bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai Kuldīgas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2022., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/op/2022/50.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/4

Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Kuldīgas novada teritorijā

Vēl šajā numurā

11.03.2022., Nr. 50

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Kuldīgas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: KNP/2022/2

Pieņemts: 27.01.2022.

OP numurs: 2022/50.15

2022/50.15
RĪKI

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/2

Kuldīgā 2022. gada 27. janvārī

Par kārtību bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai Kuldīgas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs

APSTIPRINĀTI
ar Kuldīgas novada domes
27.01.2022. sēdes lēmumu (prot. Nr. 1, p. 25)

PRECIZĒTI
ar Kuldīgas novada domes
24.02.2022. sēdes lēmumu (prot. Nr. 2, p. 100)

Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma 26. panta 1. daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi "Par kārtību bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai Kuldīgas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs" (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā notiek bērnu reģistrācija un uzņemšana Kuldīgas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un programmu īstenošanas adresēs (turpmāk – PII).

2. Kuldīgas novadā ir vienota bērnu reģistrācija uzņemšanai PII.

II. Reģistrācijas kārtība

3. Bērnu reģistrāciju uzņemšanai PII (turpmāk – reģistrāciju), veic Kuldīgas novada pašvaldības apmeklētāju pieņemšanas un informēšanas speciālists (Baznīcas ielā 1, Kuldīgā, Kuldīgas novads) un Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centros (Pilsētas laukumā 2, Kuldīga, Kuldīgas novads; Raiņa ielā 11, Skrunda, Kuldīgas novads; Pils ielā 1, Alsunga, Kuldīgas novads), nosūtot elektroniski parakstītu iesniegumu uz pašvaldības e-pastu dome@kuldiga.lv vai iesniedzot iesniegumu, izmantojot portālu www.latvija.lv.

4. Lai reģistrētu bērnu, vecākiem jāiesniedz iesniegums (1. pielikums) pašvaldībā personīgi vai jāaizpilda iesniegums un jāiesniedz elektroniski.

5. Bērnus reģistrē atbilstoši iesniegumu iesniegšanas secībai reģistrācijas veidlapās (2. pielikums). Atsevišķi tiek reģistrēti katrā kalendāra gadā dzimušie bērni.

6. Reģistrāciju veic visu gadu un reģistrējamo bērnu vecums nav ierobežots.

III. Grupu komplektēšana un lēmuma paziņošana bērnu vecākiem

7. Katru gadu marta pēdējā nedēļā par bērnu reģistrāciju PII atbildīgais Izglītības nodaļas speciālists kopā ar PII vadītājām/iem veic grupu komplektēšanu (uzņemamo audzēkņu skaitu nosaka iestāde, ievērojot Ministru kabineta noteiktos normatīvus grupu komplektēšanai, un atbilstoši pašvaldības finansiālajām iespējām). Bērnus ar speciālajām vajadzībām uzņem pirmsskolas izglītības iestādēs, pamatojoties uz Valsts vai pašvaldību pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu.

8. Bērnu vecākiem, ja tie vēlas saņemt pirmsskolas izglītības pakalpojumu, pirms ir pienākusi bērna kārta uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē Kuldīgā, ir iespējams pieteikties pirmsskolas izglītības iestādēs šo noteikumu 9.–12. punkta kārtībā.

9. Katru gadu jūnija pirmajā nedēļā publiski (pašvaldības tīmekļvietnē www.kuldiga.lv un informatīvajā izdevumā "Kuldīgas Novada Vēstis") tiek izsludināta uzņemšana pirmsskolas izglītības programmu īstenošanas adresēs: "Pagastmāja", Deksne, Padures pagasts, Kuldīgas novads, LV-3321 un "Ābeles", Pelči, Pelču pagasts, Kuldīgas novads, LV-3322.

10. Vecākiem savi bērni uzņemšanai pirmsskolas izglītības programmas īstenošanas adresēs: "Pagastmāja", Deksne, Padures pagasts, Kuldīgas novads, LV-3321 un "Ābeles", Pelči, Pelču pagasts, Kuldīgas novads, LV-3322 jāpiesaka Izglītības nodaļā klātienē, pa telefonu vai elektroniski sūtot e-pastu uz adresi valda.krauze@kuldiga.lv.

11. Grupu komplektēšana pirmsskolas izglītības programmu īstenošanas adresēs: "Pagastmāja", Deksne, Padures pagasts, Kuldīgas novads, LV-3321 un "Ābeles", Pelči, Pelču pagasts, Kuldīgas novads, LV-3322 notiek katru gadu augusta pirmajā nedēļā.

12. Uzņemtie bērni pirmsskolas izglītības programmu īstenošanas adresēs: "Pagastmāja", Deksne, Padures pagasts, Kuldīgas novads, LV-3321 un "Ābeles", Pelči, Pelču pagasts, Kuldīgas novads, LV-3322 nezaudē vietu rindā uz pašvaldības PII Kuldīgas pilsētā.

13. Nokomplektēto grupu saraksti tiek iesniegti izskatīšanai Kuldīgas novada domes Sociālo, izglītības un kultūras lietu komitejā un pēc tam apstiprināts ar Kuldīgas novada domes lēmumu (turpmāk – Dome).

14. Par uzņemšanu PII tiek nosūtīts paziņojums uz deklarēto dzīvesvietas adresi, kas norādīta reģistrējoties. Pēc paziņojuma saņemšanas personai jāierodas norādītajā PII, lai nokārtotu nepieciešamo dokumentāciju un formalitātes bērna uzņemšanai PII.

15. Ja bērna likumiskais pārstāvis ar rakstveida iesniegumu atsakās no piedāvātās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē uz noteiktu laiku, bērnam tiek saglabāts esošais reģistrācijas kārtas numurs, un turpmāk vieta pirmsskolas izglītības tiek piedāvāta, ņemot vērā pašvaldības iespējas uzņemt bērnu PII nekavējoties vai komplektējot jaunas grupas.

16. Grupas tiek komplektētas pēc teritoriālā principa, t.i., tiek piedāvāta deklarētajai dzīvesvietai tuvākā pirmsskolas izglītības iestāde, ja tas iespējams, tiek piedāvāta vieta pirmsskolas izglītības iestādē pēc vecāku izvēles.

17. PII jaunākajās grupās rindas kārtībā tiek uzņemti audzēkņi, kas ir ne jaunāki par 1 gadu.

18. Bērni vecumā no 1 gada jau nokomplektētajās PII grupās var tikt uzņemti, ja grupās ir brīvas vietas. Par vietu atbrīvošanos visa gada laikā PII vadītāji ziņo par bērnu reģistrāciju PII atbildīgajam Izglītības nodaļas speciālistam.

19. Par bērnu reģistrāciju PII atbildīgais Izglītības nodaļas speciālists saskaņā ar rindas kārtībā reģistrēto bērnu sarakstu sagatavo lēmuma projektu par bērna uzņemšanu PII, iesniedz to izskatīšanai Kuldīgas novada domes Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā un apstiprināšanai Domes sēdē.

20. Par Domes lēmumu vecākiem tiek paziņots noteikumu 13. punktā noteiktajā kārtībā.

21. Nokomplektēto grupu audzēkņi sāk apmeklēt PII ar jauno mācību gadu.

22. Komplektējot jaunās grupas un uzņemot audzēkņus jau esošajās PII grupās, papildus normatīvajos aktos noteiktajam, tiek ievērota Kuldīgas novada domes noteiktā kārtība par prioritātēm audzēkņu uzņemšanā:

22.1. bērni, kuru deklarētā dzīvesvieta grupu komplektēšanas brīdī, ir Kuldīgas novada administratīvā teritorija, (pirms grupu komplektēšanas tiek pārbaudīts PII uzņemamo bērnu vecāku dzīvesvietas deklarēšanas fakts Kuldīgas novada pašvaldības teritorijā pēc Iedzīvotāju reģistra datiem);

22.2. vienās dzemdībās dzimuši divi vai vairāki bērni;

22.3. bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, pēc bāriņtiesas ieteikuma.

23. Bērnu vecākiem jāpaziņo par bērnu reģistrāciju PII atbildīgajam Izglītības nodaļas speciālistam par dzīvesvietas adreses maiņu vai citām būtiskām izmaiņām informācijā, kas sniegta, veicot bērnu reģistrāciju.

24. Kuldīgas novada pašvaldība vai tās Izglītības nodaļa nav atbildīga par personu informēšanu par to, uz kurām attiecas Noteikumu 21. punktā noteiktās prioritātes.

25. Pašvaldība nodrošina reģistra publisku pieejamību pašvaldības tīmekļvietnē www.kuldiga.lv un INFO centrā saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

26. Personai ir tiesības pārsūdzēt Kuldīgas novada domes lēmumu un/vai faktisko rīcību Administratīvā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

IV. Bērnu atskaitīšana no Izglītības iestādes

27. Bērnu atskaita no Izglītības iestādes, pamatojoties uz Izglītības iestādes vadītāja rīkojumu, šādos gadījumos:

27.1. ja saņemts vecāku iesniegums;

27.2. bērns saņēmis izziņu par piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātās sagatavošanas programmas apguvi;

27.3. bērns apgūst programmu citas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošā izglītības iestādē;

27.4. ja bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē Izglītības iestādi vienu mēnesi pēc kārtas, izņemot obligātās izglītības vecuma bērnus.

28. Par attaisnojošu iemeslu izglītības iestādes neapmeklēšanai uzskatāms:

28.1. Bērna veselības stāvoklis, ko apliecina ģimenes ārsta izsniegta izziņa;

28.2. Vecāku atvaļinājums, par kuru vecāki informē Izglītības iestādes vadītāju.

29. Ja bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē Izglītības iestādi un bērna vecāki nesniedz Izglītības iestādei informāciju par neapmeklēšanas iemeslu, Izglītības iestādes vadītājs nepieciešamības gadījumā informē sociālo dienestu un/vai bāriņtiesu, lai atbildīgās institūcijas noskaidrotu bērna prombūtnes iemeslus.

30. Pirms Noteikumu 27. punktā minētā lēmuma/rīkojuma pieņemšanas Noteikumu 27.4. apakšpunktā minētajā gadījumā Izglītības iestādes vadītājs rakstveidā informē vecākus par bērna iespējamo atskaitīšanu un nodrošina iespēju vecākiem saprātīgā termiņā, kas nav īsāks par piecām darba dienām, izteikt viedokli par to, kā arī nosaka termiņu, kas nav īsāks par desmit darba dienām, lai novērstu konstatētos šķēršļus pirmsskolas izglītības mācību programmas apgūšanai, ja tas ir objektīvi iespējams un lietderīgi konkrētajā situācijā. Saziņai ar vecāku izmanto ar Izglītības iestādi noslēgtajā līgumā norādīto informāciju. Tikai pēc tam, kad bērna vecāks nav sniedzis paskaidrojumu vai novērsis pārkāpumu noteiktajā termiņā izglītības iestādes vadītājs var pieņemt lēmumu par bērna atskaitīšanu.

V. Noslēguma jautājumi

31. Saistošie noteikumi stājas spēkā ar 2022. gada 1. martā.

32. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē:

32.1. Kuldīgas novada Domes saistošie noteikumi Nr. 2011/30 "Saistošie noteikumi par kārtību bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai Kuldīgas novada pirmsskolas izglītības iestādēs";

32.2. Skrundas novada Domes apstiprinātie saistošie noteikumi Nr. 7/2012 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Skrundas novada pašvaldības izglītības iestādēs, kurās tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma".

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa

 

1. pielikums
Kuldīgas novada domes saistošajiem
noteikumiem Nr. KNP/2022/2

Ziņas par vecākiem

Vārds, uzvārds  
Deklarētās dzīvesvietas adrese  
 
Faktiskās dzīvesvietas adrese  
 
Tālrunis  
E-pasta adrese  

IESNIEGUMS

Lūdzu reģistrēt uzņemšanai pirmsskolas izglītības iestādē

manu dēlu / meitu  
/vārds. uzvārds/
Personas kods               -          
Dzimšanas gads  
Deklarētās dzīves vietas adrese  
 
Faktiskās dzīves vietas adrese  
 

Vēlamā pirmsskolas izglītības iestāde:

PII "Ābelīte"; Ziedu iela 15, Kuldīga
PII "Bitīte"; Parka iela 22, Kuldīga  
 
PII "Cīrulītis"; Pļavas iela 11, Kuldīga  
 
PII "Liepziediņš"; Saldus iela 15, Skrunda  
 

Esmu iepazinies/-usies ar Saistošajiem noteikumiem "Par kārtību bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai Kuldīgas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs."

Kuldīga, 20 . gada    
/iesniedzēja parakts/

*parakstot šo dokumentu, persona piekrīt tās datu apstrādei atbilstoši
EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULAS (ES) 2016/679 normām
Datu pārzinis ir Kuldīgas novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000035590, juridiskā adrese: Baznīcas iela 1, Kuldīga, Kuldīgas novads, kas veic personas datu apstrādi ar nolūku izskatīt iesniegumu.

 

2. pielikums
Kuldīgas novada domes saistošajiem
noteikumiem Nr. KNP/2022/2

BĒRNU REĢISTRĀCIJAS SARAKSTS UZŅEMŠANAI PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒS
DZIMŠANAS GADS____________

Nr.p.k.

Reģistrācijas datums

Bērna vārds, uzvārds

Personas kods

Adrese

Viena no vecākiem vārds, uzvārds

Piezīmes

1.  
2.  
 
 
 
 
 
 

 

Paskaidrojuma raksts
Kuldīgas novada saistošajiem noteikumiem Nr. KNP/2022/2 "Par kārtību bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai Kuldīgas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu sagatavošana saistīta ar Administratīvi teritoriālo reformu, kas stājas spēkā 01.07.2021., Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu, kas paredz izvērtēt novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Saistošie noteikumi paredz vienotu kārtību, bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai pirmsskolas izglītības iestādēs jaunizveidotajā Kuldīgas novadā pēc teritoriālās reformas ieviešanas.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi nosaka: bērnu reģistrācijas kārtību Kuldīgas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas; prioritārās bērnu grupas vietas piešķiršanai pirmsskolas izglītības iestādēs; bērnu uzņemšanas un grupu komplektēšanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi tiešā veidā neietekmē uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Kuldīgas novada pašvaldība. Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izvērtēšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas, saistošie noteikumi un to paskaidrojuma raksts tiks publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Kuldīgas novada pašvaldības interneta vietnē www.kuldiga.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!