• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kuldīgas novada domes 2022. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/4 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Kuldīgas novada teritorijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2022., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/op/2022/50.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ogres novada domes saistošie noteikumi Nr. 7/2022

Par atbalstu svētkos Ogres novada iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

11.03.2022., Nr. 50

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Kuldīgas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: KNP/2022/4

Pieņemts: 24.02.2022.

OP numurs: 2022/50.16

2022/50.16
RĪKI

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/4

Kuldīgā 2022. gada 24. februārī

Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Kuldīgas novada teritorijā

APSTIPRINĀTI
ar Kuldīgas novada domes
24.02.2022. sēdes lēmumu (prot. Nr. 2, p. 35)

Izdoti saskaņā ar Ģenētiski modificēto organismu
aprites likuma 22. panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka aizliegumu audzēt jebkādus ģenētiski modificētus kultūraugus Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā.

2. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi atzīt par spēku zaudējušiem:

2.1. Kuldīgas novada domes 2010. gada 25. februāra saistošie noteikumi Nr. 3/2010 "Saistošie noteikumi par aizliegumu ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšanai Kuldīgas novadā".

2.2. Alsungas novada domes 2016. gada 25. februāra saistošie noteikumi Nr. 1/2016 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Alsungas novadā".

2.3. Skrundas novada domes 2010. gada 28. decembra saistošie noteikumi Nr. 29/2010 "Ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanas ierobežojumi Skrundas novada administratīvajā teritorijā".

3. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. maijā.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa

 

Paskaidrojuma raksts
Kuldīgas novada 2022. gada 24. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/4 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Kuldīgas novada teritorijā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ģenētiski modificēto organismu aprites likuma 22. panta otrā daļa noteic, ka pašvaldība, ievērojot sociālekonomiskos, klimatiskos vai vides apstākļus vai izvērtējot lauksaimnieciskās darbības metodes, pēc savas iniciatīvas vai uz personas priekšlikuma pamata ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem var noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai attiecīgajā administratīvajā teritorijā vai tās daļā.

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums (turpmāk – Likums) nosaka, ka ar 2021. gada 1. jūliju Kuldīgas novadu veido Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novadi, kas nozīmē, ka tiek izveidota jauna publiska persona – Kuldīgas novada pašvaldība. Likuma pārejas noteikumu 17. punkts nosaka, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus saistošos noteikumus, līdz ar to nepieciešams pieņemt jaunus noteikumus par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Kuldīgas novadā, nosakot vienotu regulējumu.

2. Īss projekta satura izklāsts

Ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšana rada potenciālu negatīvo ietekmi uz Kuldīgas novadā esošajām īpaši aizsargājamām teritorijām un biotopiem, kā arī vienlaikus var izplatīties kaimiņu pašvaldību teritorijās, kurās ir spēkā aizliegumi ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšanai.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Projekts nerada ietekmi uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Projekts ierobežo saimniecisko darbību, neļaujot veikt ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšanu, un vienlaikus rada pozitīvu efektu saimnieciskās darbības veicējiem, kas nodarbojas vai plāno nodarboties ar bioloģisko lauksaimniecību.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Projekts nerada ietekmi uz administratīvajām procedūrām.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas, jo aizliegums iepriekš bija spēkā visos trijos novados – no 2010. gada Kuldīgas un Skrundas novados, bet no 2016. gada Alsungas novadā.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!