• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jubilejas avīzei - pirmie godi (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.1998., Nr. 288 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32941

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju SVF un PB sanāksmē

Vēl šajā numurā

08.10.1998., Nr. 288

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Jubilejas avīzei — pirmie godi

Vakar, 7.oktobrī, Benjamiņa namā avīzes "Rīgai 800" veidotāji saņēma draugu, atbalstītāju un labvēļu apsveikumus gada jubilejā

Turpinājums no 1.lpp.

Mēs gribam pastāstīt par Rīgu pēc iespējas vairāk. Turklāt šarmantā kundze Rīga glabā tik daudz noslēpumu, ka to izzināšana ir interesanta gan lieliem, gan maziem. Paverot "nezināmās" Rīgas lappuses, esam bagātinājušies paši, un cerams, esam bagātinājuši arī savus lasītājus. Taču izzināmā un pētāmā vēl ir daudz.

Svētku reizē avīzes gada komplektu skaistā iesējumā saņēma Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs, Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja un Zinātņu akadēmija.

Avīze ir skaita velte visu mūsu vislabākajai un visskaistākajai Rīgai. Tās veidotāji vēlas, lai Rīgas astoņsimtgade būtu ne tikai rīdziniekiem, bet visai tautai nozīmīgi svētki un ar savu darbu šo ieceri sekmīgi īsteno.

Dace Bebre,

"LV" nozares redaktore

"Rīgai 800" — avīze par galvaspilsētas vēsturi, šodienu un nākotni

Apritējis gads, kopš Rīgas domes paspārnē iznāk īpašs Rīgai veltīts izdevums — jubilejas avīze "Rīgai 800". Rīgas astoņsimtgades jubilejas organizācijas neilgā laikā ir mainījušās un beidzot apvienojušās "Aģentūrā 800", bet avīze joprojām kopā ar rīdziniekiem gatavojas Rīgas dižās jubilejas sagaidīšanai.

"Rīgai 800" ir kultūrvēsturisks, izglītojošs mēnešizdevums, kas vēsta par tuvojošos Rīgas astoņsimtgadi — vēsturisku notikumu, otro svarīgāko Latvijas jauno laiku vēsturē pēc neatkarības atgūšanas. Avīze sniedz ieskatu vēsturē, stāsta par šodienu un iepazīstina ar Rīgas attīstības projektiem nākotnē. Starp avīzes veidotājiem ir profesionāli vēsturnieki, arheologi, politiķi, rakstnieki, diplomāti, dzejnieki, mūziķi, garīdznieki, uzņēmēji u.c., īsi sakot — Rīgas patrioti, kultūras cilvēki.

Jubilejas avīzes "Rīgai 800" lasītāju loks arvien paplašinās ne tikai Latvijā, bet arī citās zemēs, jo tā tiek daļēji tulkota arī angļu, vācu un krievu valodā, periodiski iznāk kultūrvēsturiski speciālizdevumi un ielikumi svešvalodās (angļu, franču, zviedru).

Jubilejas avīze "Rīgai 800" patlaban ir vienīgais šāds mēnešraksts Latvijā, kas sabiedrībai sniedz tik vispusīgu ieskatu par Rīgu kā Latvijas galvaspilsētu — saistot pagātni, tagadni un nākotni, turklāt, tulkota svešvalodās, tā veido pievilcīgu Rīgas un Latvijas tēlu arī pasaulē.

Iepazīstinot ar šajā laikposmā paveikto, avīze "Rīgai 800" savā jubilejā aizsāk jaunas tradīcijas (piemēram, iedibinot goda nosaukumu "Gada rīdzinieks"). Avīzei ir laba sadarbība ar ārvalstu diplomātiskajiem dienestiem. "Rīgai 800" saņēmusi Zviedrijas Karaliskās bibliotēkas piedāvājumu iesaistīties tās projektā "Trīs zvaigznes, trīs kroņi". Saglabājot savu kultūrvēsturisko skatījumu, avīze turpmāk plaši vēstīs arī par Rīgas sadraudzības pilsētām, turpinās veiksmīgi aizsāktos sadarbības projektus ar jaunizveidoto sabiedrisko organizāciju "Rīgas ģilde – 800", iepazīstinās ar Rīgas mecenātiem, tādējādi veicinot šīs kustības attīstību.

Rīga ir Latvijas galvaspilsēta. Rīga mūs visus vieno. Gribētos, lai arī tās dižās jubilejas sagaidīšanā mēs būtu vienoti un savstarpēji sirsnīgi. Turklāt nenovērtējot par zemu šo likteņa piedāvāto iespēju — dzīvot laikā, kad mainās gadu simti, gadu tūkstoši un viena no skaistākajām Eiropas pilsētām svin savu astoņsimtgadi.

Ina Eglīte,

jubilejas avīzes "Rīgai 800"

galvenā redaktore

R2.JPG (19899 BYTES)R3.JPG (29745 BYTES)

Vakardienas viesu vidū: Vilhelms Mihailovskis, Klāra Radziņa, Karina Pētersone, Marina Kosteņecka, Skaidrīte Nitiša un citi; kopā ar "Rīgai–800" galveno redaktori Inu Eglīti meita Krista Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!