• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 21. decembra noteikumi Nr. 854 "Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Jūras administrācija" maksas pakalpojumu cenrādis". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2021., Nr. 248 https://www.vestnesis.lv/op/2021/248.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 855

Grozījumi Ministru kabineta 2006. gada 1. augusta noteikumos Nr. 635 "Noteikumi par civilās aviācijas lidlauku izveidošanu, sertifikāciju un ekspluatāciju"

Vēl šajā numurā

23.12.2021., Nr. 248

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 854

Pieņemts: 21.12.2021.

OP numurs: 2021/248.14

2021/248.14
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 43 Pēdējās nedēļas laikā 12 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 854

Rīgā 2021. gada 21. decembrī (prot. Nr. 81 25. §)

Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Jūras administrācija" maksas pakalpojumu cenrādis

Izdoti saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes
un jūras drošības likuma
6. panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Jūras administrācija" (turpmāk – Jūras administrācija) valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi un tā piemērošanas kārtību, kā arī to personu loku, kuras atbrīvojamas no samaksas par Jūras administrācijas valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegtajiem maksas pakalpojumiem.

2. Jūras administrācija maksas pakalpojumus sniedz saskaņā ar cenrādi (pielikums).

3. Šo noteikumu pielikuma I, II, III un IV nodaļā paredzēto pakalpojumu saņēmējs sedz izdevumus, kas saistīti ar komandējumu un aprēķināti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi, izņemot gadījumu, ja šo noteikumu pielikuma II nodaļā paredzētais pakalpojums sniegts Latvijā. Jūras administrācijai ir tiesības pieprasīt pakalpojuma saņēmējam samaksāt par pakalpojumu pirms tā sniegšanas.

4. Ja šo noteikumu pielikuma I, II, III un IV nodaļā paredzētos pakalpojumus sniedz ārpus darba laika vai svētku dienās, pakalpojuma cenai piemēro koeficientu 2.

5. Šo noteikumu pielikuma 2.1. apakšpunktā minēto pakalpojuma cenu reizina ar koeficientu v, ņemot vērā kuģa vecumu gados (n):

v = 1 + n x 0,01.

6. Šo noteikumu pielikuma 5. un 7. punktā minēto pakalpojumu cenai piemēro koeficientu 1,5, ja atpūtas kuģa pārbaudi veic ārpus Latvijas.

7. Šo noteikumu pielikuma 12.1. un 12.2. apakšpunktā minētos pakalpojumus sniedz 10 darbdienu laikā no dienas, kad izpildītas prasības, kas noteiktas normatīvajos aktos par jūrnieku sertificēšanu, lai saņemtu kvalifikācijas sertifikātu. Ja pakalpojums pēc tā saņēmēja pieprasījuma sniegts steidzamības kārtībā, pakalpojuma cenai piemēro šādus koeficientus:

7.1. koeficientu 2, ja pakalpojums sniegts divu darbdienu laikā;

7.2. koeficientu 3, ja pakalpojums sniegts ārvalstu jūrniekam, kurš apgūst Satiksmes ministrijas sertificētu mācību kursu programmu un vēlas saņemt prasmju sertifikātu programmas apguves beigu dienā.

8. Šo noteikumu pielikuma 12.3. apakšpunkts nosaka 50 procentu atlaidi pakalpojuma cenai, kas noteikta šo noteikumu pielikuma 12.1.1., 12.2.1. un 12.2.2. apakšpunktā. Atlaidi nepiemēro, ja pakalpojums pēc tā saņēmēja pieprasījuma sniegts steidzamības kārtībā (divu darbdienu laikā).

9. Šo noteikumu pielikuma 18.3. apakšpunkts nosaka piecu procentu atlaidi pakalpojuma cenai, kas noteikta šo noteikumu pielikuma 18.2. apakšpunktā, par katru Latvijas izglītības iestādes jūrnieka kvalifikācijas sertifikāta saņemšanai nepieciešamās izglītības programmas izglītojamo, kuru komersants, kas sniedz darbiekārtošanas pakalpojumus kuģa apkalpes komplektēšanā, saskaņā ar noslēgto līgumu par mācību praksi starp komersantu, izglītības iestādi un praktikantu laikposmā no iepriekšējā darbības novērtējuma līdz kārtējā gada darbības novērtējumam ir nodrošinājis ar prakses vietu uz atbilstoša kuģa. Atlaidi nepiemēro, ja noteiktajā laikposmā ir veikts komersanta darbības ārpuskārtas vai papildu novērtējums. Kopējā atlaides summa nepārsniedz 50 procentus no pakalpojuma summas.

10. Šo noteikumu pielikuma 19. un 28. punktā minētā pakalpojuma maksas aprēķināšanai izmanto kuģa ūdensizspaidu (bez kravas), ja kuģim nav noteikta neto tilpība. Ja neto tilpība ir 5000 un lielāka, aprēķinot maksu, uzskata, ka neto tilpība ir 5000.

11. Ja Latvijas Kuģu reģistrā (turpmāk – Kuģu reģistrs) divu gadu periodā, kura tecējums sākas ar pirmā kuģa reģistrācijas brīdi, kuģu īpašnieks reģistrē vismaz trīs Jūras kodeksa 8. panta otrās daļas pirmā punkta "a" apakšpunktā minētos kuģus, katrs trešais kuģis tiek atbrīvots no šo noteikumu pielikuma 19. punktā noteiktās maksas par kuģa reģistrācijas ieraksta izdarīšanu. Par kuģa īpašnieku šā nosacījuma izpratnē uzskata fizisku vai juridisku personu, kurai reģistrētas īpašumtiesības uz kuģi, šādas juridiskās personas īpašnieks vai patiesais labuma guvējs, kā arī berbouta fraktētājs, tā īpašnieks vai patiesais labuma guvējs.

12. Šo noteikumu pielikuma 23. punktā minētā nodrošinātā prasījuma apmēru, kas kuģa obligācijā ir noteikts citā valūtā, izsaka euro saskaņā ar rēķina izrakstīšanas dienā noteikto grāmatvedībā izmantojamo ārvalstu valūtas kursu.

13. Šo noteikumu pielikuma 28. un 29. punktā noteiktās maksas samaksu veic kuģa īpašnieks, berbouta fraktētājs vai Jūras kodeksa 16. panta ceturtajā daļā minētais pārstāvis, ja kuģa īpašniekam tāds ir nepieciešams. Maksu aprēķina par katru kalendāra gadu neatkarīgi no tā, uz kādu termiņu konkrētā kalendāra gada ietvaros kuģis, peldošā konstrukcija, nostiprinātā iekārta vai motorizēts atpūtas kuģis ir reģistrēts Kuģu reģistrā. Motorizētam atpūtas kuģim maksu par iepriekšējiem kalendāra gadiem aprēķina, veicot reģistrācijas apliecības nomaiņu, pirms īpašumtiesību maiņas reģistrācijas vai izslēgšanas no Kuģu reģistra.

14. Ja šo noteikumu pielikuma 32., 33. un 34. punktā minētos pakalpojumus pēc to saņēmēja pieprasījuma sniedz steidzamības kārtībā (divu darbdienu laikā), pakalpojuma cenai piemēro koeficientu 2.

15. Šo noteikumu pielikuma 34.1. un 34.2. apakšpunktā minētā pakalpojuma cenu piemēro arī tad, ja pēc aizsardzības pārbaudes netiek izsniegts ostas iekārtas atbilstības apstiprinājums.

16. Šo noteikumu pielikuma 34.5. apakšpunktā minētā pakalpojuma cenu piemēro arī tad, ja pēc aizsardzības pārbaudes netiek izsniegts ostas aizsardzības atbilstības apstiprinājums.

17. Šo noteikumu pielikuma 36. punktā minētā pakalpojuma cenu piemēro arī tad, ja netiek izsniegts atbilstības sertifikāts.

18.  Šo noteikumu pielikuma 39. punktā minētā pakalpojuma maksa (turpmāk – navigācijas maksa) nav jāmaksā par kuģi, kas atbilst vismaz vienam no šādiem kritērijiem:

18.1. kuģis ir valsts dienesta kuģis – nekomerciālos nolūkos nodarbināts kuģis, kas atrodas kādas valsts noteikta valsts dienesta (piemēram, bruņoto spēku, krasta apsardzes dienesta, glābšanas dienesta, policijas, robežsardzes, muitas, hidrogrāfijas dienesta vai vides aizsardzības dienesta) īpašumā vai faktiskā valdījumā;

18.2. kuģis ir mācību kuģis – kuģis, kas drošticamos kuģa dokumentos (piemēram, kuģa reģistrācijas apliecībā, konvencionālajā apliecībā vai klasifikācijas apliecībā) ir identificēts kā mācību kuģis;

18.3. kuģis ir ostas flotes kuģis – kuģis, kas uz tiesiska pamata nodrošina noteiktu pakalpojumu sniegšanu attiecīgajā ostā (piemēram, ledlauzis, velkonis, loču kuģis, liellaiva, peldošais celtnis, bunkurētājs, atkritumu savācējs, padziļināšanas darbu kuģis vai ūdenslīdēju kuģis);

18.4. kuģa bruto tilpība (BT) ir mazāka par 300;

18.5. kuģis ir spiests ienākt ostā ārkārtēju apstākļu dēļ, jo ir tūlītēji un reāli draudi personām, īpašumam vai videi;

18.6. kuģis konkrētajā ostā ienāk vienpadsmito un turpmākās reizes viena kalendāra gada (no 1. janvāra plkst. 00.00 līdz 31. decembra plkst. 24.00) laikā.

19. Šo noteikumu 18.3. apakšpunktā minētais kuģis no navigācijas maksas nav atbrīvots, ja tas veic pārgājienu uz citu ostu.

20. Šo noteikumu 18.5. apakšpunktā minētais kuģis no navigācijas maksas nav atbrīvots, ja pēc ienākšanas ostā tas veic kravas, pasažieru vai apgādes operācijas, kas nav saistītas ar attiecīgajā apakšpunktā minēto ienākšanas ostā iemeslu.

21. Navigācijas maksu aprēķina, par pamatu ņemot kuģa bruto tilpību (BT), kāda tā norādīta Starptautiskajā tilpības apliecībā, kas izsniegta saskaņā ar 1969. gada Starptautisko konvenciju par kuģu tilpības mērīšanu (turpmāk – Starptautiskā tilpības apliecība), vai citā droši ticamā kuģa tilpību apliecinošā dokumentā.

22. Navigācijas maksu aprēķina, par pamatu ņemot Starptautiskajā kravu loģistikas un ostu informācijas sistēmā (SKLOIS) iesniegto informāciju.

23. Navigācijas maksu no kuģiem, kuri ienāk ostā, velkot liellaivas vai citus peldošus līdzekļus bez dzinēja, aprēķina no velkoņa un liellaivas vai cita peldoša līdzekļa bruto tilpības (BT) kopsummas. Ja liellaivas vai cita peldoša līdzekļa bruto tilpība (BT) nav nosakāma, navigācijas maksu aprēķina, pieņemot, ka liellaivas vai cita peldoša līdzekļa bruto tilpība (BT) ir 300.

24. Navigācijas maksu par kuģi maksā kuģa aģents, kurš pārstāv kuģa īpašnieka, fraktētāja, kuģa operatora, kapteiņa vai citas par kuģi atbildīgas juridiskās vai fiziskās personas intereses atbilstoši tās noteiktajam pilnvarojumam ostā vai, ja tāda nav, par kuģi atbildīgā persona (kuģa īpašnieks, fraktētājs, kuģa operators, kapteinis vai cita par kuģi atbildīgā juridiskā vai fiziskā persona).

25. No samaksas par šo noteikumu pielikuma 10.1.2. apakšpunktā minētā pakalpojuma saņemšanu ir atbrīvoti Latvijas augstākās un vidējās jūrniecības izglītības programmas klātienes nodaļas studiju absolventi vienu reizi pirmā gada laikā pēc programmas apgūšanas.

26. No samaksas par šo noteikumu pielikuma 26.3. apakšpunktā minētā pakalpojuma saņemšanu ir atbrīvotas valsts pārvaldes iestādes un privātpersonas, kas īsteno tām deleģētos valsts pārvaldes uzdevumus, kā arī tiesas un prokuratūra.

27. No samaksas par šo noteikumu pielikuma 15.1. apakšpunktā minēto izglītības programmu un tajās ietverto mācību kursu satura novērtēšanu, šo noteikumu pielikuma 15.2. apakšpunktā minēto izglītības programmu un tajās ietverto mācību kursu īstenošanas novērtēšanu, ja attiecīgo mācību kursu programmu īsteno tikai izglītības programmas ietvaros, kā arī šo noteikumu pielikuma 15.3. apakšpunktā minēto izglītības iestādes kvalitātes vadības sistēmas novērtējumu ir atbrīvotas valsts un pašvaldību jūrniecības izglītības iestādes. Atbrīvojumu nepiemēro profesionālās pilnveides izglītības programmām.

28. Pakalpojuma saņēmējam ir pienākums samaksāt par saņemto pakalpojumu Jūras administrācijas izrakstītajā rēķinā norādītajā termiņā.

29. Jūras administrācijai ir tiesības nesniegt pakalpojumu, kamēr nav samaksāts par iepriekš sniegto pakalpojumu.

30. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2017. gada 24. oktobra noteikumus Nr. 634 "Valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" maksas pakalpojumu cenrādis" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 213. nr.; 2019, 139. nr.).

31. Noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. janvārī.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits

 

Pielikums
Ministru kabineta
2021. gada 21. decembra
noteikumiem Nr. 854

Jūras administrācijas maksas pakalpojumu cenrādis

Nr.
p. k.

Pakalpojuma veids

Mērvienība

Cena bez PVN (euro)

PVN (euro)*

Cena ar PVN (euro)

I. Kuģošanas drošības departaments un Kuģošanas drošības inspekcija

1. Atkārtota inspekcija, lai pārbaudītu, vai līdz kuģa iziešanai reisā novērsti konstatētie trūkumi, ja ārvalstu kuģi aiztur Latvijas ostā pēc ostas valsts kontroles veiktās inspekcijas

1 reize

1500,00

0,00

1500,00

2. Ekspluatācijā esoša Latvijas kuģa uzraudzība
2.1. ikgadējā kuģa apskate karoga valsts uzraudzības ietvaros kuģiem, kuri atrodas pilnvaroto klasifikācijas sabiedrību tehniskajā uzraudzībā
2.1.1. pasažieru kuģiem
2.1.1.1. kuģiem ar bruto tilpību (turpmāk – BT) līdz 100

1 reize

140,00

0,00

140,00

2.1.1.2. kuģiem ar BT

100–200

1 reize

200,00

0,00

200,00

2.1.1.3. kuģiem ar BT

200–500

1 reize

265,00

0,00

265,00

2.1.1.4. kuģiem ar BT

500–2000

1 reize

530,00

0,00

530,00

2.1.1.5. kuģiem ar BT 2000–10000

1 reize

730,00

0,00

730,00

2.1.1.6. kuģiem ar BT 10000 un vairāk

1 reize

1000,00

0,00

1000,00

2.1.2. tankkuģiem
2.1.2.1. kuģiem ar BT līdz 100

1 reize

120,00

0,00

120,00

2.1.2.2. kuģiem ar BT

100–200

1 reize

180,00

0,00

180,00

2.1.2.3. kuģiem ar BT

200–500

1 reize

230,00

0,00

230,00

2.1.2.4. kuģiem ar BT

500–2000

1 reize

460,00

0,00

460,00

2.1.2.5. kuģiem ar BT 2000–10000

1 reize

640,00

0,00

640,00

2.1.2.6. kuģiem ar BT 10000 un vairāk

1 reize

810,00

0,00

810,00

2.1.3. naftu saturošo ūdeņu uzkrājējiem un savācējiem
2.1.3.1. kuģiem ar BT līdz 100

1 reize

100,00

0,00

100,00

2.1.3.2. kuģiem ar BT

100–200

1 reize

155,00

0,00

155,00

2.1.3.3. kuģiem ar BT

200–500

1 reize

200,00

0,00

200,00

2.1.3.4. kuģiem ar BT

500–2000

1 reize

400,00

0,00

400,00

2.1.3.5. kuģiem ar BT 2000–10000

1 reize

550,00

0,00

550,00

2.1.3.6. kuģiem ar BT 10000 un vairāk

1 reize

710,00

0,00

710,00

2.1.4. visiem kuģiem (izņemot 2.1.1., 2.1.2. un 2.1.3. apakšpunktā minētos kuģus)
2.1.4.1. kuģiem ar BT līdz 100

1 reize

80,00

0,00

80,00

2.1.4.2. kuģiem ar BT

100–200

1 reize

120,00

0,00

120,00

2.1.4.3. kuģiem ar BT

200–500

1 reize

155,00

0,00

155,00

2.1.4.4. kuģiem ar BT

500–2000

1 reize

310,00

0,00

310,00

2.1.4.5. kuģiem ar BT 2000–10000

1 reize

425,00

0,00

425,00

2.1.4.6. kuģiem ar BT 10000 un vairāk

1 reize

550,00

0,00

550,00

2.2. kuģa drošības pārbaude (apkalpes sertifikātu, trauksmes sarakstu un instrukciju, kuģa rokasgrāmatu un avārijas plānu, ugunsdzēsības sistēmas un drošības sistēmas pārbaudes). Tiek veikta kopā ar šā cenrāža 2.1. apakšpunktā minēto apskati
2.2.1. kuģiem ar BT līdz 100

1 reize

60,00

0,00

60,00

2.2.2. kuģiem ar BT 100–500

1 reize

100,00

0,00

100,00

2.2.3. kuģiem ar

BT 500–2000

1 reize

155,00

0,00

155,00

2.2.4. kuģiem ar BT 2000 un vairāk

1 reize

195,00

0,00

195,00

2.3. kuģa ārpuskārtas apskate

1 stunda

40,00

0,00

40,00

2.4. kuģa minimālās apkalpes apliecības izsniegšana

1 reize

60,00

0,00

60,00

2.5. kuģa minimālās apkalpes sastāva pārskatīšana

1 stunda

40,00

0,00

40,00

2.6. Jūras administrācijas amatpersonu atzinuma sagatavošana un rakstveida izziņas izsniegšana

1 gab.

80,00

0,00

80,00

2.7. Vienotā ražotāja koda piešķiršana un aktualizēšana

1 gab.

80,00

0,00

80,00

2.8. Jūras administrācijas amatpersonu izsaukums uz nesagatavotu kuģa apskati

1 reize

120,00

0,00

120,00

2.9. kuģa radiobojas reģistrācija

1 reize

60,00

0,00

60,00

2.10. kuģa remontuzņēmumu, aprīkojuma servisa uzņēmumu pārbaude

1 reize

220,00

0,00

220,00

3. Beramkravu termināļu pārbaude, pagaidu atļaujas izsniegšana beramkravu termināļa darbībai

1 reize

350,00

0,00

350,00

4. Kravas tanku obligātās pirmsmazgāšanas atbrīvojuma piešķiršana saskaņā ar MARPOL konvencijas II pielikuma 16. noteikuma 6. punkta nosacījumiem

1 reize

200,00

0,00

200,00

5. Atpūtas kuģa pārbaude pirms reģistrācijas Kuģu reģistrā (atkarībā no kuģa vislielākā garuma L)
5.1. līdz 12 metriem

1 reize

60,00

0,00

60,00

5.2. 12–16 metru

1 reize

120,00

0,00

120,00

5.3. 16–24 metri

1 reize

180,00

0,00

180,00

5.4. 24 un vairāk metru

1 reize

330,00 x L/24

0,00

330 x L/24

6. Kuģošanas līdzekļa uzskaites tehniskos datus apliecinoša dokumenta izsniegšana pirms tā reģistrācijas valsts akciju sabiedrībā "Ceļu satiksmes drošības direkcija"

1 gab.

120,00

0,00

120,00

7. Periodiskās pārbaudes Kuģu reģistrā komercdarbībā reģistrētiem atpūtas kuģiem (atkarībā no kuģa vislielākā garuma L)
7.1. līdz 12 metriem

1 reize

80,00

0,00

80,00

7.2. 12–16 metru

1 reize

135,00

0,00

135,00

7.3. 16–24 metri

1 reize

190,00

0,00

190,00

7.4. 24 un vairāk metru

1 reize

390,00 x L/24

0,00

390,00 x L/24

8. Zvejas laivu ikgadējā apskate, ja tās izmanto komerciālām vajadzībām jūrā
8.1. laivas bez dzinēja, piemēram, airu laivas

1 reize

20,00

0,00

20,00

8.2. laivas ar uzkaramo dzinēju

1 reize

40,00

0,00

40,00

8.3. laivas ar stacionāro dzinēju

1 reize

60,00

0,00

60,00

9. Aizsardzības pārbaudes
9.1. kuģa sākotnējā, atjaunojošā, starpposmu vai atkārtotā pārbaude Latvijā

1 reize

700,00

0,00

700,00

9.2. kuģa, kas atrodas ārpus Latvijas vai tās jurisdikcijā esošajiem ūdeņiem, sākotnējā, atjaunojošā, starpposmu vai atkārtotā pārbaude Latvijā

1 reize

1100,00

0,00

1100,00

9.3. aizsardzības plāna izvērtēšana un apstiprināšana kuģim

1 reize

330,00

0,00

330,00

9.4. aizsardzības plāna grozījumu izvērtēšana un apstiprināšana kuģim

1 reize

170,00

0,00

170,00

9.5. ar kuģi saistīto dokumentu dublikātu izsniegšana vai dokumentu datu nomaiņa bez kuģa aizsardzības pārbaudes

1 reize

40,00

0,00

40,00

9.6. starptautiskā kuģa aizsardzības sertifikāta vai starptautiskā kuģa aizsardzības pagaidu sertifikāta izsniegšana, pamatojoties uz atzītās aizsardzības organizācijas vai citas valsts jūrlietu pārvaldes kompetentās institūcijas iesniegtajiem dokumentiem

1 reize

110,00

0,00

110,00

II. Jūrnieku reģistrs

10. Jūrnieku kompetences novērtēšana
10.1. 1978. gada Starptautiskās konvencijas par jūrnieku sagatavošanu un diplomēšanu, kā arī sardzes pildīšanu (turpmāk – STCW konvencija) noteiktajās kvalifikācijās
10.1.1. kapteinis un vecākais stūrmanis (visas kvalifikācijas uz kuģiem ar BT 500 un lielākiem), vecākais mehāniķis un otrais mehāniķis (visas kvalifikācijas uz kuģiem ar dzinēju jaudu 750 kW un lielāku)

1 reize

100,00

0,00

100,00

10.1.2. kapteinis (visas kvalifikācijas uz kuģiem ar BT, mazāku par 500) un pārējie virsnieki

1 reize

70,00

0,00

70,00

10.1.3. ierindas jūrnieks

1 reize

40,00

0,00

40,00

10.1.4. globālās jūras negadījumu un drošības sistēmas (turpmāk – GMDSS) operators

1 reize

70,00

0,00

70,00

10.1.5. profesionālais angļu valodas tests

1 reize

35,00

0,00

35,00

10.2. 1995. gada Starptautiskās konvencijas par zvejas kuģu personāla sagatavošanas un diplomēšanas, kā arī sardzes pildīšanas standartiem (turpmāk – STCW-F konvencija) vai nekonvencionālajās kvalifikācijās
10.2.1. tirdzniecības flotes virsnieks, uz kuru neattiecas STCW konvencija

1 reize

70,00

0,00

70,00

10.2.2. zvejas un iekšējo ūdeņu kuģa kapteinis, stūrmanis, mehāniķis

1 reize

40,00

0,00

40,00

10.2.3. ierindas jūrnieka kvalifikācijas, šķiperis, traļmeistars, zvejnieks, piekrastes un tāljūras radiooperatori

1 reize

30,00

0,00

30,00

10.2.4. atpūtas kuģa vadītājs

1 reize

30,00

0,00

30,00

11. Jūrnieku grāmatiņas izsniegšana
11.1. jūrniekam

1 gab.

75,00

0,00

75,00

11.2. jūrniecības izglītības iestādes izglītojamam

1 gab.

7,00

0,00

7,00

11.3. ārvalsts (valsts, kura nav Eiropas Savienības dalībvalsts) jūrniekam

1 gab.

150,00

0,00

150,00

11.4. jūrniekam steidzamības kārtībā vai ja to izsniedz pazaudētās vai anulētās vietā

1 gab.

150,00

0,00

150,00

11.5. jūrniecības izglītības iestādes izglītojamam steidzamības kārtībā vai ja to izsniedz pazaudētās vai anulētās vietā

1 gab.

50,00

0,00

50,00

11.6. ārvalsts (valsts, kura nav Eiropas Savienības dalībvalsts) jūrniekam steidzamības kārtībā vai ja to izsniedz pazaudētās vai anulētās vietā

1 gab.

300,00

0,00

300,00

12. Kvalifikācijas sertifikātu izsniegšana un uzglabāšana
12.1. STCW konvencijā noteiktais kvalifikācijas sertifikāts
12.1.1. kapteinis, vecākais mehāniķis, vecākais stūrmanis, otrais mehāniķis, sardzes stūrmanis un sardzes mehāniķis (iekļaujot kompetences sertifikāta apstiprinājuma izsniegšanu)

1 gab.

35,00

0,00

35,00

12.1.2. GMDSS operators (iekļaujot kompetences sertifikāta apstiprinājuma izsniegšanu)

1 gab.

35,00

0,00

35,00

12.1.3. prasmju sertifikāts

1 gab.

25,00

0,00

25,00

12.1.4. kompetences sertifikāta apstiprinājuma izsniegšana

1 gab.

25,00

0,00

25,00

12.2. STCW – F konvencijas vai nekonvencionālais kompetences sertifikāts
12.2.1. zvejas un iekšējo ūdeņu kuģu kapteinis, vecākais mehāniķis, vecākais stūrmanis, otrais mehāniķis

1 gab.

35,00

0,00

35,00

12.2.2. pārējie virsnieki

1 gab.

35,00

0,00

35,00

12.2.3. ierindas jūrnieks, šķiperis, traļmeistars, zvejnieks, piekrastes un tāljūras radiooperatori

1 gab.

20,00

0,00

20,00

12.2.4. atpūtas kuģa vadītājs

1 gab.

20,00

0,00

20,00

12.3. pirmais virsnieka kvalifikācijas sertifikāts gada laikā pēc augstākās vai vidējās jūrniecības izglītības programmas apgūšanas Latvijā

1 gab.

17,50

0,00

17,50

12.4. kvalifikācijas sertifikāta uzglabāšana Jūrnieku reģistrā ilgāk par trim mēnešiem

1 gab.

10,00

0,00

10,00

13. Ārvalstu jūrniekam izsniegtie dokumenti kvalifikācijas sertifikāta atzīšanai (izziņa par iesnieguma pieņemšanu un apstiprinājums)

1 komplekts

180,00

0,00

180,00

14. Loča, kuģu satiksmes vadības (VTS) operatora kompetences novērtēšana un kvalifikācijas sertifikāta izsniegšana

1 reize

100,00

0,00

100,00

15. Jūrnieku profesionālās sagatavošanas procesa uzraudzība
15.1. programmas satura novērtēšana
15.1.1. profesionālās izglītības programmas satura novērtēšana

1 reize

330,00

0,00

330,00

15.1.2. atkārtota profesionālās izglītības programmas satura novērtēšana

1 reize

155,00

0,00

155,00

15.1.3. mācību kursu programmas (kuras apguve saskaņā ar normatīvajiem aktiem par jūrnieku sertificēšanu ir obligāta) satura novērtēšana

1 reize

165,00

0,00

165,00

15.1.4. atkārtota mācību kursu programmas (kuras apguve saskaņā ar normatīvajiem aktiem par jūrnieku sertificēšanu ir obligāta) satura novērtēšana

1 reize

90,00

0,00

90,00

15.1.5. mācību kursu programmas (kuras apguve saskaņā ar normatīvajiem aktiem par jūrnieku sertificēšanu nav obligāta) satura novērtēšana

1 reize

530,00

0,00

530,00

15.1.6. atkārtota mācību kursu programmas (kuras apguve saskaņā ar normatīvajiem aktiem par jūrnieku sertificēšanu nav obligāta) satura novērtēšana

1 reize

265,00

0,00

265,00

15.2. programmas īstenošanas novērtēšana
15.2.1. novērtējums atbilstības sertifikāta izsniegšanai

1 reize

330,00

0,00

330,00

15.2.2. īstenošanas novērtējums, ja programmas īstenošanas ilgums ir 30 un mazāk mācību stundu

1 reize

155,00

0,00

155,00

15.2.3. īstenošanas novērtējums, ja programmas īstenošanas ilgums pārsniedz 30 mācību stundu

1 reize

310,00

0,00

310,00

15.3. kvalitātes vadības sistēmas novērtējums

1 reize

385,00

0,00

385,00

15.4. Jūrnieku reģistra organizēts apmācības kurss/seminārs (vienam dalībniekam)

1 diena

300,00

0,00

300,00

16. Dokumentāru apliecinājumu un prasmju apliecību reģistrēšana datubāzē

1 gab.

2,50

0,00

2,50

17. Pagaidu atļaujas izsniegšana Latvijas virsniekam

1 gab.

70,00

0,00

70,00

18. Tāda komersanta uzraudzība, kas sniedz darbiekārtošanas pakalpojumus kuģa apkalpes komplektēšanā
18.1. darbības uzsākšanas novērtējums komersantam, kas sniedz darbiekārtošanas pakalpojumus kuģa apkalpes komplektēšanā

1 reize

1500,00

0,00

1500,00

18.2. darbības novērtējums komersantam, kas sniedz darbiekārtošanas pakalpojumus kuģa apkalpes komplektēšanā

1 reize

800,00

0,00

800,00

18.3. darbības novērtējums komersantam, kas sniedz darbiekārtošanas pakalpojumus kuģa apkalpes komplektēšanā, ja komersants
18.3.1. vienai personai ir nodrošinājis prakses vietu

1 reize

760,00

0,00

760,00

18.3.2. divām personām ir nodrošinājis prakses vietu

1 reize

720,00

0,00

720,00

18.3.3. trijām personām ir nodrošinājis prakses vietu

1 reize

680,00

0,00

680,00

18.3.4. četrām personām ir nodrošinājis prakses vietu

1 reize

640,00

0,00

640,00

18.3.5. piecām personām ir nodrošinājis prakses vietu

1 reize

600,00

0,00

600,00

18.3.6. sešām personām ir nodrošinājis prakses vietu

1 reize

560,00

0,00

560,00

18.3.7. septiņām personām ir nodrošinājis prakses vietu

1 reize

520,00

0,00

520,00

18.3.8. astoņām personām ir nodrošinājis prakses vietu

1 reize

480,00

0,00

480,00

18.3.9. deviņām personām ir nodrošinājis prakses vietu

1 reize

440,00

0,00

440,00

18.3.10. 10 un vairāk personām ir nodrošinājis prakses vietu

1 reize

400,00

0,00

400,00

III. Kuģu reģistrs

19. Kuģa reģistrācijas un pārreģistrācijas ieraksta izdarīšana attiecīgajā Kuģu reģistra grāmatā (kuģis ar dzinēju vai bez tā, būvniecības stadijā esošs kuģis, valsts dienesta kuģis, peldošā konstrukcija, nostiprinātā iekārta). Norādītajai cenai tiek pieskaitīti 0,85 euro par 1 neto tilpības vienību (turpmāk – NT)

1 reize

165,00

0,00

165,00

20. Atpūtas kuģa (motorizēta atpūtas kuģa un buru atpūtas kuģa) reģistrācijas un pārreģistrācijas ieraksta izdarīšana attiecīgajā Kuģu reģistra grāmatā
20.1. motorizēts atpūtas kuģis (garums līdz 12 metriem)

1 reize

550,00

0,00

550,00

20.2. motorizēts atpūtas kuģis (garums no 12 līdz 14 metriem)

1 reize

715,00

0,00

715,00

20.3. motorizēts atpūtas kuģis (garums no 14 līdz 16 metriem)

1 reize

770,00

0,00

770,00

20.4. motorizēts atpūtas kuģis (garums no 16 līdz 18 metriem)

1 reize

880,00

0,00

880,00

20.5. motorizēts atpūtas kuģis (garums no 18 līdz 24 metriem)

1 reize

1100,00

0,00

1100,00

20.6. motorizēts atpūtas kuģis (garums virs 24 metriem)

1 reize

1650,00

0,00

1650,00

20.7. buru atpūtas kuģis (garums līdz 7 metriem)

1 reize

55,00

0,00

55,00

20.8. buru atpūtas kuģis (garums no 7 līdz 9 metriem)

1 reize

165,00

0,00

165,00

20.9. buru atpūtas kuģis (garums no 9 līdz 12 metriem)

1 reize

330,00

0,00

330,00

20.10. buru atpūtas kuģis (garums 12 un vairāk metru)

1 reize

715,00

0,00

715,00

20.11. buru jahta bez īpašuma tiesību reģistrācijas

1 reize

80,00

0,00

80,00

20.12. sporta buru jahta

1 reize

55,00

0,00

55,00

21. Zvejas laivas reģistrācijas ieraksta izdarīšana attiecīgajā Kuģu reģistra grāmatā
21.1. zvejas laiva bez dzinēja

1 reize

20,00

0,00

20,00

21.2. zvejas laiva ar uzkaramo dzinēju

1 reize

25,00

0,00

25,00

21.3. zvejas laiva ar stacionāro dzinēju

1 reize

35,00

0,00

35,00

22. Vārda maiņa pēc īpašnieka lūguma
22.1. kuģis

1 reize

200,00

0,00

200,00

22.2. atpūtas kuģis

1 reize

100,00

0,00

100,00

23. Hipotēkas vai hipotēkas pārjaunojuma reģistrācija (cena veidojas kā 0,1 % no nodrošinātā prasījuma summas, bet ne vairāk kā 1600,00 euro)

1 reize

1600,00

0,00

1600,00

24. Hipotēkas dzēšana, grozījums vai cesijas reģistrācija

1 reize

165,00

0,00

165,00

25. Reģistrācijas, īpašuma vai izslēgšanas apliecības izsniegšana
25.1. kuģis vai atpūtas kuģis

1 reize

70,00

0,00

70,00

25.2. zvejas laiva

1 reize

15,00

0,00

15,00

26. Pārējo kuģa dokumentu izsniegšana
26.1. kuģa vēstures pieraksti

1 reize

70,00

0,00

70,00

26.2. apdrošināšanas vai cita finansiālā nodrošinājuma apliecība attiecībā uz civilo atbildību

1 reize

300,00

0,00

300,00

26.3. rakstveida izziņas izsniegšana

1 gab.

40,00

0,00

40,00

26.4. sporta buru jahtas uzlīmju komplekts (2 uzlīmes)

1 gab.

20,00

0,00

20,00

26.5. Kuģu reģistra izdotās apliecības dublikāta izsniegšana

1 gab.

60,00

0,00

60,00

27. Atzīmes "paredzēts izmantot komercdarbībai" izdarīšana atpūtas kuģa reģistrācijas apliecībā

1 reize

40,00

0,00

40,00

28. Kuģa ar dzinēju vai bez tā, būvniecības stadijā esoša kuģa, valsts dienesta kuģa, peldošas konstrukcijas, nostiprinātās iekārtas reģistrācijas ierakstu atbilstības ikgadējā uzraudzība (norādītajai cenai pieskaita 0,50 euro par 1 NT)

1 reize

30,00

0,00

30,00

29. Motorizētu atpūtas kuģu reģistrācijas ierakstu atbilstības ikgadējā uzraudzība

1 reize

55,00

0,00

55,00

30. Kuģu reģistra atļauja kuģa reģistrēšanai berboutā

1 reize

80,00

0,00

80,00

IV. Kuģu un ostu aizsardzības inspekcija

31. Aizsardzības sistēmas novērtēšana
31.1. ostas iekārtai

1 reize

300,00

0,00

300,00

31.2. ostai        
31.2.1. Rīga

1 reize

5000,00

0,00

5000,00

31.2.2. Liepāja

1 reize

3000,00

0,00

3000,00

31.2.3. Ventspils

1 reize

3000,00

0,00

3000,00

31.2.4. Mērsrags

1 reize

1000,00

0,00

1000,00

31.2.5. Salacgrīva

1 reize

1000,00

0,00

1000,00

31.2.6. Skulte

1 reize

1000,00

0,00

1000,00

31.2.7. Roja

1 reize

1000,00

0,00

1000,00

32. Aizsardzības plāna izvērtēšana un apstiprināšana
32.1. ostas iekārtai

1 reize

300,00

0,00

300,00

32.2. vairākām ostas iekārtām, attiecībā uz kurām ir sagatavots apvienotais ostu iekārtu aizsardzības plāns (cenu reizina ar ostas iekārtu skaitu, attiecībā uz kurām ir sagatavots apvienotais ostu iekārtu aizsardzības plāns)

1 reize

200,00

0,00

200,00

32.3. ostai (cenu reizina ar ostas teritorijā esošo ostas iekārtu skaitu (uz kurām attiecas Starptautiskā kuģu un ostu iekārtu aizsardzības kodeksa prasības))

1 reize

200,00

0,00

200,00

33. Aizsardzības plāna grozījumu izvērtēšana un apstiprināšana
33.1. ostas iekārtai

1 reize

150,00

0,00

150,00

33.2. vairākām ostas iekārtām, attiecībā uz kurām ir sagatavots apvienotais ostu iekārtu aizsardzības plāns

1 stunda

40,00

0,00

40,00

33.3. ostai

1 stunda

40,00

0,00

40,00

34. Aizsardzības pārbaude
34.1. ostas iekārtas sākotnējā, atjaunojošā, ikgadējā vai atkārtotā pārbaude

1 reize

300,00

0,00

300,00

34.2. sākotnējā, atjaunojošā, ikgadējā vai atkārtotā pārbaude vairākām ostas iekārtām, attiecībā uz kurām ir sagatavots apvienotais ostu iekārtu aizsardzības plāns (cenu reizina ar ostas iekārtu skaitu, attiecībā uz kurām ir sagatavots apvienotais ostu iekārtu aizsardzības plāns)

1 reize

200,00

0,00

200,00

34.3. ostas iekārtas pārbaude, ja tā nav bijusi pieprasīta noteiktajā laikā

1 reize

600,00

0,00

600,00

34.4. apvienoto ostas iekārtu pārbaude, ja tā nav bijusi pieprasīta noteiktajā laikā (cenu reizina ar ostas iekārtu skaitu, attiecībā uz kurām ir sagatavots apvienotais ostu iekārtu aizsardzības plāns)

1 reize

300,00

0,00

300,00

34.5. ostas sākotnējā, atjaunojošā, ikgadējā vai atkārtotā pārbaude
34.5.1. Rīga

1 reize

1500,00

0,00

1500,00

34.5.2. Liepāja

1 reize

1200,00

0,00

1200,00

34.5.3. Ventspils

1 reize

1200,00

0,00

1200,00

34.5.4. Mērsrags

1 reize

500,00

0,00

500,00

34.5.5. Salacgrīva

1 reize

500,00

0,00

500,00

34.5.6. Skulte

1 reize

500,00

0,00

500,00

34.5.7. Roja

1 reize

500,00

0,00

500,00

34.6. ostas pārbaude, ja tā nav bijusi pieprasīta noteiktajā laikā
34.6.1. Rīga

1 reize

3000,00

0,00

3000,00

34.6.2. Liepāja

1 reize

2400,00

0,00

2400,00

34.6.3. Ventspils

1 reize

2400,00

0,00

2400,00

34.6.4. Mērsrags

1 reize

1000,00

0,00

1000,00

34.6.5. Salacgrīva

1 reize

1000,00

0,00

1000,00

34.6.6. Skulte

1 reize

1000,00

0,00

1000,00

34.6.7. Roja

1 reize

1000,00

0,00

1000,00

35. Ar ostu un ostas iekārtu saistīto dokumentu dublikātu izsniegšana vai dokumenta datu nomaiņa bez aizsardzības pārbaudes

1 reize

40,00

0,00

40,00

36. Atzītās aizsardzības organizācijas atbilstības izvērtēšana un atbilstības sertifikāta izsniegšana

1 reize

350,00

0,00

350,00

37. Ostas aizsardzības personāla apmācību programmu saskaņošana

1 reize

100,00

0,00

100,00

38. Atzītās aizsardzības organizācijas audits

1 reize

400,00

0,00

400,00

V. Citi pakalpojumi

39. Navigācijas pakalpojumi (par vienu kuģa BT vienību par pirmajām 10 reizēm kalendāra gadā, kad attiecīgais kuģis ienāk ostā vai ostas reidā (katrai ostai atsevišķi))
39.1. visiem kuģiem (izņemot pielikuma 39.2., 39.3., 39.4. un 39.5. apakšpunktā minētos kuģus)

1 BT

0,095

0,00

0,095

39.2. pasažieru kuģiem (kuģis, kuram ir pasažieru drošības apliecība) un kuģiem, kuri vienlaikus ir pasažieru un ro-ro tipa kuģi

1 BT

0,053

0,00

0,053

39.3. ro-ro tipa kuģiem (kuģis, kuram šāds apzīmējums ir kuģa klasifikācijas apliecībā) un konteineru kuģiem (kuģis, kuram šāds apzīmējums ir kuģa klasifikācijas apliecībā)

1 BT

0,060

0,00

0,060

39.4. Latvijas karoga kuģiem, kas veic pārvadājumus tikai starp Latvijas ostām vai iet balastā starp tām

1 BT

0,048

0,00

0,048

39.5. visiem kuģiem, kuri ienāk ostā uz remontu (ar nosacījumu, ka kuģis neveic kravas, pasažieru vai apgādes operācijas)

1 BT

0,048

0,00

0,048

Piezīme.
* Pievienotās vērtības nodokli nepiemēro saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma 3. panta astoto daļu.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!