• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu valsts pasaules krustpunktos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.1998., Nr. 276/277 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32813

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nāk Latvijā rudens. Nāk Latvijas laukos

Vēl šajā numurā

23.09.1998., Nr. 276/277

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu valsts pasaules krustpunktos

Vakar, 22. septembrī, ārlietu ministrs Valdis Birkavs Latvijas Zinātņu akadēmijā sniedza akadēmisku priekšlasījumu "Latvija pasaules globālo problēmu kontekstā". (Savu priekšlasījumu ministrs gatavo publikācijai "Latvijas Vēstnesim".)

Ievadvārdos LZA prezidents Jānis Stradiņš izteica cerību, ka Valda Birkava skatījums uz Latviju it kā no augšas, kā no gaisakuģa, atklās tās būtiskās problēmas, kas mūsu valsti varētu sagaidīt uz nākamās tūkstošgades sliekšņa.

Savukārt ministrs jau sākumā uzsvēra, ka Latvijas sabiedrībai daudz vairāk būtu jāiedziļinās un jāizprot, kā mūsu valsts iekļaujas starptautiskajā apritē un kā starptautiskie procesi attīstās un tieši vai netieši ietekmē Latviju. Ar izteiksmīgām shēmām runātājs iezīmēja Latvijas līdzdalību starptautiskajās organizācijās, kam vajadzētu vainagoties ar uzņemšanu Eiropas Savienībā un NATO. Līdztekus nevar aizmirst globālo komunikāciju, arī ekonomiskos procesus dažādos pasaules reģionos un valstīs, kur aizvien vairāk iezīmējas tautsaimniecības tuvējās krīzes draudi, bet norises Krievijā pavisam tieši ietekmē arī Latvijas ekonomiku.

Pēc akadēmiskā priekšlasījuma Valdis Birkavs atbildēja uz Jāņa Stradiņa, Andra Buiķa, Viktora Ivbuļa, Jāņa Graudoņa un Pētera Pētersona jautājumiem gan par attiecībām ar Latvijas kaimiņvalstīm, gan par sabiedrības integrācijas iespējām Latvijā, gan par ministra attieksmi pret tautas referendumu un dažu Eiropas valstu impērijas atjaunošanas tieksmēm, kā arī dažām citām problēmām.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!