• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija publicē:
  • lēmumus par tarifu aprēķināšanas metodiku un lēmumus, ar kuriem noteikts tarifs;
  • noteikumus par Regulatoram regulāri iesniedzamās informācijas veidiem, apjomu un iesniegšanas termiņiem;
  • vispārējās atļaujas noteikumus;
  • ziņojumus par izmaksu aprēķināšanas un attiecināšanas metodikas ievērošanu un ziņojumus, kuros informē par universālā pakalpojuma saistību tīrajām izmaksām.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2021. gada 28. oktobra lēmums Nr. 1/11 "Grozījumi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2014. gada 23. oktobra lēmumā Nr. 1/14 "Vispārējās atļaujas, reģistrācijas un informācijas iesniegšanas noteikumi ūdenssaimniecības nozarē"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2021., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/op/2021/210.37

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums Nr. 1/12

Grozījumi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2019. gada 7. marta lēmumā Nr. 1/3 "Vispārējās atļaujas un reģistrācijas noteikumi enerģētikas nozarē"

Vēl šajā numurā

29.10.2021., Nr. 210

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 1/11

Pieņemts: 28.10.2021.

OP numurs: 2021/210.37

2021/210.37
RĪKI

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr. 1/11

Rīgā 2021. gada 28. oktobrī (prot. Nr. 43, 3. p.)

Grozījumi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2014. gada 23. oktobra lēmumā Nr. 1/14 "Vispārējās atļaujas, reģistrācijas un informācijas iesniegšanas noteikumi ūdenssaimniecības nozarē"

Izdoti saskaņā ar
Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
5. panta trešās daļas 1. punktu un likuma
"Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem
" 9. panta pirmās daļas 2. punktu,
18.1 panta otro un ceturto daļu,
25. panta pirmo daļu

1. Izdarīt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2014.gada 23.oktobra lēmumā Nr.1/14 "Vispārējās atļaujas, reģistrācijas un informācijas iesniegšanas noteikumi ūdenssaimniecības nozarē" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 212.nr.; 2016, 253.nr.; 2017, 257.nr., 2019, 50.nr.) šādus grozījumus:

1.1. izteikt norādi, uz kāda likuma pamata lēmums izdots, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 5.panta trešās daļas 1.punktu un likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 9.panta pirmās daļas 2.punktu, 18.1panta otro un ceturto daļu, 25.panta pirmo daļu";

1.2. izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Komersants iesniedz regulatoram informāciju par tā nosaukuma, darbības zonas, kā arī citu komersantu reģistrā ietverto ziņu maiņu 30 dienu laikā pēc attiecīgo izmaiņu veikšanas. Ja komersantam mainās darbības zona sakarā ar papildu teritorijas pievienošanu, komersants vienlaicīgi norāda komersantam pievienotajā teritorijā ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotājiem piemērojamo komersantam apstiprināto vienoto tarifu vai papildu teritorijā ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotājiem iepriekš piemēroto maksu vai tarifu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem saskaņā ar šo noteikumu 21.2 vai 21.3punktu, to pamatojot, ņemot vērā 21.4punktu.";

1.3. svītrot 13.1.apakšpunktā teikuma daļu: ", ja komersants ir samaksājis valsts nodevu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu un iesniedzis regulatoram ar valsts nodevas aprēķinu saistīto informāciju";

1.4. svītrot 21.1punktā otrajā teikumā vārdus: "ne vēlāk kā 30 dienas pirms sešu mēnešu termiņa beigām";

1.5. papildināt lēmumu ar 21.2, 21.3 un 21.4punktu šādā redakcijā:

"21.2 Pēc regulējamo sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas papildu teritorijas pārņemšanas, ja komersanta spēkā esošā tarifa aprēķinam izmantotie ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoma rādītāji salīdzinājumā ar 21.4punktā minētajām prognozēm attiecībā uz gada periodu visā darbības zonā mainās mazāk nekā par 10% un:

21.21. ja komersantam visā darbības zonā apstiprināts vienots tarifs, komersants ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotājiem pievienotajā teritorijā piemēro komersantam spēkā esošo vienoto tarifu;

21.22. ja komersantam darbības zonā apstiprināti atšķirīgi tarifi dažādām administratīvajām teritorijām, komersants piemēro pievienotajā teritorijā ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotājiem iepriekš piemēroto maksu vai tarifu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem, līdz stājas spēkā regulatora noteiktais tarifs.

21.3 Pēc regulējamo sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas papildu teritorijas pārņemšanas, ja komersanta spēkā esošā tarifa aprēķinam izmantotie ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoma rādītāji salīdzinājumā ar 21.4punktā minētajām prognozēm attiecībā uz gada periodu visā darbības zonā mainās vairāk nekā par 10%, komersants piemēro pievienotajā teritorijā ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotājiem iepriekš piemēroto maksu vai tarifu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem, līdz stājas spēkā regulatora noteiktais tarifs, un sešu mēnešu laikā pēc regulējamo sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas papildu teritorijas reģistrācijas komersantu reģistrā aprēķina un iesniedz regulatoram jaunu tarifu projektu. Ja komersants objektīvu iemeslu dēļ nevar sešu mēnešu laikā iesniegt aprēķinātu tarifu projektu kopā ar tarifu aprēķina projektā minēto tarifus veidojošo izmaksu pamatojumu, komersants, norādot objektīvus iemeslus, lūdz regulatoram noteikt citu tarifu projekta un izmaksu pamatojuma iesniegšanas termiņu, un regulators var noteikt citu termiņu.

21.4 Prognozētie ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoma rādītāji apvienotajā teritorijā pēc papildu teritorijas pievienošanas tiek noteikti, pamatojoties uz komersanta pēdējo Atskaiti par izmaksām un ieņēmumiem, sniegto sabiedrisko pakalpojumu apjomu, ūdensapgādes sistēmu un kanalizācijas sistēmu norādīto pakalpojumu apjomu par iepriekšējo pārskata gadu (šā lēmuma 3.pielikums, darbības teritorija atbilstoši spēkā esošā tarifa aprēķinam), sagaidāmajām ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoma izmaiņām un ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoma rādītājiem pievienotajā teritorijā iepriekšējā pārskata gadā vai pēdējos pilnos 12 mēnešos."

2. Lēmums stājas spēkā 2021.gada 1.novembrī.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētāja A. Ozola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!