• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 8. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.1998., Nr. 257/260 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 8. septembra sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 8. septembra sēdes

Vēl šajā numurā

09.09.1998., Nr. 257/260

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 8. septembra sēdē

Apstiprināts Ārlietu ministrijas un Eiropas integrācijas biroja kopīgi izstrādātais un Valsts kancelejas precizētais Latvijas nacionālo interešu apspriešanas grafiks Ministru kabinetā (saistībā ar iestāšanos Eiropas Savienībā).

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — tranzīts. Tie nosaka kārtību, kādā tiek izpildīta muitas procedūra — tranzīts — pārvietojot Muitas likumā paredzētās preces starp divām muitas teritorijā esošām muitas iestādēm. Noteikumi stāsies spēkā ar 1998.gada 1.oktobri.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma "Veselības statistikas, informācijas un medicīnas tehnoloģiju centrs" pilnvarošanu ārstniecības iestāžu sertifikācijai". Saskaņā ar likumu "Par atbilstības novērtēšanu" un Ministru kabineta noteikumiem "Ārstniecības iestāžu sertifikācijas kārtība", kā arī ievērojot Labklājības ministrijas priekšlikumu, bezpeļņas organizācija valsts uzņēmums "Veselības statistikas, informācijas un medicīnas tehnoloģiju centrs" pilnvarota veikt ārstniecības iestāžu sertifikāciju atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām reglamentētās sfēras prasībām.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 3.decembra noteikumos Nr.444 "Noteikumi par licences maksas aprēķināšanu energoapgādes uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām)". Grozījumi noteikumos nepieciešami, lai atļautu energoapgādes uzņēmumiem maksāt licences maksu tikai par siltumenerģijas sadali tajos gadījumos, kad Energoregulēšanas padome ir izsniegusi vienu kopēju ekskluzīvu licenci siltumenerģijas pārvadei un sadalei.

Akceptēti "Noteikumi par vienošanos par ražošanas specializāciju, kas atbrīvota no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma". Šie noteikumi nosaka atsevišķu uzņēmumu vienošanās par ražošanas specializāciju, kas tiek atbrīvotas no Konkurences likuma 15. panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma, ievērojot minētā likuma 15. panta otro daļu, ja tās atbilst šajos noteikumos izvirzītajām prasībām. Šādas vienošanās ir atļautas bez paziņojuma iesniegšanas Konkurences padomē.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 3.marta noteikumos Nr.74 "Noteikumi par ekskluzīvo piegādes līgumu un ekskluzīvo pirkuma līgumu atbrīvošanu no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma". Grozījumi izdarīti, lai nodrošinātu noteikumu atbilstību ES Komisijas noteikumu par ekskluzīvo pirkumu līgumu atbrīvošanu no vienošanās aizlieguma atbilstošajām normām.

Akceptēts rīkojums "Par institūcijas pilnvarošanu degvielas atbilstības novērtēšanai". Saskaņā ar likumu "Par atbilstības novērtēšanu" pilnvarot bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Latvijas sertifikācijas centrs" degvielas atbilstības novērtēšanai reglamentētajā sfērā.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)".

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā ārvalstu fiziskajām personām atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm, kuras tiek izvestas no Latvijas". Paredzēts, ka noteikumi stāsies spēkā no 1999.gada 1.jūlija.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.351 "Tabakas un tabakas izstrādājumu aprites noteikumi". Grozījumi noteikumos nepieciešami, lai panāktu vienotu pieeju attiecībā uz nodevu sistēmu saskaņā ar Noteikumiem par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 6.augusta rīkojumā Nr.405 "Par Satiksmes biroja padomes sastāvu". Rīkojumā svītroti vārdi: "M.Lontona — Labklājības ministrijas Stratēģijas un attīstības departamenta Budžeta plānošanas un finansu analīzes nodaļas vecākā referente" un "A.Stiprais — Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes Procedūru daļas Metodikas nodaļas vecākais muitas eksperts". Rīkojums papildināts ar vārdiem: "I.Černušenko — Labklājības ministrijas Budžeta un finansu departamenta Budžeta plānošanas un finansu analīzes nodaļas vadītāja" (alfabēta secībā) un "R.Jurāne — Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes Procedūru daļas Tranzīta un kravu pārvadājumu nodaļas muitas eksperte" (alfabēta secībā).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!