• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 25. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1998., Nr. 245 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 25. augusta sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 25. augusta sēdes

Vēl šajā numurā

26.08.1998., Nr. 245

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 25. augusta sēdē

Akceptēti noteikumi "Militārpersonu izdienas pensijas izmaksas kārtība". Noteikts, ka izdevumus, kas saistīti ar izdienas pensijas izmaksu, sedz Aizsardzības ministrija no valsts pamatbudžeta līdzekļiem, kas tai piešķirti šim mērķim saskaņā ar likumu par valsts budžetu kārtējam gadam. Atvaļinātajām militārpersonām — izdienas pensijas saņēmējam — pēc vecuma pensijas piešķiršanas pensiju izmaksā: Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra — vecuma pensiju; Aizsardzības ministrija — starpību starp izdienas pensijas apmēru un piešķirtās vecuma pensijas apmēru.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā Valsts ceļu dienests pārrauga pašvaldību ceļu, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) ceļu un māju ceļu būvniecību, rekonstrukciju un uzturēšanu". Minētie noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts ceļu dienests pārrauga pašvaldību ceļu, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) ceļu un māju ceļu būvniecību un rekonstrukciju, kā arī ikdienas uzturēšanas un periodiskās uzturēšanas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajiem būvnoteikumiem. Autoceļu darbus pārrauga, veicot tehnisko revīziju un sastādot tehniskās revīzijas aktu. Tehnisko revīziju veic Valsts ceļu dienesta norīkota amatpersona.

Akceptēti "Noteikumi par darbinieku drošību un veselības aizsardzību darbā ar azbestu", kas reglamentē darbinieku drošības un veselības aizsardzības prasības darbā ar azbestu, ja darbinieki tiek vai var tikt pakļauti azbesta ietekmei, kā arī nosaka pieļaujamo šķiedru koncentrāciju un šķiedru koncentrācijas noteikšanas metodi. Noteikumi neattiecas uz personām, kas veic darbus ar azbestu jūras un gaisa transportā. Noteikts, ka darba devējs nodrošina, lai tiktu noteikti azbesta ietekmes uz darbinieka veselības veidi un veikti šķiedru koncentrācijas darba vides gaisā mērījumi, kā arī noteikts, ka aizliegts lietot azbestu darbos ar izmidzināšanas metodi.

Akceptēti noteikumi "Prasības drošības zīmju lietošanai darba vietās". Noteikts, ka drošības zīme ir uz konkrētu objektu, darbību vai situāciju attiecināma zīme, signālkrāsojums, akustisks vai roku signāls vai vārdiska saziņa, kas sniedz drošības informāciju darba vietā. Noteikts, ņemot vērā attiecīgo situāciju, kādas drošības zīmes ir lietojamas darba vietās. Noteikumi stājas spēkā ar 1999.gada 1.janvāri.

Akceptēti "Cirsmu un atsevišķu koku izsoles noteikumi", kas nosaka kārtību, kādā tiek organizēta un veikta valsts mežu fonda cirsmu un atsevišķu koku izsole. Noteikts, ka atļauts izsolīt cirsmas un atsevišķus kokus, kas nav iekļauti platībās, par kurām noslēgti ilgtermiņa sadarbības līgumi, un kas nav paredzēti sociāliem mērķiem. Par spēku zaudējušiem atzīti Ministru kabineta 1995.gada 7.novembra noteikumi nr.332 "Cirsmu un atsevišķu koku izsoles noteikumi".

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā Latvijā ievedams piens un piena produkti", kas nosaka kārtību, kādā Latvijā ievedams govju, bifeļmāšu, kazu, ķēvju un aitu piens un piena produkti. Šie noteikumi neattiecas uz pienu, kas ir rūpnieciski iepakots un ir personiskā bagāža personai, kas šķērso robežu, un paredzēts personiskajai lietošanai (nepārsniedzot vienu kilogramu), izņemot pienu, kurš nav citādi apstrādāts, tikai atvēsināts vai atdzesēts un kuru nav atļauts ievest kā personīgo bagāžu; ir pasta sūtījums privātai personai un paredzēts personiskajai lietošanai (nepārsniedzot vienu kilogramu), izņemot svaigu (nepasterizētu) pienu, kuru nav atļauts ievest kā pasta sūtījumu. Noteikts, ka Latvijā atļauts ievest pienu no tām valstīm vai to daļām, kas iekļautas piena eksportētājvalstu sarakstā, kuru saskaņā ar Eiropas Savienības attiecīgajiem sarakstiem sastādījis Valsts veterinārais dienests un apstiprinājis zemkopības ministrs. Noteikumi stājas spēkā ar 1998.gada 1.novembri. Noteikts, ka Valsts veterinārais dienests veterinārās atļaujas piena ievešanai izsniedz līdz 2000.gada 31.decembrim.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā Latvijā ievedama gaļa", kas nosaka kārtību, kādā Latvijā izmantošanai pārtikā vai tās apritē ievedama svaiga (saldēta) liellopu, aitu, kazu, cūku vai viennadžu gaļa un tās subprodukti, kas nav citādi apstrādāti, tikai atvēsināti vai sasaldēti (var būt iesaiņoti vakuuma vai kontrolētas atmosfēras apstākļos), lai nodrošinātu gaļas uzglabāšanu, un ir minēti Latvijas kombinētās nomenklatūras 2.preču grupā, kā arī gaļas izstrādājumi un izstrādājumi, kas izgatavoti, izmantojot gaļu, un ir minēti Latvijas kombinētās nomenklatūras 16. un 19.preču grupā, un nomedīto savvaļas dzīvnieku (izņemot putnu) daļas, kuras var izmantot cilvēku uzturā. Noteikts, ka Latvijā atļauts ievest gaļu no tām valstīm vai to daļām, kas iekļautas gaļas eksportētājvalstu sarakstā, kuru saskaņā ar Eiropas Savienības attiecīgajiem sarakstiem sastādījis Valsts veterinārais dienests un apstiprinājis zemkopības ministrs. Noteikumi stājas spēkā ar 1998.gada 1.novembri. Noteikts, ka Valsts veterinārais dienests veterinārās atļaujas gaļas ievešanai izsniedz līdz 2000.gada 31.decembrim.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1995.gada 15.augusta noteikumos nr.254 "Noteikumi par iekšējā tirgus aizsardzības pasākumiem", kas paredz svītrot 8.punktā vārdus "gaļa, piens"(attiecīgā locījumā).

Akceptēti noteikumi "Dzīvnieku lipīgo slimību saraksts", kas nosaka dzīvnieku lipīgās slimības, kuru apkarošanu organizē un vada Valsts veterinārais dienests.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Vērtspapīru tirgus komisiju"", kas vērsts uz Vērtspapīru tirgus komisijas pilnvaru pastiprināšanu tādās jomās kā administratīvās izziņas darbības, revīzijas un kontroles veikšana, lai savas kompetences ietvaros pārbaudītu uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību, iestāžu un organizāciju darbības rezultātu atbilstību spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un ieguldītāju interesēm.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 12.maija noteikumos nr.172 "Kārtība, kādā muitas iestāde rīkojas ar muitas kontrolē esošajām bezīpašnieka precēm, bojātām precēm un nepieprasītajām precēm", kas paredz izteikt 5.1. apakšpunktu šādā redakcijā: "5.1. realizēt saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par valstij piekritīgas mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju."

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!