• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras novada domes 2021. gada 26. augusta saistošie noteikumi Nr. 11 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Valmieras novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2021., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/op/2021/171.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

06.09.2021., Nr. 171

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 11

Pieņemts: 26.08.2021.

OP numurs: 2021/171.14

2021/171.14
RĪKI

Valmieras novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 11

Valmierā 2021. gada 26. augustā (prot. Nr. 9, 76. §)

Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Valmieras novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka Valmieras novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) izglītojamos, kuriem ir tiesības saņemt ēdināšanas maksas atvieglojumus.

2. Atvieglojumus ir tiesības saņemt izglītojamajiem, kuri apgūst klātienē pirmsskolas izglītības, pamatizglītības, vidējās izglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmu Pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs un kuru deklarētā dzīvesvieta ir Pašvaldības administratīvajā teritorijā.

II. Atvieglojumu apmērs

3. Izglītības iestādē ēdināšanas maksas atvieglojumi 100 % apmērā tiek nodrošināti:

3.1. 5–6 gadīgajiem izglītojamajiem pusdienām;

3.2. Rūjienas pirmsskolas izglītības iestādes "Vārpiņa" speciālo grupu izglītojamajiem visām ēdienreizēm;

3.3. 1.–4. klašu izglītojamajiem pusdienām, sedzot starpību starp ēdināšanas pakalpojuma maksu un valsts piešķirtiem līdzekļiem izglītojamo ēdināšanai;

3.4. 5.–6. klašu izglītojamajiem pusdienām;

3.5. pirmsskolas vecuma izglītojamiem ar invaliditāti visām ēdienreizēm;

3.6. 7.–9. klases vispārējās vidējās vai profesionālās vidējās izglītības programmas izglītojamiem ar invaliditāti pusdienām,

3.7. izglītojamiem, kuri apgūst speciālo pirmsskolas izglītības programmu iestādē, kuru finansē no valsts budžeta mērķdotācijas, visām ēdienreizēm;

3.8. bērnam no trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības, kurš apgūst pirmsskolas izglītības programmu visām ēdienreizēm un pamatizglītības programmu 7.–9. klasē pusdienām;

4. Izglītības iestādē ēdināšanas maksas atvieglojumi 50 % apmērā tiek nodrošināti:

4.1. bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam visām ēdienreizēm, kurš apgūst pirmsskolas izglītības programmu un pusdienām, kurš apgūst pamatizglītības programmu 7.–9. klasē, vispārējās vidējās vai profesionālās vidējās izglītības programmu;

4.2. bērnam no daudzbērnu ģimenes visām ēdienreizēm, kurš apgūst pirmsskolas izglītības programmu un pusdienām, kurš apgūst pamatizglītības programmu 7.–9. klasē, vispārējās vidējās vai profesionālās vidējās izglītības programmu;

4.3. bērnam no trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības pusdienām, kurš apgūst vispārējās vidējās vai profesionālās vidējās izglītības programmu.

III. Atvieglojumu piešķiršanas kārtība

5. Saistošo noteikumu 3.5. un 3.6. apakšpunktā noteikto atvieglojumu piešķir izglītības iestādes vadītājs vai direktors, pamatojoties uz izglītojamā vecāka vai likumiskā pārstāvja iesniegumu, vienlaikus uzrādot invaliditāti apliecinošu dokumentu.

6. Saistošo noteikumu 3.8. un 4.3. apakšpunktā noteikto atvieglojumu piešķir uz trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusa laiku izglītības iestādes vadītājs vai direktors, pamatojoties uz izglītojamā vecāka vai likumiskā pārstāvja iesniegumu, vienlaikus uzrādot izziņu par trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusu.

7. Saistošo noteikumu 4.1. apakšpunktā noteikto atvieglojumu piešķir izglītības iestādes vadītājs vai direktors, pamatojoties uz izglītojamā vecāka vai likumiskā pārstāvja iesniegumu, vienlaikus uzrādot apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai.

8. Saistošo noteikumu 4.2. apakšpunktā noteikto atvieglojumu piešķir izglītības iestādes vadītājs vai direktors, pamatojoties uz izglītojamā vecāka vai likumiskā pārstāvja iesniegumu, vienlaikus uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību. Atvieglojuma termiņš piemērojams uz termiņu, kāds noteikts Latvijas Goda ģimenes apliecībā.

IV. Noslēguma jautājumi

9. Saistošie noteikumi piemērojami no 2021. gada 1. septembra.

10. Noteikt pārejas periodu un ar 2021. gada 30. septembri atzīt par spēku zaudējušu:

10.1. Kocēnu novada domes 2018. gada 22. marta saistošo noteikumu Nr. 8/2018 "Par brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem Kocēnu novadā" 22., 23. punktu;

10.2. Naukšēnu novada pašvaldības 2013. gada 9. decembra saistošo noteikumu Nr. 16/2013 "Par materiālo atbalstu Naukšēnu novada iedzīvotājiem" 19. punktu;

10.3. Mazsalacas novada pašvaldības 2009. gada 26. augusta saistošo noteikumu Nr. 5 "Par materiālo atbalstu Mazsalacas novada pašvaldībā" 2. punktu.

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras novada pašvaldības 2021. gada 26. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 11 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Valmieras novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Apvienojoties Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu Rūjienas, Strenču novadu un Valmieras pilsētas pašvaldībām, no 2021. gada 1. jūlija ir izveidota Valmieras novada pašvaldība. Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus līdz 2022. gada 1. jūnijam.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, kas nosaka, ka pašvaldības dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi. Attiecīgi Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punkts cita starpā noteic, ka pašvaldība nosaka tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība.

Saistošajos noteikumos Valmieras novada pašvaldība ir noteikusi piešķirt atlaides ēdināšanas izdevumu apmaksai pirmsskolas izglītības iestāžu 5–6 gadīgajiem izglītojamajiem, speciālo grupu izglītojamajiem pirmsskolas izglītības iestādē, speciālo 1.–6. klašu skolēniem, kas apgūt izglītības programmu klātienē, visas ēdienreižu izmaksas pirmsskolas vecuma izglītojamiem ar invaliditāti. Bērniem, kuriem noteikta invaliditāte, un kuri apgūst pamatizglītības, vispārējās vidējās vai profesionālās vidējās izglītības programmu, līdz pēc pilngadības sasniegšanas uzsāktās izglītības programmas apgūšanas, bērniem no trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības, bērniem no daudzbērnu ģimenēm, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumu īstenošana ietekmēs pašvaldības budžetu:

• līdz 2021. gada beigām – 418 000 euro;

• 2022. gadā – 940 780 euro.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Daļu no paredzētajiem atvieglojumiem (par trūcīgām, maznodrošinātām, daudzbērnu, bērnu ar invaliditāti, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem) administrēšanu veic Valmieras novada Sociālo lietu pārvalde.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Baiks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!