• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2021. gada 7. jūlija saistošie noteikumi Nr. 73 "Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2021., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/op/2021/135.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 74

Grozījumi Rīgas domes 2012. gada 17. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 156 "Par kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar Rīgas pilsētas pašvaldību tirgus noteikumus"

Vēl šajā numurā

16.07.2021., Nr. 135

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 73

Pieņemts: 07.07.2021.

OP numurs: 2021/135.13

2021/135.13
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 7 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 73

Rīgā 2021. gada 7. jūlijā (prot. Nr. 27, 13. §)

Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas
3. punktu, Alkoholisko dzērienu aprites likuma 8. panta pirmo daļu un
Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi
par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību,
un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8., 9. punktu

1. Izdarīt Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 83B) šādus grozījumus:

1.1. aizstāt visā tekstā (izņemot 28.4. un 59.2. apakšpunktu) vārdus "Rīgas pilsētas būvvalde" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments" (attiecīgā locījumā);

1.2. papildināt 18. punktu ar 18.23. apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.23. ja ielu tirdzniecība plānota tirdzniecības centra vai citas publiskas ēkas autostāvvietā, iesniedzējam ir jāpievieno attiecīgās publiskās būves īpašnieka vai tiesiskā valdītāja sagatavota informācija par būvprojektā norādīto minimāli nepieciešamo autostāvvietu skaitu, tirdzniecības telpu platību, darbinieku skaitu un faktisko autotransporta stāvvietu skaitu, norādot, ka pēc autostāvvietu skaita pārrēķina atlikušo (autotransporta novietošanai izmantojamo) autostāvvietu skaits nav mazāks par minimāli nepieciešamo autostāvvietu skaitu pie publiskas būves;";

1.3. aizstāt 28.4. apakšpunktā vārdus "Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā www.rpbv.lv" ar vārdiem "pašvaldības portālā www.riga.lv";

1.4. aizstāt 42. punkta ievaddaļā skaitli "42.4." ar skaitli "42.3.";

1.5. aizstāt 59.2. apakšpunktā vārdus "Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā" ar vārdiem "pašvaldības portālā www.riga.lv";

1.6. aizstāt 72. punkta ievaddaļā skaitli "70.5." ar skaitli "70.8.";

1.7. izteikt 72.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"72.1. teritorijas norobežojums ar dekoratīviem elementiem vai barjerām atļauts tikai gar divām malām ar maksimālo augstumu (kopā ar augiem) līdz 1,20 m (norobežojums nedrīkst būt vienlaidu); divas sānu malas perpendikulāri ēkai atļauts norobežot ar caurredzamiem (neaplīmētiem, neaizklātiem, bez teksta un attēliem) stikla norobežojumiem ar maksimālo augstumu līdz 1,50 m; augstumu mēra no ietves līmeņa atzīmes pie terases;";

1.8. papildināt 8. nodaļu ar 111.1 punktu šādā redakcijā:

"111.1 Rīgas pilsētas būvvaldē līdz 2021. gada 31. augustam saskaņotais tirdzniecības vietas vizuālais risinājums, izvietojums, aizņemamās teritorijas platība un izmēri reģistrētai ielu tirdzniecībai, īslaicīga rakstura ielu tirdzniecībai, ielu tirdzniecībai pasākumā laikā vai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas projekts ir derīgs un ir uzskatāms par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā saskaņotu līdz Rīgas pilsētas būvvaldes saskaņojuma derīguma termiņa beigām, ja projektā nav jāveic izmaiņas atbilstoši Rīgas domes Satiksmes departamenta prasībām."

2. Noteikumu 1.1., 1.3., 1.5. un 1.8. apakšpunkts stājas spēkā 2021. gada 1. septembrī.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2021. gada 7. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 73 "Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Ar saistošajiem noteikumiem "Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība"" (turpmāk – saistošie noteikumi) paredzēts grozīt Rīgas domes 2021. gada 28. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 43 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība" (turpmāk – saistošie noteikumi Nr. 43) saistībā ar Rīgas domes 2021. gada 10. februārī pieņemto lēmumu Nr. 380 "Par Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" un Rīgas pilsētas būvvaldes likvidāciju un to funkciju (uzdevumu) nodošanu Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam". Saistošajos noteikumos Nr. 43 tiek precizēta atsevišķu punktu redakcija un izvirzīts viens papildu nosacījums reģistrētām ielu tirdzniecības vietām.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saistošajos noteikumos Nr. 43 nepieciešams veikt redakcionālas izmaiņas, kas saistītas ar Rīgas pilsētas būvvaldes funkciju (uzdevumu) nodošanu Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam.

Atbilstoši Rīgas pilsētas būvvaldes darba procesā konstatētajam saistošajos noteikumos Nr. 43 ir precizējama viena punkta redakcija, lai tā būtu saprotamāka klientiem.

Lai veidotu līdzvērtīgus nosacījumus īslaicīga rakstura ielu tirdzniecībai un reģistrētai ielu tirdzniecībai, reģistrētai ielu tirdzniecībai izvirzīts analoģisks nosacījums gadījumos, kad tirdzniecības vietu plānots iekārtot autostāvvietā pie tirdzniecības centra vai citām publiskām būvēm.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Tiek precīzāk skaidroti un līdzsvaroti nosacījumi.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav veiktas.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!