• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumi Nr. 406 "Īpašās veterinārās receptes aprites noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2021., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/op/2021/122.19

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 407

Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 10. decembra noteikumos Nr. 750 "Kārtība, kādā 2021. gadā pašvaldībām piešķir valsts budžeta dotāciju par personām, kuras ilgstošas sociālās aprūpes iestādēs ievietotas līdz 1998. gada 1. janvārim"

Vēl šajā numurā

29.06.2021., Nr. 122

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 406

Pieņemts: 22.06.2021.

OP numurs: 2021/122.19

2021/122.19
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 32 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 406

Rīgā 2021. gada 22. jūnijā (prot. Nr. 49 32. §)

Īpašās veterinārās receptes aprites noteikumi

Izdoti saskaņā ar Narkotisko un psihotropo vielu
un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma
36. panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka īpašās veterinārās receptes (turpmāk – īpašā recepte) apriti un īpašās receptes veidlapas (pielikums) paraugu.

2. Šo noteikumu izpratnē īpašā recepte ir recepte, uz kuras izraksta Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru II vai III sarakstā iekļautās vielas un zāles (turpmāk – II vai III saraksta vielas un zāles).

3. Šo noteikumu izpratnē īpašās receptes veidlapas aprite ir tās izsniegšana, uzglabāšana, uzskaite un iznīcināšana.

4. Šo noteikumu izpratnē īpašās receptes aprite ir tās izrakstīšana, uzglabāšana, uzskaite un iznīcināšana.

5. Pārtikas un veterinārais dienests (turpmāk – dienests) organizē tipogrāfiski iespiestu īpašās receptes veidlapu izgatavošanu atbilstoši šo noteikumu pielikumā noteiktajam paraugam un šādām prasībām:

5.1. izmērs – 12 × 18 cm;

5.2. iespiesta trijos eksemplāros, no kuriem pirmais ir gaiši zilā krāsā un paliek aptiekā, otrais – baltā krāsā un paliek pie dzīvnieka īpašnieka vai turētāja un trešais – dzeltenā krāsā un paliek veterinārmedicīniskās prakses iestādē. Veidlapā ir iestrādāts aizsargmehānisms, lai nepieļautu īpašo recepšu veidlapu viltošanu;

5.3. ne sērijas, ne tās numuri neatkārtojas;

5.4. iespiedteksts ir melnā krāsā ar fonā iespiestu gijošēta aizsargraksta fonu pelēkā krāsā, lai varētu atklāt jebkuru ar mehāniskiem vai ķīmiskiem līdzekļiem izdarītu viltojumu.

6. Veterinārmedicīniskās prakses iestāde norīko vismaz vienu praktizējošu veterinārārstu, kas ir atbildīgs par īpašās receptes un īpašās receptes veidlapas apriti veterinārmedicīniskās prakses iestādē (turpmāk – atbildīgais veterinārārsts).

II. Īpašās receptes veidlapas izsniegšana un īpašās receptes izrakstīšana

7. Dienests pēc veterinārmedicīniskās prakses iestādes rakstveida pieprasījuma saņemšanas īpašās receptes veidlapas izsniedz atbildīgajam veterinārārstam.

8. Atbildīgais veterinārārsts īpašās receptes veidlapas izsniedz veterinārmedicīniskās prakses iestādes praktizējošam veterinārārstam.

9. Praktizējošs veterinārārsts īpašo recepti izraksta skaidri salasāmā rokrakstā vai izmantojot datoru vai citus tehniskos līdzekļus, kas nodrošina skaidru un nepārprotamu datu uztveri.

10. Praktizējošs veterinārārsts uz īpašās receptes norāda informāciju, kas noteikta Eiropas Parlamenta un Padomes 2018. gada 11. decembra Regulas (ES) 2019/6 par veterinārajām zālēm un ar ko atceļ Direktīvu 2001/82/EK (turpmāk – regula Nr. 2019/6), 105. panta 5. punktā.

11. Praktizējošs veterinārārsts uz vienas īpašās receptes izraksta tikai vienu II vai III saraksta vielu un zāļu nosaukumu dzīvnieka ārstēšanas kursam līdz trim mēnešiem.

12. Praktizējošs veterinārārsts apstiprina katru īpašās receptes eksemplāru ar parakstu un personiskā zīmoga nospiedumu.

13. Praktizējošs veterinārārsts, izrakstot īpašo recepti, receptes sadaļā Rp. (latīņu valodas termina "recipe" saīsinājums, tulkojumā – "ņem") lieto vispārpieņemtos receptūras saīsinājumus latīņu valodā un norāda, cik lielā devā, kad, cik bieži un kā lietojamas II vai III saraksta vielas un zāles.

14. Īpašās receptes trešo eksemplāru praktizējošs veterinārārsts nodod uzglabāšanai veterinārmedicīniskās prakses iestādē.

III. Īpašās receptes un īpašās receptes veidlapas uzglabāšana

15. Veterinārmedicīniskās prakses iestāde nodrošina, ka:

15.1. saņemtā īpašās receptes veidlapa un īpašās receptes trešais eksemplārs tiek uzglabāts seifā vai slēdzamā metāla skapī, ko nav iespējams pārvietot un kam nevar piekļūt nepiederošas personas;

15.2. īpašās receptes veidlapa, kuru defekta dēļ nevar lietot vai kurā radusies kļūda, izrakstot īpašo recepti (turpmāk – nederīgā īpašās receptes veidlapa), līdz tās nodošanai dienestam tiek uzglabāta atbilstoši šo noteikumu 15.1. apakšpunktā minētajām prasībām, nepieļaujot tās sajaukšanu ar derīgu īpašās receptes veidlapu.

16. Lai nodrošinātu regulas Nr. 2019/6 103. panta 5. punktā noteikto prasību izpildi, īpašās receptes trešo eksemplāru veterinārmedicīniskās prakses iestāde glabā ne mazāk kā piecus gadus un pēc pieprasījuma uzrāda dienestam.

IV. Īpašās receptes un īpašās receptes veidlapas uzskaite un iznīcināšana

17. Veterinārmedicīniskās prakses iestāde nodrošina receptes veidlapu, izrakstīto īpašās receptes, kā arī nederīgo īpašās receptes veidlapu uzskaiti un izsekojamību. Minētos uzskaites un izsekojamības datus uzglabā ne mazāk kā trīs gadus un pēc pieprasījuma uzrāda dienestam.

18. Veterinārmedicīniskās prakses iestāde nederīgās īpašās receptes veidlapas ne retāk kā reizi trijos gados nodod dienestam. Dienests sagatavo nodošanas un pieņemšanas aktu un tajā norāda īpašās receptes veidlapas vai īpašās receptes veidu, sēriju, numuru, daudzumu un datumu. Nodošanas un pieņemšanas aktu dienests sagatavo divos eksemplāros, no kuriem viens paliek dienestā, bet otrs tiek nodots veterinārmedicīniskās prakses iestādei, kas to uzglabā trīs gadus.

19. Dienests nodrošina šo noteikumu 17. punktā minēto nederīgo īpašās receptes veidlapu iznīcināšanu.

20. Ja veterinārmedicīniskās prakses iestāde konstatē īpašās receptes veidlapu iztrūkumu, kas radies iespējama noziedzīga nodarījuma vai nepārvaramas varas dēļ, tā par notikušo nekavējoties ziņo Valsts policijai un informē dienestu.

V. Noslēguma jautājumi

21. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2010. gada 10. augusta noteikumus Nr. 757 "Īpašās veterinārās receptes izrakstīšanas un uzglabāšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 128. nr.; 2011, 151. nr.).

22. Īpašās receptes veidlapas, kas tipogrāfiski iespiestas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, pēc šo noteikumu spēkā stāšanās uzskatāmas par nederīgām. Veterinārmedicīniskās prakses iestāde mēneša laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās nodod dienestam šajā punktā minētās nederīgās īpašās receptes veidlapas iznīcināšanai. Dienests atbilstoši nodotajam nederīgo īpašās receptes veidlapu skaitam izsniedz veterinārmedicīniskās prakses iestādei jaunās īpašās receptes veidlapas bez papildu maksas.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Zemkopības ministrs K. Gerhards

 

Pielikums
Ministru kabineta
2021. gada 22. jūnija
noteikumiem Nr. 406

Īpašās veterinārās receptes veidlapas paraugs

Īpašā veterinārā recepte

Sērija, numurs ___________________________

Veterinārmedicīniskās prakses iestādes nosaukums, adrese, tālruņa numurs
 

Dzīvnieka īpašnieks vai turētājs  
 

(vārds, uzvārds)


Adrese  

Dzīvnieks

  Vārds ___________________________ Suga ___________________________

Vecums __________________

Identifikācijas numurs

Novietnes reģistrācijas numurs LV

Praktizējošs veterinārārsts

Vārds, uzvārds  

Veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta numurs  

Rp.:

Zāļu izdalīšanās periods (dienās)  

Praktizējošā veterinārārsta paraksts  

20__. gada ____. _____________

Z. v.

Recepte derīga 90 dienas

Zemkopības ministrs K. Gerhards

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!