• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2021. gada 17. jūnija likums "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2021., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/op/2021/118.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likums

Grozījumi Fizisko personu reģistra likumā

Vēl šajā numurā

19.06.2021., Nr. 118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 17.06.2021.

OP numurs: 2021/118.3

2021/118.3
RĪKI

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā

Izdarīt Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā (Latvijas Vēstnesis, 2020, 110.A, 247.A nr.; 2021, 37., 50.B, 55.A, 68.A, 73.A nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 33. pantu ar otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Izstrādājot likumprojektu "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024. gadam" un likumprojektu "Par valsts budžetu 2022. gadam" un izpildot minētos likumus, netiek piemēroti Fiskālās disciplīnas likuma 7. panta trešās daļas un 9., 10. un 13. panta nosacījumi, bet tiek piemēroti saskaņā ar Padomes 1997. gada 7. jūlija regulas (EK) Nr. 1466/97 par budžeta stāvokļa uzraudzības un ekonomikas politikas uzraudzības un koordinācijas stiprināšanu 5. panta otro daļu izdotā atzinuma nosacījumi.";

uzskatīt līdzšinējo panta tekstu par pirmo daļu.

2. Papildināt 37. pantu ar vienpadsmito daļu šādā redakcijā:

"(11) Līdz 2021. gada 31. decembrim kapitālsabiedrības valdei pēc savas iniciatīvas vai pēc to dalībnieku (akcionāru) pieprasījuma, kuri kopā pārstāv vismaz 20 procentus no kapitālsabiedrības pamatkapitāla, ir tiesības noteikt, ka dalībnieku (akcionāru) sapulce notiek tikai elektroniski un dalībnieki (akcionāri) piedalās un balso, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus. Šajā gadījumā valde nosaka prasības attiecībā uz dalībnieku (akcionāru) identifikāciju un kārtību, kādā dalībnieki (akcionāri) piedalās un balso dalībnieku (akcionāru) sapulcē."

3. Papildināt 68. panta 1. punktu pēc vārdiem "vecuma pensija nav piešķirta" ar vārdiem "izdienas pensijas saņēmēja, kura nav sasniegusi vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu un kurai ir noteikta invaliditāte".

4. Papildināt 70. panta pirmo daļu pēc vārdiem "aģentūra vienreizējo pabalstu" ar vārdiem un skaitļiem "šā likuma 68. panta 1. punktā minētajiem pakalpojumu saņēmējiem (izņemot izdienas pensijas saņēmēju, kurš nav sasniedzis vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu un kuram ir noteikta invaliditāte) un šā likuma 68. panta 2. punktā minētajiem pakalpojumu saņēmējiem".

5. Papildināt likumu ar 70.1 pantu šādā redakcijā:

"70.1 pants. Izdienas pensijas saņēmējam, kurš nav sasniedzis vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu un kuram ir noteikta invaliditāte, vienreizējo pabalstu izmaksā:

1) Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, ja tā administrē personai izmaksājamo izdienas pensiju. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra bez personas iesnieguma 2021. gada jūlijā izmaksā vienreizējo pabalstu, piegādājot to saņēmēja norādītajā dzīvesvietā bez maksas vai pārskaitot uz kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas (PNS) kontu, kurā pabalsta saņēmējam tiek ieskaitīta izdienas pensija;

2) Aizsardzības ministrija, Satversmes aizsardzības birojs un Militārās izlūkošanas un drošības dienests, ja tie administrē personai izmaksājamo izdienas pensiju. Minētās institūcijas, pamatojoties uz personas iesniegumu par vienreizējā pabalsta piešķiršanu, 2021. gada jūlijā izmaksā vienreizējo pabalstu, piegādājot to saņēmēja norādītajā dzīvesvietā bez maksas vai pārskaitot uz kredītiestādes kontu, kurā pabalsta saņēmējam tiek ieskaitīta izdienas pensija."

6. Izteikt 71. pantu šādā redakcijā:

"71. pants. (1) Šā likuma 68. pantā minētajiem pakalpojumu saņēmējiem, kuriem tiesības uz vienreizējo pabalstu rodas no 2021. gada 1. marta līdz ārkārtējās situācijas beigām, bet kuri to nav saņēmuši šā likuma 70. pantā noteiktajā termiņā (izņemot šā likuma 68. panta 1. punktā minētos izdienas pensijas saņēmējus, kuri nav sasnieguši vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu un kuriem ir noteikta invaliditāte), Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra vienreizējo pabalstu bez personas iesnieguma piešķir un izmaksā 30 dienu laikā no dienas, kad pieņemts lēmums par pensijas, atlīdzības vai pabalsta piešķiršanu.

(2) Šā likuma 68. panta 1. punktā minētajiem izdienas pensijas saņēmējiem, kuri nav sasnieguši vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu un kuriem ir noteikta invaliditāte, un kuriem tiesības uz vienreizējo pabalstu rodas no 2021. gada 1. marta līdz ārkārtējās situācijas beigām, bet kuri to nav saņēmuši atbilstoši šā likuma 70.1 pantā noteiktajam, attiecīgi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra bez personas iesnieguma vai šā likuma 70.1 panta 2. punktā minētās institūcijas, pamatojoties uz personas iesniegumu, vienreizējo pabalstu piešķir un izmaksā 30 dienu laikā no dienas, kad pieņemts lēmums par izdienas pensijas piešķiršanu."

7. Papildināt pārejas noteikumus ar 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Ja dalībnieku (akcionāru) sapulce ir izsludināta līdz dienai, kad stājas spēkā šā likuma 37. panta vienpadsmitā daļa, valdei pēc savas iniciatīvas vai pēc to dalībnieku (akcionāru) pieprasījuma, kuri kopā pārstāv vismaz 20 procentus no kapitālsabiedrības pamatkapitāla, ir tiesības noteikt, ka dalībnieku (akcionāru) sapulce notiek šā likuma 37. panta vienpadsmitajā daļā noteiktajā kārtībā. Šādā gadījumā valde vēlākais trīs darbdienas pirms izsludinātās dalībnieku (akcionāru) sapulces paziņo dalībniekiem (akcionāriem), ka dalībnieku (akcionāru) sapulce notiek tikai elektroniski, un paziņojumā norāda kārtību, kādā dalībnieki (akcionāri) var izmantot tiesības piedalīties vai balsot dalībnieku (akcionāru) sapulcē, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus. Ja akciju sabiedrības akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū, šajā punktā minēto paziņojumu akcionāriem publicē akciju sabiedrības tīmekļvietnē."

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Likums Saeimā pieņemts 2021. gada 17. jūnijā.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2021. gada 19. jūnijā

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!