• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2021. gada 28. maija saistošie noteikumi Nr. 12 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2021., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/op/2021/114.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 13

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2014. gada 7. augusta saistošajos noteikumos Nr. 20 "Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus"

Vēl šajā numurā

15.06.2021., Nr. 114

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 28.05.2021.

OP numurs: 2021/114.18

2021/114.18
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 12

Jēkabpilī 2021. gada 28. maijā

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā"

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils pilsētas domes
28.05.2021. lēmumu Nr. 215 (prot. Nr. 11, 45. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.2 panta pirmo
un piekto daļu, Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija
noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu

1. Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā" (turpmāk – saistošie noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2013, 80. nr., 224. nr., 247. nr.; 2014, 5. nr., 102. nr., 255. nr.; 2018, 74. nr.; 2019, 225. nr.; 2021, 35. nr.) šādus grozījumus:

1.1. Izteikt saistošo noteikumu 2.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4. mājokļa pabalsts."

1.2. Izteikt saistošo noteikumu 2.4. apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.4. Mājokļa pabalsts

15.1 Tiesības saņemt mājokļa pabalstu ir bārenim, kurš nedzīvo pašvaldības izīrētā mājoklī, sociālajā mājā vai dzīvoklī, kuram piešķirts sociālā dzīvokļa statuss, nesaņem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteikto mājokļa pabalstu, ja lēmumu par ārpusģimenes aprūpi pieņēma Jēkabpils bāriņtiesa.

15.2 Lai saņemtu mājokļa pabalstu, bārenis kopā ar iesniegumu Dienestā iesniedz likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" noteikto ar mājokļa lietošanu saistīto izdevumu apliecinošus dokumentus par iepriekšējiem trīs kalendāra mēnešiem un uzrāda mājokļa lietošanas tiesības apliecinošu dokumentu (piemēram, īres vai apakšīres līgums, patapinājuma līgums), ja šādu dokumentu nav Dienesta rīcībā.

15.3 Mājokļa pabalsta apmērs tiek aprēķināts un piešķirts uz trim kalendāra mēnešiem, ņemot par pamatu Ministru kabineta noteikumu par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu (turpmāk – MK noteikumi) 3. pielikumā noteiktās mājokļa pabalsta aprēķināšanai izmantojamās izdevumu pozīciju minimālās normas, bet nepārsniedzot faktiskos izdevumus. Mājokļa pabalsta apmērs cietā kurināmā iegādei tiek aprēķināts un piešķirts vienu reizi kalendārā gadā.

15.4 Ja mājokli kopā ar bāreni lieto citas personas, mājokļa pabalsta aprēķinā tiek iekļauti izdevumi proporcionāli personu skaitam, kuras faktiski dzīvo attiecīgajā mājoklī, nepārsniedzot MK noteikumu 3. pielikumā noteiktās mājokļa pabalsta aprēķināšanai izmantojamās izdevumu pozīciju minimālās normas un faktiskos izdevumus.

15.5 Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā", Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma un MK noteikumos noteiktajā kārtībā aprēķinātais mājokļa pabalsts tiek izmaksāts naudā MK noteikumos noteiktajā kārtībā tādā apmērā, kas nepārsniedz faktiskos un MK noteikumu 3. pielikumā noteiktos mājokļa lietošanas izdevumus jeb Pmaj ≤ K, kur

Pmaj – pabalsta apmērs;

K – ar mājokļa lietošanu saistīto maksājumu rēķinos norādītā faktisko izdevumu summa (nepārsniedzot MK noteikumu 3. pielikumā norādīto mājokļa lietošanas izdevumu summu)."

1.3. Svītrot saistošo noteikumu pielikumu "Dzīvokļa (mājokļa) pabalsta aprēķināšanas normatīvie izdevumi".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2021. gada 1. jūlijā.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece K. Ozola

 

Saistošo noteikumu Nr. 12 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projekts izstrādāts pamatojoties uz likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" Pārejas noteikumu 16. punktu, atbilstoši kuram 2021. gada 1. jūlijā stāsies spēkā grozījumi attiecībā uz likumā lietoto terminoloģiju, proti, termins "dzīvokļa pabalsts" tiks aizstāts ar terminu "mājokļa pabalsts", kā arī paplašināsies mājokļa pabalsta aprēķinā iekļaujamo ar dzīvojamās telpas lietošanu saistīto izdevumu pozīciju skaits.

Saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.2 panta piekto daļu pašvaldībai, nosakot mājokļa pabalsta bārenim vai bez vecāku gādības palikušam bērnam apmēru, jāievēro Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteiktie mājokļa pabalsta aprēķināšanas noteikumi, kā arī Ministru kabineta 2020. gada 17. decembra noteikumos Nr. 809 "Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu" (turpmāk – MK noteikumi) ietvertā mājokļa pabalsta aprēķināšanas formula un 3. pielikumā noteiktās izdevumu pozīciju normas.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lai nodrošinātu saistošo noteikumu atbilstību augstāka juridiskā spēka normatīvajiem aktiem, saistošajos noteikumos ir veicami gan redakcionāli precizējumi, gan nepieciešams grozīt saistošos noteikumus pēc būtības.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts paredz:

1. Veikt tehniskus grozījumus, aizstājot "dzīvokļa (mājokļa) pabalsts" ar "mājokļa pabalsts".

2. Svītrot normu par maksimālajiem mājokļa pabalsta apmēriem mēnesī un saistošo noteikumu pielikumu "Dzīvokļa (mājokļa) pabalsta aprēķināšanas normatīvie izdevumi", nosakot, ka mājokļa pabalsta apmēra aprēķināšanai izmantojamas MK noteikumos noteiktās mājokļa pabalsta aprēķināšanai izmantojamās izdevumu pozīciju minimālās normas.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece K. Ozola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!