• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 21.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.1998., Nr. 222 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par šī gada labības iepirkšanu

Vēl šajā numurā

30.07.1998., Nr. 222

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 21.burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas šonedēļ jau otrā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca. Tajā ir desmit likumi, kas pieņemti Saeimas pavasara sesijas beigās — no 17.līdz 19.jūnijam, un sešpadsmit Ministru kabineta dokumenti, kas izdoti no 16. līdz 30.jūnijam. Saeima ratificējusi Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas protokolu par Baltijas bataljona personāla statusu, kā arī vienošanos par Baltijas jūras eskadras izveidošanu. Bērnu tiesību aizsardzības likums regulē bērna uzvedības kontroli, atbildības noteikšanu, vecāku un citu fizisko vai juridisko personu pienākumus bērna tiesību nodrošināšanā. Noteikts, ka bērnam ir tiesības uz privāto dzīvi, dzīvojamās telpas un korespondences noslēpumu, personas neaizskaramību un brīvību. Pret bērnu nedrīkst izturēties cietsirdīgi, nedrīkst viņu mocīt, fiziski sodīt, aizskart viņa cieņu un godu. Savukārt bērna pienākums ir atbilstoši vecumam apkopt sevi, piedalīties mājas darbos un izturēties ar cieņu pret ģimenes locekļiem vai aizbildņiem, mācīties un ievērot sabiedrībā pieņemtos uzvedības noteikumus. Bērnam ir jāsaņem paskaidrojumi par tiesību ierobežojumiem, ja viņš izdarījis pārkāpumu. Saeima izdarījusi grozījumus likumos "Par maternitātes un slimības pabalstiem", " Par svētku un atceres dienām", "Par nodokļiem un nodevām" u.c.

Arī Ministru kabinets izdarījis grozījumus vairākos agrāk pieņemtos tiesību aktos. Piemēram, noteikumos par samaksu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem — attiecībā uz medicīnas darbiniekiem. Pieņemti jauni noteikumi par humānās palīdzības kravu saņēmējiem. Tās var būt 83 reliģiskās organizācijas, 39 fondi, 10 arodbiedrības un 98 citas apvienības un sabiedriskās organizācijas. Saskaņā ar likumu "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" izdoti noteikumi par dokumentiem, kas apliecina tiesības īrēt šādu dzīvokli. Saskaņā ar Muitas likumu izdoti noteikumi par kārtību, kādā fiziskās personas pārvieto preces pāri muitas robežai. Ar Ministru kabineta rīkojumiem apstiprināta Policijas akadēmijas Satversme un Nacionālās aizsardzības akadēmijas Satversme un reorganizētas vairākas ārstniecības iestādes: Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca, Vecpiebalgas, Strenču un Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!