• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Garkalnes novada domes 2021. gada 26. janvāra saistošie noteikumi Nr. 83 "Grozījumi Garkalnes novada domes 2011. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Garkalnes novadā". Precizējums". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2021., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/op/2021/76.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ludzas novada domes saistošie noteikumi Nr. 26

Grozījums Ludzas novada domes 2011. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 9 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi"

Vēl šajā numurā

21.04.2021., Nr. 76

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Garkalnes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

OP numurs: 2021/76.5

2021/76.5
RĪKI

Garkalnes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Šis ir oficiālās publikācijas precizējums.
Precizējamā publikācija: OP 2021/77.21

Par precizējumu izdarīšanu Garkalnes novada domes 2021. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 83 "Grozījumi Garkalnes novada domes 2011. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Garkalnes novadā""

APSTIPRINĀTI
ar Garkalnes novada domes 30.03.2021.
sēdes lēmumu (prot. Nr. 73, 26. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 13. punktu un trešo daļu,
Atkritumu apsaimniekošanas likuma
8. panta pirmās daļas 3. punktu

Izdarīt Garkalnes novada domes 2021. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 83 "Grozījumi Garkalnes novada domes 2011. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Garkalnes novadā"" šādus precizējumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Garkalnes novada administratīvajā teritorijā, nosakot šīs teritorijas dalījumu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas zonās, prasības atkritumu savākšanai, arī minimālajam sadzīves atkritumu savākšanas biežumam, pārvadāšanai, pārkraušanai, šķirošanai un uzglabāšanai, prasības liela izmēra atkritumu, sadzīvē radušos bīstamo atkritumu un mājsaimniecībās radīto būvniecības atkritumu apsaimniekošanai, un kārtību, kādā veicami maksājumi par atkritumu apsaimniekošanu".

2. Izteikt saistošos noteikumus ar 3.12. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.12. bioloģiski noārdāmie atkritumi – bioloģiski noārdāmi dārzu un parku atkritumi, mājsaimniecību, biroju, sabiedriskās ēdināšanas iestāžu (restorānu, ēdnīcu u.c.), vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības vietu pārtikas un virtuves atkritumi un citi tiem pielīdzināmi pārtikas rūpniecības uzņēmumu atkritumi.

3. Izteikt saistošo noteikumu 11.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.3. privātmājās, dvīņu un rindu mājās katrā sekcijā – ne mazāk kā 12 (divpadsmit) reizes gadā, lietojot ne mazāku kā 0,12 m3 atkritumu konteineru, ar nosacījumu, ka atkritumu radītājs ir reģistrējies kā kompostētājs, atbilstoši noteikumu 17.4. apakšpunkta minētajai kārtībai, vai izmanto individuālo bioloģiski noārdāmo atkritumu savākšanas konteineru un piedalās dalīti vākto atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, izmantojot individuālo dalīti vākto atkritumu (papīra, plastmasas un metāla iepakojumam) konteineru."

4. Izteikt saistošo noteikumu 16.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.1. kompostēšana tiek veikta sava īpašuma teritorijā speciāli tam paredzētā, rūpnieciski ražotā tvertnē vai konteinerā vai norobežotā vietā;"

5. Izteikt saistošo noteikumu 17.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.4. kompostējot bioloģiski noārdāmos atkritumus savā īpašumā, reģistrējot kompostēšanas vietu, vēršoties ar rakstisku iesniegumu pie atkritumu apsaimniekotāja vai elektroniski aizpildot reģistrācijas pieteikumu apsaimniekotāja mājaslapā";

6. Izteikt saistošo noteikumu 20.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"20.1. Bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanas maksu, izmantojot individuālus konteinerus un big-bag maisus, veido Garkalnes novada domes lēmumā apstiprinātā maksa par bioloģiski noārdāmo atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, uzglabāšanu".

Garkalnes novada domes priekšsēdētājs E. Treibergs

 

Paskaidrojuma raksts
"Par precizējumu izdarīšanu Garkalnes novada domes 2021. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 83 "Grozījumi Garkalnes novada domes 2011. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Garkalnes novadā"""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura

izklāsts

Ar precizējumiem Garkalnes novada domes 2021. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 83 "Grozījumi Garkalnes novada domes 2011. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Garkalnes novadā"" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 83) tiek precizēti sekojoši punkti: 1. punkts, 3.12. apakšpunkts, 11.3. apakšpunkts, 16.1. apakšpunkts, 20.1. apakšpunkts, 29.1. apakšpunkts.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Garkalnes novada pašvaldība ir ņēmusi vērā visus Ministrijas iebildumus Saistošajos noteikumos Nr. 83, veicot atbilstošus precizējumus un papildinājumus saistošajos noteikumos Nr. 83, kas apstiprināti 2021. gada 30. marta sēdē (protokols Nr. 73, 26. §). 

Vienlaikus Garkalnes novada pašvaldība pēc atkārtotām diskusijām ar Ministrijas pārstāvjiem, kā arī uzklausot citu Pierīgas reģiona pašvaldību pieredzi, lūdz pārvērtēt prasību par visu bioloģiski noārdāmo atkritumu (turpmāk – BNA) apsaimniekošanas izmaksu iekļaušanu nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifā.

Garkalnes novada pašvaldība uzsver, ka ar saistošo noteikumu grozījumiem tiek noteikta kārtība apstiprināt maksu tikai par individuāliem BNA apsaimniekošanas pakalpojumiem (pakalpojumi, kas tiek nodrošināti ar individuāliem konteineriem no privātīpašumiem). Nebūtu taisnīgi likt par šo pakalpojumu maksāt Garkalnes novada iedzīvotājiem, kam tas nav nepieciešams (tiem, kas kompostē, tiem, kas ir gatavi atvest savus BNA uz laukumu).

Šādu viedokli ir pauduši arī Garkalnes novada iedzīvotāji aptaujā par BNA apsaimniekošanu novadā.

Pašvaldība informē, ka izmaksas, kas saistītas ar BNA apsaimniekošanu, kas ir pieejama visiem novada iedzīvotājiem, kā arī samazina nešķiroti nodoto sadzīves atkritumu apjomu (laukuma uzturēšanas izmaksas, konteineri publiskajos punktos), tiks iekļautas nešķiroti nodoto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifā atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma 39. panta pirmās daļas prasībām.   

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ietekmi uz pašvaldības budžetu nav iespējams paredzēt.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ar precizējumiem saistošajos noteikumos nav tiešas ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos persona var vērsties Pašvaldības SIA "Garkalnes Komunālserviss".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Pirms Saistošo noteikumu grozījumu izstrādes, tika veikta iedzīvotāju aptauja "Bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanas sistēma Garkalnes novadā".

Garkalnes novada domes priekšsēdētājs E. Treibergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!