• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valmieras pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2021. gada 25. marta saistošie noteikumi Nr. 365 "Grozījums Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 340 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētas pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2021., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/op/2021/62.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 6

Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs

Vēl šajā numurā

30.03.2021., Nr. 62

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 365

Pieņemts: 25.03.2021.

OP numurs: 2021/62.9

2021/62.9
RĪKI

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 365

Valmierā 2021. gada 25. martā (prot. Nr. 5, 13. §)

Grozījums Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 340 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 3. panta otro daļu,
33. panta otro daļu, 35. panta trešo, ceturto un piekto daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā"
14. panta sesto daļu, likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un
sociālajām dzīvojamām mājām" 12. pantu

Izdarīt Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 340 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētas pašvaldībā" (Latvijas Vēstnesis, 2020, Nr. 65, 2020, Nr. 77) grozījumu un izteikt noteikumu 57. punktu jaunā redakcijā:

"57. Laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar COVID-19 izplatību, bet ne ilgāk kā līdz 2021. gada 30. jūnijam, ģimenei (personai), kurai ārkārtējās situācijas dēļ ievērojami samazinājušies vai ir zaudēti ienākumi, piešķir pabalstu krīzes situācijā 150 euro apmērā vienai personai mēnesī".

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J. Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2021. gada 25. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 365 "Grozījums Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 340 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētas pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Grozījums Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 340 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētas pašvaldībā" izstrādāts saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumu 37.1 punkta 3. apakšpunktu. Grozījums saistošajos noteikumos nepieciešams, lai precizētu pabalsta krīzes situācijā apmēru laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar COVID-19 izplatību.

Saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 24. panta pirmā un otrā daļa cita starpā nosaka, ka pašvaldības saistošos noteikumus saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību un paskaidrojuma rakstu izsludina, tos publicējot oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un minētie pašvaldības saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

2. Īss projekta satura izklāsts Par krīzes situāciju šo saistošo noteikumu izpratnē uzskatāma situācija, kurā ģimene (persona) ar Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojuma Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 1. punktu izsludinātajā ārkārtējā situācijā no ģimenes (personas) gribas neatkarīgu apstākļu dēļ pati saviem spēkiem nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un tai ir nepieciešama psihosociāla vai materiāla palīdzība.

Pabalsts krīzes situācijā tiek piešķirts 150 euro apmērā mēnesī vienai personai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Naudas līdzekļi pabalstam krīzes situācijā valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā sakarā ar COVID-19 izplatību ir plānoti, ņemot vērā līdz 2021. gada 24. februārim Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumu 37. punktā noteikto valsts nodrošināto mērķdotāciju pašvaldībām izdevumu segšanai 50 procentu apmērā no ģimenei (personai) izmaksātā pabalsta krīzes situācijā apmēra, bet ne vairāk kā 40 euro mēnesī vienai personai. Saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta ikgadējā pašvaldības budžeta ietvaros, nepieciešamības gadījumā pārdalot naudas līdzekļus no citām budžeta pozīcijām.

Savukārt,  laikposmā no 2021. gada 25. februāra līdz 2021. gada 30. jūnijam saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumu 37.punkta 3. apakšpunktu, lai daļēji kompensētu pašvaldību izdevumus par pabalstu krīzes situācijā nodrošināšanu, valsts nodrošina pašvaldībām mērķdotāciju izdevumu segšanai 50 procentu apmērā no laikposmā no 2021. gada 1. februāra līdz 2021. gada 30. jūnijam mājsaimniecībai izmaksātā pabalsta krīzes situācijā apmēra, bet ne vairāk kā 75 euro mēnesī vienai personai.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu administrēšanu veic Valmieras pilsētas pašvaldības iestāde "Sociālo lietu pārvalde".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J. Baiks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!