• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošie noteikumi Nr. 6 "Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2021., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/op/2021/62.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 3

Grozījumi Dobeles novada domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Par pašvaldības palīdzību audžuģimenei, aizbildnim, bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam"

Vēl šajā numurā

30.03.2021., Nr. 62

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 6

Pieņemts: 18.02.2021.

OP numurs: 2021/62.10

2021/62.10
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 6

Ventspilī 2021. gada 18. februārī (prot. Nr. 2; 21. §)

Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs

PRECIZĒTI
Ventspils pilsētas domes 2021. gada 25. marta sēdē
(prot. Nr. 5; 6. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) vispārējās izglītības iestādēs, kas īsteno pamatizglītības programmas (turpmāk – Izglītības iestāde).

2. Saistošajos noteikumos ir lietoti šādi termini:

2.1. administrators – Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes "Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde" (turpmāk – Pārvalde) darbinieks, kurš veic pieteikumu par bērnu uzņemšanu Izglītības iestādes 1. klasē reģistrēšanu;

2.2. bērna likumiskais pārstāvis – bērna vecāki vai persona, kas realizē bērna aizgādību;

2.3. pieteikums – pieteikums par bērna uzņemšanu 1. klasē;

2.4. vietne – pieteikumu reģistrēšanai paredzēta vietne "1klase.ventspils.lv"

3. Pašvaldība līdz katra kalendārā gada 1.martam nosaka atveramo 1. klašu skaitu Izglītības iestādē.

II. Pieteikumu reģistrēšanas kārtība

4. Bērna likumiskais pārstāvis var pieteikt bērnu uzņemšanai 1. klasē tajā kalendārajā gadā, kad bērnam aprit septiņi gadi.

5. Atkarībā no veselības stāvokļa un psiholoģiskās sagatavotības pieteikumu bērna likumiskais pārstāvis var iesniegt vienu gadu agrāk vai vienu gadu vēlāk no 4. punktā minētā vecuma sasniegšanas, pieteikumam pievienojot ģimenes ārsta vai psihologa atzinumu.

6. Pieteikumu pieņemšana, vērtējot tos pēc noteikumu 17. punktā noteiktās prioritārās secības, jaunajam mācību gadam notiek trīs pilnu kalendāro nedēļu periodā, sākot ar kārtējā kalendārā gada aprīļa pirmās darba dienas plkst. 7.00, ievērojot sekojošo:

6.1. sākot ar kārtējā kalendārā gada aprīļa pirmo darba dienu līdz astotajai darba dienai (ieskaitot), par tiem bērniem, kuru statuss atbilst šo noteikumu 17.1.1., 17.1.2. un 17.1.3. apakšpunktā, 17.2.1. un 17.2.2. apakšpunktā vai 17.3.1. un 17.3.2. apakšpunktā noteiktajam;

6.2. sākot kārtējā kalendārā gada aprīļa devīto darba dienu līdz trešās kalendārās nedēļas beigām, par tiem bērniem, kuru statuss atbilst šo noteikumu 17.1.4., 17.1.5., 17.1.6. un 17.1.7. apakšpunktā, 17.2.3., 17.2.4., 17.2.5. un 17.2.6.apakšpunktā vai 17.3.3., 17.3.4., 17.3.5. un 17.3.6. apakšpunktā noteiktajam.

7. Pēc noteikumu 6. punktā norādītā termiņa noteikumu 17. punktā noteiktā prioritārā secība netiek piemērota.

8. Pieteikumu var iesniegt klātienē Pārvaldē vai elektroniski vietnē līdz kalendārā gada 31. augustam. Saņemtie pieteikumi tiek reģistrēti vietnē hronoloģiskā secībā, ievērojot iesniegšanas datumu un pulksteņa laiku. Pēc kalendārā gada 31. augusta pieteikumu var iesniegt izvēlētajā Izglītības iestādē.

9. Pieteikumā bērna likumiskais pārstāvis var norādīt ne vairāk kā trīs Izglītības iestādes prioritārā secībā. Ja bērns pieteikts vairākās Izglītības iestādēs, pēc iekļaušanas pretendentu sarakstā vienā no Izglītības iestādēm ievērojot prioritāro secību, citās Izglītības iestādēs reģistrācija tiek anulēta.

10. Ja bērna likumiskais pārstāvis ir iesniedzis pieteikumu gan klātienē, gan elektroniski, Pārvalde ņem vērā to pieteikumu, kurš reģistrēts pirmais, vēlāk iesniegtais pieteikums tiek atstāts bez izskatīšanas, par to pieteicējam paziņojot rakstveidā.

III. Pieteikumu iesniegšana klātienē Pārvaldē

11. Lai iesniegtu pieteikumu klātienē Pārvaldē, bērna likumiskais pārstāvis administratoram uzrāda personu apliecinošu dokumentu. Ja pieteikumu iesniedz persona, kura nav bērna likumiskais pārstāvis, pieteicējam jāuzrāda pilnvara, kas apliecina viņa tiesības pārstāvēt bērnu.

12. Administrators bērna likumiskā pārstāvja klātbūtnē reģistrē pieteikumu vietnē, izsniedzot par to rakstveida apliecinājumu.

13. Gadījumā, ja likumiskais pārstāvis neuzrāda kādu no noteikumu 11. punktā minētajiem dokumentiem, administrators pieteikumu nereģistrē.

14. Ārkārtējās situācijas laikā vai epidemioloģiskās drošības pasākumu ietvaros, Pārvaldes vadītājam ir tiesības noteikt ierobežojumus pieteikumu iesniegšanai klātienē Pārvaldē. Šādos gadījumos pieteikumu reģistrācija klātienē Pārvaldē tiek veikta pēc iepriekšēja pieraksta rindas kārtībā. Iepriekšējais pieraksts tiek uzsākts ne ātrāk kā vienu nedēļu pirms šo noteikumu 6.1. vai 6.2. apakšpunktā noteiktā termiņa. Informācija par minēto tiek publiskota Ventspils portālā www.ventspils.lv un Pārvaldes tīmekļa vietnē: vip.ventspils.lv.

IV. Pieteikumu iesniegšana elektroniski vietnē

15. Pieteikumu elektroniski bērna likumiskais pārstāvis iesniedz vietnē, parakstot to ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu. Ja pieteikumu iesniedz persona, kura nav bērna likumiskais pārstāvis, papildus pievieno pilnvaras, kas apliecina pieteicēja tiesības pārstāvēt bērnu, kopiju. Minētā dokumenta oriģināls uzrādāms klātienē Izglītības iestādē, ja bērns atbilstoši noteikumu 17. punktam ir iekļauts pretendentu sarakstā, vai pēc Pārvaldes pieprasījuma, ja tas nepieciešams lēmuma pieņemšanai par bērna iekļaušanu pretendentu sarakstā.

16. Ja vietnē iesniegtais pieteikums nav parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu, pieteikums septiņu kalendāro dienu laikā no tā reģistrēšanas brīža vietnē, rakstveidā jāiesniedz klātienē Pārvaldē šo noteikumu 11. punktā noteiktajā kārtībā, pretējā gadījumā vietnē reģistrētais pieteikums bez droša elektroniskā paraksta un laika zīmoga tiek anulēts.

V. Pieteikumu izskatīšanas kārtība

17. Pārvalde līdz katra kalendārā gada 30. aprīlim atbilstoši Izglītības iestādēs noteiktajam 1. klašu un izglītojamo skaitam veido 1. klašu pretendentu, par kuru uzņemšanu pieteikumi saņemti šo noteikumu 6.1. un 6.2. apakšpunktā noteiktajā termiņā, sarakstu, ievērojot šādu prioritāro secību:

17.1. 2021./2022. mācību gadam:

17.1.1. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, kuriem Izglītības iestādes 1.–8. klasē (pamatskolās), 1.–5. klasē (Ventspils Centra sākumskolā) vai 1.–11. klasē (vidusskolās) mācās brālis, māsa (audžuģimenē ievietotam vai aizbildnībā esošam bērnam – aizbildņa vai audžuģimenē dzīvojošs bērns), ja bērna un viņa likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā vismaz kopš iepriekšējā kalendārā gada 31. decembra;

17.1.2. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, kuri Izglītības iestādē apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu, ja bērna un viņa likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā vismaz kopš iepriekšējā kalendārā gada 31. decembra;

17.1.3. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem Izglītības iestādes pedagogu, kuru darba slodze Izglītības iestādē atbilst vismaz vienai mēneša darba algas likmei, un darbinieku, kuri Izglītības iestādē tiek nodarbināti uz pilnu (normālo) darba laiku, bērnus, ja bērna un attiecīgā darbinieka dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā vismaz kopš iepriekšējā kalendārā gada 31. decembra;

17.1.4. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, ja bērna un viņa likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā vismaz kopš iepriekšējā kalendārā gada 31. decembra;

17.1.5. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, ja bērna un viņa likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

17.1.6. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

17.1.7. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, kuru dzīvesvieta nav deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuriem Izglītības iestādes 1.–8. klasē (pamatskolās), 1.–5. klasē (Ventspils Centra sākumskolā) vai 1.–11. klasē (vidusskolās) mācās brālis, māsa (audžuģimenē ievietotam vai aizbildnībā esošam bērnam – aizbildņa vai audžuģimenē dzīvojošs bērns);

17.2. 2022./2023.mācību gadam:

17.2.1. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, kuriem Izglītības iestādes 1.–8. klasē (pamatskolās), 1.–5. klasē (Ventspils Centra sākumskolā) vai 1.–11. klasē (vidusskolās) mācās brālis, māsa (audžuģimenē ievietotam vai aizbildnībā esošam bērnam – aizbildņa vai audžuģimenē dzīvojošs bērns), ja bērna un viņa likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nepārtraukti vismaz vienu kalendāro gadu pirms pieteikuma iesniegšanas brīža;

17.2.2. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem Izglītības iestādes pedagogu, kuru darba slodze Izglītības iestādē atbilst vismaz vienai mēneša darba algas likmei, un darbinieku, kuri Izglītības iestādē tiek nodarbināti uz pilnu (normālo) darba laiku, bērnus, ja bērna un attiecīgā darbinieka dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nepārtraukti vismaz vienu kalendāro gadu pirms pieteikuma iesniegšanas brīža;

17.2.3. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, ja bērna un viņa likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nepārtraukti vismaz vienu kalendāro gadu pirms pieteikuma iesniegšanas brīža;

17.2.4. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, ja bērna un viņa likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

17.2.5. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

17.2.6. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, kuru dzīvesvieta nav deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuriem Izglītības iestādes 1.–8. klasē (pamatskolās), 1.–5. klasē (Ventspils Centra sākumskolā) vai 1.–11. klasē (vidusskolās) mācās brālis, māsa (audžuģimenē ievietotam vai aizbildnībā esošam bērnam – aizbildņa vai audžuģimenē dzīvojošs bērns).

17.3. sākot ar 2023./2024.mācību gadu un turpmāk:

17.3.1. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, kuriem Izglītības iestādes 1.–8. klasē (pamatskolās), 1.–5. klasē (Ventspils Centra sākumskolā) vai 1.–11. klasē (vidusskolās) mācās brālis, māsa (audžuģimenē ievietotam vai aizbildnībā esošam bērnam – aizbildņa vai audžuģimenē dzīvojošs bērns), ja bērna un viņa likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nepārtraukti vismaz divus kalendāros gadus pirms pieteikuma iesniegšanas brīža;

17.3.2. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem Izglītības iestādes pedagogu, kuru darba slodze Izglītības iestādē atbilst vismaz vienai mēneša darba algas likmei, un darbinieku, kuri Izglītības iestādē tiek nodarbināti uz pilnu (normālo) darba laiku, bērnus, ja bērna un attiecīgā darbinieka dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nepārtraukti vismaz divus kalendāros gadus pirms pieteikuma iesniegšanas brīža;

17.3.3. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, ja bērna un viņa likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nepārtraukti vismaz divus kalendāros gadus pirms pieteikuma iesniegšanas brīža;

17.3.4. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, ja bērna un viņa likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

17.3.5. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

17.3.6. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem bērnus, kuru dzīvesvieta nav deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuriem Izglītības iestādes 1.–8. klasē (pamatskolās), 1.–5. klasē (Ventspils Centra sākumskolā) vai 1.–11. klasē (vidusskolās) mācās brālis, māsa (audžuģimenē ievietotam vai aizbildnībā esošam bērnam – aizbildņa vai audžuģimenē dzīvojošs bērns).

18. Bērni, par kuru uzņemšanu 1. klasē pieteikumi saņemti pēc noteikumu 6.1. un 6.2. apakšpunktā noteiktā termiņa vai kuriem attiecīgajā kalendārajā gadā vēl neaprit septiņi gadi, var tikt iekļauti pretendentu sarakstā pieteikumu reģistrēšanas secībā, neievērojot noteikumu 17. punktā noteikto prioritāro secību, ja Izglītības iestādes 1. klasē ir brīvas vietas.

19. Pārvalde, ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 10. maijam rakstveidā paziņo bērna likumiskajam pārstāvim par bērna iekļaušanu Izglītības iestādes nākamā mācību gada 1. klases pretendentu sarakstā, ņemot vērā noteikumu 17. punktā noteikto prioritāro secību, vai par atteikumu. Citos gadījumos Pārvalde sniedz atbildi uz pieteikumu viena mēneša laikā no tā iesniegšanas brīža.

20. Pēc Pārvaldes paziņojuma par bērna iekļaušanu Izglītības iestādes nākamā mācību gada 1. klases pretendentu sarakstā, bērna likumiskais pārstāvis 10 darba dienu laikā rakstveidā vai elektroniski, parakstot dokumentu ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu, paziņo par piekrišanu bērna uzņemšanai Izglītības iestādes 1. klasē vai pieteikuma atsaukšanu.

21. Ja bērna likumiskais pārstāvis 10 darba dienu laikā no paziņojuma brīža Pārvaldei nav paziņojis par piekrišanu bērna uzņemšanai Izglītības iestādes 1. klasē vai ir paziņojis par pieteikuma atsaukšanu, pieteikums tiek anulēts, un Pārvalde nosūta nākamā pretendenta likumiskajam pārstāvim, kurš iesniedzis pieteikumu, paziņojumu par bērna iekļaušanu Izglītības iestādes 1. klases pretendentu sarakstā.

22. Gadījumā, ja pieteikto bērnu nav iespējams nodrošināt ar vietu 1. klasē pieteikumā norādītajā Izglītības iestādē, Pārvalde, konsultējoties ar bērna likumisko pārstāvi, koordinē vietas piešķiršanu citā bērna dzīvesvietai tuvākajā Izglītības iestādē, kurā ir brīvas vietas.

23. Pārvaldes vadītāja lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Ventspils pilsētas domes izpilddirektoram Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Ventspils pilsētas domes izpilddirektora lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

24. Atzīt par spēku zaudējušiem Ventspils pilsētas domes 2015. gada 9. oktobra saistošos noteikumus Nr. 7 "Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 213. nr., 2016, 252. nr., 2020, 250. nr.).

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 6 "Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Nolūkā pilnveidot bērnu uzņemšanas Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu 1. klasēs procesu un ievērot pulcēšanās ierobežojumus, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, ir izstrādāti jauni Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi "Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs" (turpmāk – Noteikumi).
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi paredz bērnu uzņemšanas vispārējās izglītības iestāžu 1. klasēs procesa administrēšanas nodošanu Ventspils pilsētas pašvaldības iestādei "Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde" (turpmāk – Izglītības pārvalde), grozot iepriekš noteikto kārtību, kad katra vispārējās izglītības iestāde atsevišķi pieņēma un reģistrēja, tai skaitā klātienē, iesniegumus par bērnu uzņemšanu 1. klasē un veidoja pretendentu sarakstu.

Tiek ieviests vienots elektronisks pieteikumu par bērnu uzņemšanu vispārējās izglītības iestāžu 1. klasēs reģistrs. Līdz ar to bērnus uzņemšanai 1. klasē varēs pieteikt vienotā elektroniskā vietnē "1klase.ventspils.lv", vai atbilstoši Noteikumiem, iesniedzot pieteikumu klātienē Izglītības pārvaldē, un pieteikumu iesniegšana notiks divos posmos. Pirmajā posmā pieteikt varēs tos bērnus, kuru brālis vai māsa mācās izvēlētajā izglītības iestādē, vai arī tajā strādā bērna vecāki, vai bērns izvēlētajā izglītības iestādē apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu. Savukārt otrajā posmā varēs pieteikt bērnus, kuri kopā ar vecākiem vai tikai paši deklarēti Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, kā arī citus bērnus, kuri gribēs mācīties kādā Ventspils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādē.

Noteikumos paredzēta pakāpeniska pāreja par nepieciešamo periodu deklarētajai dzīvesvietai Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, kas radīs prioritāti bērnam tik uzņemtam attiecīgajā izglītības iestādē. Reģistrējoties 2021./2022. mācību gadam, priekšrocības būs tiem bērniem, kuri kopā ar vecākiem deklarēti Ventspils pilsētā kopš 2020. gada 31. decembra. Savukārt reģistrējoties 2022./2023. mācību gadam, priekšrocības būs, ja deklarētā dzīvesvieta Ventspils pilsētā būs nepārtraukti vismaz vienu kalendāro gadu pirms pieteikuma iesniegšanas brīža, bet, reģistrējoties 2023./2024. mācību gadam un turpmāk, šis termiņš būs vismaz divi gadi. Noteikumi arī paredz, ka reģistrējoties 2022./2023. mācību gadam par priekšrocību vairs netiks uzskatīti gadījumi, kad bērns izvēlētajā izglītības iestādē apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu.

Ar Noteikumu spēkā stāšanās brīdi par spēku zaudējušiem tiek atzīti Ventspils pilsētas domes 2015. gada 9. oktobra saistošie noteikumi Nr. 7 "Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 213. nr., 2016, 252. nr., 2020, 250. nr.).

3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumi uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Iestāde, kas nodrošinās Noteikumu izpildi un kurā privātpersona var griezties Noteikumu piemērošanā – Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde" (turpmāk – Izglītības pārvalde).
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Laikā no 18.01.2021. līdz 31.01.2021. notika Noteikumu projekta publiskā apspriešana, kuras laikā paustie viedokļi, tos izvērtējot, ņemti vērā Noteikumu izstrādē.

Publiskā apspriešana tika īstenota, izsūtot informāciju Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamo vecākiem e-klasē, publicējot informāciju laikrakstā "Ventas Balss", Ventspils pilsētas portālā www.ventspils.lv, Izglītības pārvaldes portālā www.vip.ventspils. lv, kā arī sociālajos tīklos.

Noteikumu projekts ir izskatīts Ventspils pilsētas domes:

1. Izglītības komisijā 11.01.2021., 18.01.2021., 15.02.2021.;

2. Likumības komisijā 15.02.2021. un 18.03.2021.;

3. Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā 15.02.2021. un 22.03.2021.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!