• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - "Latvijas Vēstneša" 7.burtnīcā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.1998., Nr. 208/210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nojaucot aizšķēršļus, stiprinot kopīgu Baltiju

Vēl šajā numurā

14.07.1998., Nr. 208/210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — "Latvijas Vēstneša" 7.burtnīcā

Godātie lasītāji, "Latvijas Vēstneša" apgādā nākusi klajā šā gada septītā starptautisko līgumu burtnīca (48. lpp.). Tajā ietverti visi starptautiskie līgumi, kas ratificēti Saeimas sēdēs jūnijā, tas ir, līdz pavasara sesijas slēgšanai 19.jūnijā.

Šajā burtnīcā kopumā ievietoti seši starptautiskie dokumenti. Tai skaitā divas konvencijas, ko jūs varat lasīt latviešu un angļu valodā. 11.jūnijā Saeima ratificēja 1991. gada 25.februāra Espo Konvenciju par ietekmes uz vidi novērtējumu pārrobežu kontekstā un šīs konvencijas septiņus pielikumus. Konvencijas dalībvalstis apņemas pilnveidot starptautisko sadarbību, novērtējot ietekmi uz vidi, it īpaši pārrobežu kontekstā, kā arī novērst vai ierobežot nelabvēlīgu ietekmi uz vidi kopumā.

Saskaņā ar Saeimas pieņemto likumu konvencijas izpildei valsts pilnvarotā kompetentā institūcija ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. 11.jūnijā mūsu valsts parlaments ratificēja arī Starptautiskās darba organizācijas 1976. gada 29. oktobra Konvenciju Nr. 147 par minimālajām normām uz tirdzniecības kuģiem. Saskaņā ar likumu koordinatora funkcijas šīs konvencijas izpildē veic Satiksmes ministrija.

Šajā izdevumā ir arī divi divpusējie starptautiskie līgumi par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību. Tas ir 1998.gada 9.aprīlī Rīgā parakstītais Latvijas Republikas valdības un Slovākijas Republikas valdības līgums par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību (latviešu un angļu valodā) un 1998. gada 3. martā Rīgā parakstītā Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanās par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību (latviešu un krievu valodā). Saeimas 19. jūnija sēdē tika ratificēti divi 1998. gada 16. aprīlī Rīgā parakstītie triju Baltijas valstu starptautiskie dokumenti. Tas ir Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības protokols par Baltijas bataljona štāba un Baltijas bataljona personāla statusu. Puses noslēgušas šo protokolu, vēlēdamās uzlabot administratīvo sadarbību kopēju mācību plānošanas un realizēšanas veicināšanā un Baltijas bataljona darbībā. Burtnīcā ievietota arī Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanās par Baltijas jūras eskadras izveidošanu. Lai attīstītu Baltijas valstu sadarbību drošības un aizsardzības jomā, palielinātu Baltijas valstu jūras spēku atbilstību NATO prasībām, kā arī apzinādamās nepieciešamību likvidēt mīnu draudus Baltijas jūrā, līgumslēdzējas puses apņēmušās izveidot kopēju pastāvīgu jūras vienību (Baltron).

Starptautisko līgumu 7.burtnīca ir nopērkama "Latvijas Vēstneša" preses namiņā (Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā) vai laikraksta redakcijā. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!