• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2021. gada 14. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Saistošie noteikumi par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jēkabpils pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2021., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/op/2021/27.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 3

Par Jēkabpils pilsētas domes 2012. gada 13. septembra saistošo noteikumu Nr. 24 "Saistošie noteikumi par garantēto minimālo ienākumu līmeni un pabalstu garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai Jēkabpils pilsētā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

09.02.2021., Nr. 27

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 14.01.2021.

OP numurs: 2021/27.24

2021/27.24
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 2

Jēkabpilī 2021. gada 14. janvārī

Saistošie noteikumi par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jēkabpils pilsētā

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils pilsētas domes 14.01.2021.
lēmumu Nr. 3 (prot. Nr. 1, 3. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu
un likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14. panta sesto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka ienākumu slieksni mājsaimniecības atzīšanai par maznodrošinātu Jēkabpils pilsētā.

2. Maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 360 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 252 euro katrai nākamajai personai mājsaimniecībā.

3. Saistošo noteikumu 2. punktā noteikto maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni piemēro, nosakot mājsaimniecības atbilstību maznodrošinātas mājsaimniecības statusam sākot ar 2021. gada 1. janvāri.

4. Atzīt par spēku zaudējušiem Jēkabpils pilsētas domes 2017. gada 16. novembra saistošos noteikumus Nr. 25 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Jēkabpils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 237. nr.; 2019, 223. nr.).

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Kraps

 

Jēkabpils pilsētas domes 14.01.2021. saistošo noteikumu Nr. 2 "Saistošie noteikumi par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jēkabpils pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14. panta sestajā daļā ietverto deleģējumu un likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 36.1 panta otrajā daļā noteikto minimālo ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas (turpmāk – ģimene (persona)) atzīšanai par maznodrošinātu, maznodrošinātas ģimenes (personas) ienākumu līmeni (ar 2021. gada 1. janvāri – mājsaimniecības ienākumu slieksni) līdz 2021. gada 1. janvārim, kad stājās spēkā grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, pašvaldības dome varēja brīvi noteikt savos saistošajos noteikumos, bez kvantitatīva ierobežojuma. Savukārt ar 2021. gada 1. janvāri pašvaldības domes tiesības ir aprobežotas ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta trešajā daļā noteikto maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu sliekšņu amplitūdu pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un pārējām personām mājsaimniecībā, atbilstoši Latvijas izvēlētajai ekvivalences skalai.

2020. gada 17. decembrī Ministru kabinets pieņēma noteikumus Nr. 809 "Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu" (stājās spēkā 2021. gada 1. janvārī), kuri nosaka arī visā valsts teritorijā vienotu maznodrošinātas mājsaimniecības statusa noteikšanas kārtību.

Ņemot vērā iepriekš minēto un ievērojot Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 140. punktā noteikto, ja grozāmo normu apjoms pārsniedz pusi no spēkā esošo noteikumu normu apjoma, sagatavo jaunu noteikumu projektu, nevis grozījumu noteikumu projektu, ir izdodami jauni saistošie noteikumi.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts paredz:

1. Noteikt Jēkabpils pilsētā maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni 360 euro apmērā pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 252 euro katrai nākamajai personai mājsaimniecībā.

2. Atzīt par spēku zaudējušiem Jēkabpils pilsētas domes 2017. gada 16. novembra saistošos noteikumus Nr. 25 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Jēkabpils pilsētā".

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Kraps

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!