• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasaule bērnā, bērns pasaulē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.1998., Nr. 144/146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esam Eiropā. Un esam ceļā uz Eiropu Mūsu tauta kara un svešu varu dzirnās

Vēl šajā numurā

21.05.1998., Nr. 144/146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasaule bērnā, bērns pasaulē

26.05.–2.06. Bērniem un bērnu kultūrai veltīta nedēļa

Turpinājums no 1.lpp.

Šajā konkursā, kas tika izsludināts gada sākumā, bija aicināti piedalīties visi Latvijas skolu audzēkņi neatkarīgi no tautības un reliģiskās pārliecības. Tā mērķis bija noskaidrot, kāda ir bērnu attieksme pret kristietības un valstiskuma idejām un ko viņiem nozīmē vārdi "Dievs, svētī Latviju!". Bērnu literāros sacerējumus vērtēja Imants Ziedonis, Ārijs Geikins un Sarkandaugavas kristīgās skolas direktore Solveiga Remese, vizuālos darbus — Māris Subačs, Kaspars Poikāns un Aija Ausēja. Rezultāti tiks paziņoti 26.maijā trijos pēcpusdienā, bet jau tagad konkursa rīkotāji atzīmē visu Latvijas novadu skolēnu lielo atsaucību, aktīvo līdzdalību un dvēselisko atvērtību un aicina pieaugušos ieklausīties bērnu lūgšanās, par kurām viņi raksta savos darbiņos. ("Es no visas sirds lūdzu Dievu, lai tētis nedzer, lai viņam ir darbs." "Es ļoti lūdzu, lai mamma būtu atkal vesela.") Bērnu vizuālie darbi tiks izstādīti. Iecerēts izveidot arī bukletu par šo konkursu.

Sestdien, 30.maijā, pulksten 15 Rīgas Domā notiks ekumenisks dievkalpojums par bērnu un bērnu kultūras situāciju Latvijā un Austrumeiropā. Svētdien, 31.maijā, pulksten 14 "Ave Sol" koncertzālē dažādu Latvijas tautu bērni piedalīsies klasiskās mūzikas koncertā.

1. un 2.jūnijā Kongresu namā notiks semināri par bērnu kultūras situāciju Latvijā. Piedalīsies arī ārzemju viesi. Veicinot sabiedrībā diskusiju par bērnu grāmatām, periodiskajiem izdevumiem, kino, teātri un mūziku, tiks sekmēta tādas kultūras stratēģijas tapšana, kas aptvertu visu sabiedrību. Kultūrpolitikai jākļūst ne tikai par valsts politiku, bet visu kultūrā ieinteresēto cilvēku politiku.

Aina Rozeniece,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!