• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vakcināciju pret difteriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.1998., Nr. 128/129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akmeņi, pieminekļi, likteņi

Vēl šajā numurā

08.05.1998., Nr. 128/129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VĒSTULES

Par vakcināciju pret difteriju

God. uzņēmēji un darba devēji!

Katru mēnesi kopš 1993.gada septembra Nacionālajā vides veselības centrā tiek reģistrēti saslimšanas gadījumi ar difteriju. Ar šo slimību pārslimojušo skaits ir 786 cilvēki. Katram trešajam slimība noritējusi ļoti smagā formā, atstājot komplikācijas, 67 slimnieki miruši.

Vienīgā iespēja izsargāties no šīs slimības smagajām sekām ir vakcinācija. Bet, lai samazinātu infekcijas ierosinātāja cirkulāciju iedzīvotāju vidū, nepieciešams, lai būtu vakcinēti vismaz 90 procenti iedzīvotāju.

Pašlaik Latvijā pret difteriju ir vakcinējušies tikai 60 procenti pieaugušo. Kā parādījusi dzīve, difterija nešķiro savus upurus. Ar to var saslimt jebkurš cilvēks neatkarīgi no vecuma un sociālā stāvokļa, jo infekcija izplatās pa gaisu, tādējādi apdraudot cilvēku gan darbavietās, gan veikalos, gan sabiedriskajos transporta līdzekļos, gan kafejnīcās, gan deju zālēs, gan kinoteātros, gan citās sabiedriskajās vietās.

Ņemot vērā, ka 57 procenti saslimušo ir darbspējīgā vecumā, Nacionālā vides veselības centra speciālisti aicina jūs, godājamie darba devēji, parūpēties par jūsu darbinieku vakcināciju pret difteriju. Tā ir bezmaksas. Atbildības realizācijas formas jums kā uzņēmumu vadītājiem, darba devējiem vai pašiem darbiniekiem ir visdažādākās. Ir nepieciešamas papildu aktivitātes, kas radītu vakcinācijas kāpinājumu.

Uzziniet, vai jūsu iestādē strādājošie ir vakcinēti pret šo saslimšanu. Ja nav, tad rodiet iespēju darbiniekiem apmeklēt poliklīniku vai citu ārstniecības iestādi, jo vakcināciju var veikt jebkurā medicīnas iestādē, vai uzaiciniet medicīnas darbiniekus uz jūsu darbavietu. Uzņēmēja un darba devēja interesēs ir, lai darbinieks būtu vesels un darbaspējīgs, nevis, slimības skarts, kavētu darbu un cīnītos ar komplikācijām. Tikai 57,7 procenti cilvēku no kopēja iedzīvotāju skaita ir darbspējīgā vecumā. Mēs nedrīkstam pieļaut, lai slimības, pret kurām ir iespējams veiksmīgi cīnīties ar vakcinācijas palīdzību, darītu zaudējumus katram no mums atsevišķi un mūsu tautai kopumā.

Nacionālā vides veselības centra

direktors Māris Budovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!