• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 8.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.1998., Nr. 114/116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"LR starptautiskie līgumi " - ir iznākusi 3. burtnīca

Vēl šajā numurā

28.04.1998., Nr. 114/116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 8.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums devusies ar sešiem likumiem, kas pieņemti Saeimā no 26.marta līdz 1.aprīlim, un četrpadsmit Ministru kabineta noteikumiem, kas datēti ar 24. un 31.martu. Grozījumi izdarīti trijos likumos: Saeimas vēlēšanu likumā un likumos "Par īpašuma nodokli" un "Par valsts proves uzraudzību". Ratificēts 1997.gada 20.novembrī Rīgā parakstītais Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas līgums par ārpustarifu barjeru atcelšanu tirdzniecībā. Pieņemts likums par īpašumtiesību atjaunošanu Grāmatrūpniecības arodu savienībai — uz nekustamo īpašumu Rīgā, Lāčplēša ielā 43/45. Lai reglamentētu dzelzceļa darbību, satiksmes drošību un dzelzceļa pārvaldes kārtību, pieņemts Dzelzceļa likums. Tajā noteikti dzelzceļa infrastruktūras uzturēšanas un attīstības principi, kā arī pārvadātāja darbība.

Ministru kabinets izdevis noteikumus par četru Jelgavas rajona Cenu pagasta ciemu pārdēvēšanu: Progresa ciems pārdēvēts par Teteles ciemu, Spartaka ciems — par Ānes ciemu, Lielupes ciems — par Brankas ciemu un Pēternieku ciems — par Jaunpēternieku ciemu. Vairāki noteikumi attiecas uz finansu jautājumiem, piemēram, "Noteikumi par ienākumiem, par kuriem jāmaksā algas nodoklis" un "Kārtība, kādā pagarināmi nokavēto valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi". Noteikumiem par galvojumu iesniegšanu un pieņemšanu Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādēs ir septiņi pielikumi ar galvojuma veidlapu paraugiem. Četri pielikumi ar veidlapu paraugiem ir noteikumiem par muitas procedūru — ievešanu muitas noliktavā. Saskaņā ar likumu "Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju režīmu Latvijas Republikā" izdoti noteikumi par sankciju režīmu pret Sjerraleoni, kas noteikts ar ANO Drošības padomes 1997. un 1998. gada rezolūcijām, un pret Angolas Republiku, kas noteikts ar ANO Drošības padomes 1997.gada 28.augusta rezolūciju. Saskaņā ar Ārstniecības likumu izdoti noteikumi "Arodslimību saraksts". Tajā ietvertas septiņas arodslimību grupas, kuras izraisījuši ķīmiskie faktori, bioloģiskie faktori, fizikālie faktori, ārstniecības līdzekļi, pārslodzes, rūpnieciskie aerosoli, kā arī aroda alerģiskās slimības. Ministru kabinets izdarījis grozījumus noteikumos par politiski represēto personu uzskaiti un apliecību izsniegšanu. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!